10 beneficii ale sfeclei roșii pe care probabil că nu le știi

Distribuie

HealthEat Your Greens10 beneficii ale sfeclei roșii pe care probabil că nu le știi

Sfecla roșie pare a fi una dintre cele mai neglijate legume din meniul figurat. Acest lucru se poate datora faptului că majoritatea oamenilor sunt expuși doar la varietatea acidă murată pe care o găsiți în cutii de conserve. Sau poate doar pentru că pare să se infiltreze și să păteze orice alt aliment cu care intră în contact.

Este timpul să renunți la conserve și să încerci să prăjești o sfeclă proaspătă în cuptor. Sau poate ați putea încerca să sorbiți un pahar de suc de sfeclă roșie. Credeți-mă, este delicios. Oricum ar fi, trebuie să începi să lași la o parte prejudecățile legate de sfeclă, pentru că, de fapt, este incredibil de sănătoasă pentru tine. Iată 11 beneficii ale sfeclei care s-ar putea să te facă să te răzgândești.

Anemie

Sfecla roșie este bogată în fier, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea anemiei și a hemoglobinei scăzute din sânge.

De asemenea, ajută organismul să absoarbă fierul, ceea ce permite o bună circulație a sângelui și capacitatea de oxigen pe care globulele roșii o pot transporta.

Prevenirea cancerului

Există mai multe elemente conținute în sfecla roșie care pot ajuta la combaterea cancerului.

Primul este betacianina, care a fost legată de reducerea tumorilor și a leziunilor precanceroase. Betacianina este, de asemenea, cea care conferă sfeclei roșiatice pigmentarea sa roșu închis.

A doua este betanina, care a fost eficientă atât în cazul tumorilor hepatice, cât și al celor de piele.

Sănătatea inimii

Sfecla roșie poate ajuta la prevenirea atacurilor de cord și a altor probleme cardiovasculare. Acest lucru se datorează faptului că are capacitatea de a reduce tensiunea arterială și, astfel, de a opri hipertensiunea.

Pierderea în greutate și digestia

Digestia și metabolismul vă pot fi foarte bine ajutate de sfeclă. Aceasta face acest lucru prin stimularea nervilor din intestin, precum și prin faptul că vă ajută organismul să vă digere alimentele – în special pe cele de tip gras.

În plus, conține fibre, care ajută și mai mult sistemul digestiv și vă ajută să vă mențineți regulat. Fibrele care se găsesc în sfecla roșie, precum și proteinele și carbohidrații, vă pot ajuta, de asemenea, să slăbiți, deoarece vă ajută să vă simțiți plini și satisfăcuți mai mult timp cu foarte puține calorii.

Sarcina

Sfecla roșie este una dintre cele mai bune legume pe care le poate consuma o femeie însărcinată. Acest lucru se datorează faptului că ea conține acid folic, care este imperativ pentru formarea corectă a măduvei spinării unui copil nenăscut. Ca atare, ajută și la prevenirea unor afecțiuni precum spina bifida.

Îngrijirea pielii și procesul de îmbătrânire

Antioxidanții și compușii fenolici se găsesc în cantități mari în sfecla roșie. Aceasta este o veste bună, deoarece ambii ajută la eliminarea radicalilor liberi din sistemul dumneavoastră, precum și la prevenirea deteriorării ADN-ului și a celulelor. Acest lucru este benefic pentru pielea dumneavoastră, deoarece distrugerea radicalilor liberi înseamnă că aceasta va fi protejată de îmbătrânirea prematură.

Sfecla roșie conține, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care vor ajuta și mai mult la prevenirea îmbătrânirii și a bolilor legate de vârstă.

Optimizează exercițiile fizice

Sfecla roșie poate ajuta la reducerea consumului de oxigen al mușchilor. Acest lucru înseamnă că organismul dumneavoastră va avea nevoie de mai puțin oxigen în timpul exercițiilor fizice.

Prin urmare, veți avea mai multă rezistență și anduranță și vă veți simți mai puțin obosit. Acest lucru este ajutat și de faptul că conține și nitrați, care ajută la transportarea oxigenului în jurul corpului dumneavoastră. Acest lucru face ca sfecla roșie să fie foarte benefică și pentru femeile însărcinate care au nevoie de un plus de energie.

Funcționarea creierului

Sfecla roșie are un efect uimitor asupra funcției cerebrale, în special în cazul persoanelor în vârstă. Aceasta ajută la creșterea fluxului sanguin către creier, ceea ce ulterior poate ajuta la combaterea demenței. În plus, leguma poate îmbunătăți funcțiile cognitive la persoanele de toate vârstele.

Detoxifiere

Sucul de sfeclă roșie este foarte eficient în a ajuta ficatul să se detoxifice. Acest lucru se datorează în primul rând metioninei și glicinei betaina pe care le conține. Ambele stimulează celulele hepatice și, de asemenea, susțin detoxifierea.

Sucul vă protejează, de asemenea, ficatul de depunerile de grăsime care sunt cauzate de deficiența de proteine și de abuzul de alcool. Nu, acest lucru nu vă oferă scuza de a bea mai mult.

Sănătate sexuală

Acum trecem la partea distractivă.

Așa cum am menționat anterior, sfecla roșie conține nitrați, care ajută la transportul oxigenului în organism. Face acest lucru prin lărgirea vaselor de sânge, ceea ce înseamnă că fluxul de sânge către organele genitale este, de asemenea, crescut. Acesta este același efect pe care îl reproduce Viagra.

În plus, sfecla roșie conține bor, un compus chimic care este esențial pentru producerea hormonului sexual uman.

Așadar, dacă preferați să mergeți „natural„, încercați să lăsați mica pastilă albastră pentru o seară și să beți în schimb un pahar de suc de sfeclă roșie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole