Baița poate fi o experiența amuzantă, care să lege o conexiune interesantă între tine și bebeluș.
Probabil, cei mai mulți bebeluși iubesc baita, dar cu siguranța vei avea nevoie de ceva timp pana sa te obișnuiești . Chiar dacă bebelușul tău reavtioneaza bine și este liniștit la baita, trebuie sa fii precauta.
Baita trebuie făcută in fiecare zi, de preferat seara! In primele săptămâni bebelușul nu trebuie sa stea in apa mai mult de 5 minute.
Recomandari:
#Spălarea cu buretele umed este cea mai indicată, pentru primele zile ale bebelușului, mai ales pana când va ii cădea buricul.
#Odată ce zona ombilicala s-a vindecat, poți așeza bebelușul in cădiță sau in chiuveta, acestea fiind îmbrăcate într-un prosop.
#Pentru a determina caldura apei, se poate încerca cu cotul.
#Folosește produse delicate, special concepute pentru bebeluși, pentru ca pielea lor are un conținut scăzut de lipide și se usucă foarte repede!
#Încearcă sa îl ții bine pe toată durata băii, plasându-ți mâna stânga sub brațul copilului si lasându-i capul sa se odihneasca pe brațul tău. Aceasta poziție îți eliberează mâna dreapta pentru a putea spală bebelușul.
#Asigurate ca prosopul și produsele de spălat îți sunt la îndemâna, deoarece trebuie sa îți ții bebelușul pe toată durata băii.
#După baita, usucă bebelușul prin tamponări ușoare, apoi masează corpul cu ulei pentru bebeluși.
După aceste sesiuni, ia-l in brațe și lasă-l sa îți simtă mângâierile blânde.
Nou născuți adora mângâierile, așa ca baita poate fi un moment special pentru noi sa ne apropiem de cel mic. Se relaxează la auzul vocii noastre atunci când ii vorbim sau ii cântam pe timpul băitei!