Ziua Indragostitilor: Povestea reala din spatele ei

Distribuie

Free TimeBooksZiua Indragostitilor: Povestea reala din spatele ei

Povestea Sfântului Valentin

Povestea de Ziua Indragostitilor începe în secolul al III-lea. Atunci împăratul Claudius al II-lea Gothicus era poreclit Claudius cel crud. El a domnit Imperiul Roman.

Claudius nu era un om plăcut.  A început să aibă probleme în a recruta soldați buni pentru armata sa.

El credea că acest lucru s-a datorat faptului că mulți tineri s-au căsătorit. Ceea ce înseamna că ei nu doreau sa plece. Nu iși lasau soțiile în urmă să plece și să lupte într-o bătălie.

Chiar daca multi au plecat, Claudius nu era multumit. Credea că erau prea îngrijorați de a muri. Iși faceau griji pentru familii. Astfel nu se luptau în mod corespunzător.

Deci, Claudius a găsit o soluție …

Împăratul a decis să interzică toate angajamentele și căsătoriile de la Roma.

După cum vă puteți imagina, Biserica nu era de acord. Biserica credea cu tărie că această căsătorie este o unire sacră. Casatoria ar trebui încurajată, iar nu este mulțumită de acest lucru.

Cu toate acestea, nimeni nu a vrut să se ridice împotriva lui Claudius cel crud.

Aici intră povestea Sfântului Valentin …

Sfântul Valentin a fost un preot creștin care a crezut ferm în puterea iubirii și a căsătoriei.

Deci, el a continuat să căsătorească tinerii soldați înainte ca ei să plece la război.

În 269 d.Hr., Împăratul a aflat ce face Valentin. După cum vă puteți imagina, a fost furios și la aruncat pe Valentine în închisoare, condamnându-l la moarte.

În timp ce aștepta ziua de executare, Valentin s-a îndrăgostit de fiica deținătorului închisorii care se întâmplă să fie oarbă. Se spune că rugăciunile lui Valentin au vindecat fata, convingându-l pe tatăl ei să se întoarcă la creștinism.

Noaptea dinainte ce Valentin trebuia executat, a stors cateva violete pentru a extrage cerneala si a scris un sonet romantic pentru fiica deținătorului inchisorii.

El a semnat acest lucru ca fiind „de la al dvs. Valentin”, motiv pentru care această expresie este încă atât de popular astăzi.

Din păcate, Valentine a fost executat a doua zi, renunțând la viața sa pentru ca tinerii să se poată căsători.

14 februarie

Ziua Indragostitilor

Probabil că ați ghicit că Ziua Indragostitilor a fost creată pentru a-l comemora pe Sfantul Valentin, titlu ce a fost acordat la cativa după ani după moartea sa.

Biserica Catolică a decis să organizeze o sărbătoare în numele său, astfel încât oamenii să-și amintească tot ce a făcut Valentin în numele dragostei.

De ce au ales 14 februarie pentru această sărbătoare?

Nu, nu a fost aniversarea morții Sfântului Valentin.

In schimb, in conformitate cu credintele vechi, 14 februarie este data in care „pasarile se iubesc”, cum ar fi porumbeii si bufnitele, in aceasta zi acestea încep să se împerecheze.

Ziua Indragostitilor de-a lungul secolelor

În loc să se estompeze cu timpul, conceptul de Ziua Indragostitilor a devenit mai populara de-a lungul anilor.

În anul 1477, prima scrisoare a Zilei Îndrăgostiților a fost scrisă în limba engleză, când Margery Brewes a scris o scrisoare de dragoste logodnicului ei, John Paston, referindu-se la el ca fiind „iubitul meu îndrăgit de Sfantul Valentin” .

Ziua Indragostitilor a continuat să apară în literatură și chiar William Shakespeare s-a referit la această zi specială în piesa sa, Hamlet.

Deci, când a început într-adevăr Ziua Indragostitilor să se infiltreze în masă?

A fost în jurul secolului al XVIII- lea, când americanii au început să trimită cărți și cadouri realizate manual. Acestea nu erau doar trimise iubitilor, ci și prietenilor, și erau adesea cadouri date in mana.

Cu toate acestea, chiar înainte de începutul secolului al XIX- lea, Ziua Indragostitilor a devenit puțin mai interesantă …

Serviciul Poștal american a fost înființat de-a lungul timpului, iar oamenii au început să-și expedieze poșta de Sfantul Valentin, mai degrabă decât să mai dea cadoul in mana.

Acest lucru înseamnă că oamenii ar putea trimite aceste cadouri/scrisori anonime de Sfantul Valentine, adăugând un aer incitant de mister al zilei.

Ziua Indragostitilor este comercială

Ziua indragostitilor comerciala

S-a întamplat în 1847, când primii Valentinieni au devenit comercial disponibili.

Unde?

În Worchester, Massachusetts.

O femeie numită Esther Howland a început să vândă cadouri de ziua indragostitilor și, în curând, a înființat o afacere numită Compania New England Valentine.

Afacerea sa a crescut rapid în popularitate și nu a durat mult înainte de a fi înființate întreprinderi similare în întreaga lume.

Cu toate acestea, în anii 1980, alte industrii au început să profite de tot ceea ce a oferit Ziua Indragostitilor.

Industria de bijuterii, în special, le-a dat cu adevărat toate diamantelor lor, sub forma de marketing o valoare foarte importante pentru bărbați, ca darul perfect pentru ei de a-l oferi persoanei speciale de Ziua Indragostitilor.

În epoca digitală a secolului 21, Ziua Indragostitilor a inlocuit felicitarile tradiționale cu cele electronice, dar Ziua Indragostitilor a continuat să crească în popularitate.

Ziua Indragostitilor devine prea comercializată?

Mulți ar spune că Ziua Indragostitilor a devenit supra-comercializată și acest lucru începe să înlăture ideea de a sărbători ziua.

Din păcate, aspectul comercial al zilei este ceva care probabil va rămâne întotdeauna.

De ce?

Deoarece miliarde de dolari sunt aduse în economia țărilor din întreaga lume datorită acestei zile.

În timp ce acest lucru e real, tu și cei dragi nu trebuie să cumparati aspectul comercial al Zilei Îndrăgostiților.

În schimb, încercați să o celebrați într-un mod mai tradițional …

Modele tradiționale de a sărbători Ziua Indragostitilor

Cadouri de ziua indragostitilor

În acest an, uitați de platile electronică și de darul Amazonului livrat la ușa iubitului.

Dacă doriți să sărbătoriți cu adevărat natura istorică a Zilei Îndrăgostiților, încercați câteva dintre aceste tradiții:

  • Scoateți partea dvs. romantică și scrieți-i celui iubit o poezie;
  • Trimite celor dragi câteva flori presate pe care le-ai ales/cules;
  • Găzduiți o petrecere de dineu și dans de Ziua Indragostitilor pentru prietenii și familia dvs.;
  • Creați/faceți felicitari și cadouri realizate manual pentru prietenii și familia dvs..

Ziua Indragostitilor în întreaga lume

Ei bine, ca și în cazul tuturor, fiecare țară și-a dezvoltat propriile tradiții de Ziua Indragostitilor.

Ia Coreea de Sud, de exemplu. Aici, există trei sărbători, una pe lună din februarie până în aprilie, pentru Ziua Indragostitilor:

  • 14 februarie  femeile pețesc bărbații cu felicitari, dulciuri și flori
  • 14 martie  cunoscut sub numele de White Day, bărbații pețesc femeile cu aceeași cadouri, dar include, de asemenea , un cadou suplimentar
  • 14 aprilie  cunoscut sub numele de Ziua neagră, aceasta este o zi pentru cei singuri pentru a plânge intr-un pansament complet negru. Se organizeaza o întâlnire cu prietenii lor, și boluri alimentare de fidea realizate cu pasta de fasole neagră

Cu toate acestea, romantismul nu este uitat în restul anului în Coreea de Sud …

Ziua de 14 are, de obicei, câteva conotații romantice în toată țara, de la Ziua Kiss Day în luna iunie până în Ziua Hugului în decembrie.

Ziua Indragostitiloreste imensă și în Africa de Sud …

Nu numai că veți găsi festivaluri multe găzduite în toată țara pentru a sărbători ziua, dar femeile pun și numele intereselor lor de dragoste pe mânecile lor pentru această zi. Aceasta este de fapt o veche tradiție romană numită Lupercalia și este o modalitate pentru oameni de a afla care sunt admiratorii lor secreti.

În Țara Galilor, darul de Ziua Indragostitilor care a fost dat în mod tradițional este unul pe care mulți îl găsesc incredibil de romantic.

Ele sunt cunoscute ca linguri de dragoste și datează din secolul al XVII- lea. Atunci, ca o modalitate de a arăta dragostea lor pentru o femeie, bărbații ar fi sculptat o lingură elaborată din lemn. Ar fi sculptat în lingură cu diferite simboluri și modele, fiecare având o semnificație în spatele ei.

Din fericire, lingurile de dragoste sunt o tradiție care nu a murit. Ele sunt încă în mod obișnuit facute de talentați în Țara Galilor, nu numai pentru Ziua Indragostitilor, ci și pentru nunți, zile de naștere, aniversări și nașteri.
Iubești ideea de lingură de dragoste?

Încă mai aveți timp suficient pentru a face una pentru iubitul dvs. pentru această zi de Sfantul Valentin!

Vă întrebați dacă există țări în care Ziua Indragostitilor nu este doar despre dragoste?

Da, și Finlanda este exemplul perfect al acestui lucru.

Aici, Ziua Indragostitilor se numește Ziua prietenului. În timp ce dragostea romantică este încă sărbătorită, sărbătoarea pune accent pe iubirea dintre prieteni.

La capătul opus al scalei, dragostea romantică și, mai ales, căsătoria, este încurajată foarte mult la:

Ziua Indragostitilor din Filipine.

Cum?

Nunti în masă sunt ținute în întreaga țară în zone publice, aceste evenimente uneori atrăgând mii de oameni.

De ce ar vrea cineva să ia parte la o ceremonie de căsătorie în masă?

În primul rând, înseamnă că veți fi căsătoriți cu aproape toți cei pe care îi cunoașteți. În plus, aceste ceremonii de căsătorie sunt adesea sponsorizate de guvern, ceea ce înseamnă că cei care provin din medii privilegiate au posibilitatea să se căsătorească.

Adu mai multă dragoste în viața ta pe tot parcursul anului

Sfantul Valentin

 

Ziua Indragostitilor este o mare oportunitate de a arăta celor dragi cât de mult înseamnă pentru tine, dar de ce să limitezi acest lucru doar la o zi pe an?

Iată câteva idei pentru a aduce mai multă dragoste în viața ta pe tot parcursul anului:

  • Acordati un anumit timp în fiecare săptămână pentru dvs. și pentru cei dragi să petreceți împreună. Asigurați-vă că petreceți acest timp de fapt interacționând unul cu celălalt, mai degrabă decât vizionând doar un film
  • Încercați să faceți mai multe activități distractive cu cel iubit. Găsiți ceva de care vă puteți bucura, fie că este vorba de pescuit, ciclism, drumeții, observarea păsărilor sau orice altceva și petreceți ceva timp împreună
  • Încercați să aduceți povestea de dragoste în relația voastră. Notele romantice din când în când nu se vor fi neapreciate, iar un weekend romantic împreună este o modalitate excelentă de a reîncărca această scânteie.

Ziua individuală de conștientizare

Urăsti toata povestea de dragoste pe care Ziua Indragostitilor o aduce lumii?

Ei bine, nu ești singur/a …

Atât de mulți oameni din întreaga lume simt exact același fel, ceea ce a dus la nașterea Zilei de Atenuare Unică .

În timp ce mulți ar crede că Ziua Singles Awareness/Ziua Unică de Conștientizare ar fi , de asemenea , sărbătorită pe 14 din februarie, data aleasă pentru această zi a fost de fapt 15 februarie.

De ce?

Deoarece acest lucru însemna că,  Ziua Unică de Conștientizare, care se referea la auto-impacare, în timp ce cuplurile își sărbătoreau dragostea, cei singuri au ajuns la concluzia ca de fapt, această zi pentru ei este unică.

Când vă gândiți la originile sale și le comparați cu ceea ce a devenit acum aceasta zi, este ușor să înțelegeți de ce atât de mulți cred că Ziua Indragostitilor a devenit prea comercializată.

Cu toate acestea, mai degrabă decât să cumpărați cadouri scumpe, încercați să sărbătoriți Ziua Indragostitilor într-un mod mai tradițional, nu numai să îi arătați celor dragi cât vă pasă, dar și să comemorați Sfântul Valentin în felul vostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole