Copii, vreti sa aflati ce animale au disparut?

Distribuie

InspirationIlustratii FunnyCopii, vreti sa aflati ce animale au disparut?

Pământul este acasă pentru o mulțime de animale sălbatice minunate, dar, din păcate, unele specii care au avut odată planeta noastră ca o casă, astăzi nu mai există. Acestea sunt cunoscute ca animale dispărute.

Și nu vorbim doar despre niște dinozauri preistorice ! Există și animale ” recent dispărute ” – animale care au dispărut din anii 1500 . Alăturați-vă în timp ce călătorim înapoi în timp pentru a descoperi poveștile triste ale celor opt dintre aceste creaturi incredibile …

Dodo Mauritius 1680
Tot ce rămâne astăzi din Dodo sunt câteva oase și schelete parțiale – deci nu e de mirare că avem expresia ” mort ca un dodo „! Dar aceste dolofane, păsări zburatoare au fost o dată în viață și traiau bine în pădurile din Mauritius . Povestea lor tragică a început în secolul al XVI-lea , când marinarii olandezi au sosit pe insulă și au vânat această pasăre strălucitoare. Cauza principală a dispariției lui Dodo, totuși, au fost animalele pe care marinarii le-au adus cu ei, cum ar fi pisicile, porcii și șobolanii – au vanat ouăle de Dodo și au concurat cu păsările pentru hrana, ștergându-le până în anii 1680.

Great AUK, (Pinguinus impennis) 1844
De asemenea , numiti si garefowl, au fost găsiti în jurul Atlanticului de Nord, pe coastă – inclusiv în Marea Britanie – faceau ocoluri înnotand în valuri folosind aripile sale scurte. Dar, la începutul secolului al XIX-lea, aceasta specie a fost ucisă în număr mare pentru pene, carne și uleiuri și pentru că oamenii credeau că au puteri supranaturale. Fiindca nu le era frica de oameni, păsările fără zbor și fără apărare au fost foarte ușor de prins. Marinarii puteau pur și simplu să-i imprejmuiască și să-i ghideze spre nave, fara prea multe btai pe cap. Nici un pinguin nu a upravietuit.

Thylacine 1936
Tasmania, Australia continentală și Noua Guinee
De asemenea, cunoscut sub numele de tigru tasmanian , thylacine a fost odată cel mai mare marsupiale din lume consumator de carne . Arăta puțin ca un lup , dar avea o blană galben-maronie, dungi pe spate și o coadă lungă și groasă. Denumirea științifică Thylacinus cynocephalus este din greacă cu traducere „o cutie cu capete cu caine”. Deși populațiile au suferit o boală și o pierdere a habitatelor, se crede că au fost vinați de oameni pentru dispariția finală a lui thylacine . Deoarece prădătorii acerbați se ospatau cu oi și alte animale. Coloniștii europeni i-au ucis rapid – de fapt, guvernul tasmanian chiar a plătit oameni să facă acest lucru! Ultimul thylacine cunoscut a murit în 1936, în Zoo Hobart, Australia.

Vaca de mare a lui Steller 1768
Bering, nordul Oceanului Pacific
Naturalistul german George W. Steller a studiat prima dată și a descris acest animal uimitor în 1741, în Oceanul Pacific de Nord. În ceea ce privește manatele și dugongurile de astăzi , vacile de mare ale lui Steller erau mamifere marine mari care au crescut până la 10 m lungime – de două ori lungimea unei mașini de familie mari! A trăit în turme pașnice, au pășunat pe iarba de mare și alge. Din păcate, marinarii și vânătorii de foci au remarcat de curând că carnea seamana cu cea a animalelor de grajd si ca furnizeaza o alimentatie serioasă pentru călătoriile lor și au început să-i vâneze, timp îndelungat. Rezultatul? Vaca de mare a lui Steller a dispărut la doar 27 de ani de la descoperire.

Aurochs 1627
Europa și Asia
Întoarceți timpul înapoi cu mai multe secole și veți găsi uriași auroși cu coarne în pădurile Europei și părți din Asia – furajere de vânătoare perfecte pentru oamenii din vechime. Astăzi, tot ceea ce a rămas din aceste vite colosale sunt câteva schelete în muzee, împreună cu unele picturi rupestre preistorice ale fiarelor mari din Pestera Lascaux, Franța, care datează de 20.000 de ani! Este foarte probabil ca aurochii să fie strămoșii vacilor de astăzi, dar au fost mult, mult mai mari, crescând până la 1.85m în înălțime (mult mai înalti decât bărbatul mediu!). Ultimul aurochs a trăit în Polonia, unde rasa voluminoasă a murit în 1627.

Broasca Gastric Brooding 1980
Australia
Mormolocii înota în iazuri, nu? Este incredibilă broască gastrică. Femelele „mananca” proprii lor mormoloci, maturând mormolocii în stomacuri timp de 6-7 săptămâni, „opriddu-si” sucurile lor digestive și fara să mănânce altceva. Apoi „născ” puii de broaște gata copii prin proiectil, vărsându-i din gură. Wow! Din păcate, amfibienii australieni au fost șterși într-un deceniu de la descoperire în 1973 . Dar avem vesti interesante… prin luarea celulelor din broaștele gastrice de brooding înghețate în laboratoare cu ani în urmă și inserarea lor în ouăle de broaște vii de astăzi, oamenii de știință speră să aduca această specie superba înapoi la viață.

Tecopa Pupfish 1981
California, SUA
Acești pești mititei au innotat o dată în apele a două izvoare termale din California’s Death Valley, Statele Unite ale Americii. Puțin, dar dur, Pestii Tecopa sau adaptat
să reziste la apele de 43° C. Dar în 1965 , izvoarele în care locuiau au fost combinate pentru a construi o baie , iar apa a devenit prea caldă și sărată pentru ca peștele să supraviețuiască. Ca urmare, în 1970, acesti pesti au fost adăugati la lista speciilor pe cale de dispariție – din păcate, a fost prea târziu. Până în 1981, a fost declarată disparuta – un alt rezultat groaznic al dezvoltării umane.

Baiji Dolphin 2004
Râul Baiji China
În vechiul folclor chinez, delfinul aproape orb din râul Baiji se spunea că este reîncarnarea unei prințese care s-a înecat după ce a refuzat să se căsătorească cu un bărbat pe care nu-l iubea. Din păcate, povestea reală a lui Baiji este la fel de tragică. Până în 1950, au fost chinuiti mii de delfini si animalele acvatice din apele tulburi ale raului din Chinei – Yangtze. Din cauza pescuitului excesiv, a coliziunilor cu nave și a poluării, se crede că aceste mamifere sunt acum dispărute. În timp ce sunt încă pe Lista Roșie a IUCN, nu au existat observații confirmate ale acestui înotător spectaculos din 2004.

Ce inseamna IUCN?

Lista roșie a IUCN este un indicator critic al sănătății biodiversității mondiale. Mai mult decât o listă de specii și statutul lor, este un instrument puternic pentru a informa și a acționa acțiunile de conservare a biodiversității și de schimbare a politicilor, critice pentru protejarea resurselor naturale de care avem nevoie pentru a supraviețui. Oferă informații despre gama, mărimea populației, habitat și ecologie, utilizarea și / sau comerțul, amenințările și acțiunile de conservare care vor contribui la informarea deciziilor de conservare necesare... Click si citeste in continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole