S-ar putea sa nu scapam de aceasta problema, odata si odata ne va ajunge inevitabil. Se poate intampla sa iti schimbi samponul, sau sa amani programarea pentru tunsoare. Sa iti expui parul la prea mult soare sau pur si simplu se intampla ca firul de par sa se despice fara nici o explicatie.

–Nu este chiar atat de simplu, faptul ca parul se despica trece prin urmatoarele chestii: instrumentele pentru aranjat parul de proasta calitate, deoarece pot rupe firul de par, vopsirea repetata a parului, permanentul, utilizarea excesiva a produselor de styling (fixativ, ceara, spuma, gel pentru par). De asemenea, este bine de evitat sa-ti speli parul cu un sampon de calitate inferioara.

Pentru noi ca femei acest lucru este suparator pentru ca sanatatea parului inseamna feminitate, iar faptul ca aceasta problema ii da parul un aspect neingrijit, mat si nepieptanat, este dureros.

Ce se intampla atunci cand parul se despica?

Desi varfurile despicate pot aparea la orice tip de par, acestea sunt specifice parului casant sau uscat. Pieptanatul parului inca ud sau periatul in exces, pot fi de asemenea cauze ce determina despicarea varfurilor.

varfuri-despicate.2jpgCe se intampla? Disparea cuticula protectoare a parului in acele zone unde se despica parul. Odata pierduta cuticula protectoare nu mai poate fi recuperata. Rezultatul nu este altul decat despicarea firului de par in doua sau, uneori chiar si in trei fibre.

Cum putem remedia sau indeparta parul despicat?

Multe persoane se gandesc prima data la tratamente, dar indiferent ce tratamente ai face, situatia nu se remediaza, parul iti devine matasos si sanatos, dar nu si partile care sunt despicate.

Cel mai simplu mod de a indeparta varfurile despicate, nu este sa iti faci programare pentru a te tunde, ci sa incerci sa le indepartezi singura acasa printr-o modalitate foarte simpla.

  • Ai nevoie de o foarfeca de tuns foarte bine ascutita.
  • Ia suvite inguste de par si apoi rasuceste-le cu atentie printr-o miscare descendenta, astfel, varfurile despicate vor iesi in afara.
  • Cu mare grija, taie varfurile suvitelor de par rasucite.
  • Taie varfurile cat mai uniform pentru a capata un aspect cat mai natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here