HairStyle

Vârfuri despicate? Aspect neîngrijit al părului?

varfuri-despicate

S-ar putea să nu scăpăm de această problemă, odată și odată ne va ajunge inevitabil. Se poate întampla să îți schimbi șamponul, sau să amâni programarea pentru tunsoare. Să îți expui părul prea mult la soare sau pur și simplu se întamplă ca firul de păr să se despice fără nici o explicație.

Nu este chiar atât de simplu, faptul că părul se despică trece prin următoarele chestii: instrumente pentru aranjat părul de proastă calitate, deoarece pot rupe firul de păr, vopsirea repetată a părului, permanentul, utilizarea excesivă a produselor de styling (fixativ, ceară, spumă, gel pentru păr). De asemenea, este bine de evitat să-ți speli părul cu un șampon de calitate inferioară.

Pentru noi ca femei acest lucru este supărător pentru că sănatatea părului înseamnă feminitate, iar faptul că această problemă îi dă părului un aspect neîngrijit, mat și nepieptanat, este dureros.

Ce se intamplă atunci când părul se despică?

varfuri-despicate

Deși vârfurile despicate pot apărea la orice tip de păr, acestea sunt specifice părului casant sau uscat. Pieptanatul părului înca ud sau periatul în exces, pot fi de asemenea cauze ce determină despicarea vârfurilor.

Ce se intamplă? Dispare cuticula protectoare a părului în acele zone unde se despică părul. Odată pierdută cuticula protectoare nu mai poate fi recuperată. Rezultatul nu este altul decât despicarea firului de păr în două sau, uneori chiar și în trei fibre.

Cum putem remedia sau îndepărta părul despicat?

Multe persoane se gândesc prima dată la tratamente, dar indiferent ce tratament ai face, situația nu se remediază, părul devine mătăsos și sănătos, dar nu și părțile care sunt despicate.

Cel mai simplu mod de a îndepărta vârfurile despicate, nu este să îți faci programare pentru a te tunde, ci să încerci să le îndepărtezi singură acasă printr-o modalitate foarte simplă.

  • Ai nevoie de o foarfecă de tuns foarte bine ascuțită.
  • Ia suvițe înguste de păr și apoi răsucește-le cu atenție printr-o mișcare descendentă, astfel, vârfurile despicate vor ieși în afară.
  • Cu mare grijă, taie vârfurile șuvițelor de păr răsucite.
  • Taie vârfurile cât mai uniform pentru a căpăta un aspect cât mai natural.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *