LifeHacks

Un exercitiu perfect pentru a te simti bine in pielea ta.

Multi dintre noi ajungem la un moment dat in capcana gandirii negative, si poate fi foarte dificil sa iesim la liman. O solutie simpla va este prezentata aici de un psiholog.


Care este exercitiul?

Pastrati langa pat un carnetel si un pix. In fiecare seara cand mergeti la culcare, scrieti in acel carnetel, trei lucruri bune care ti-au placut tie sau pe care le-ai facut in ziua respectiva.
Dimineata, cititi lista inainte de a va ridica din pat.
Faceti acest lucru zilnic timp de 30 de zile.
Nu trebuie sa scrieti lucruri mari si importante ci exemple gen: astazi am facut-o pe sora mea bolnavioara sa rada, sau am ajutat o batrana cu sacosa de la piata.
Pentru o persoana deprimanta acest exercitiu va fi ca o piatra de moara, si va trebui sa depuna mult efort. Aceste persoane au controlul atentional afectat si o prejudecata negativa.

Cum ne va ajuta acest  exercitiu?

Acest exercitiu simplu de rezolvat, ajuta in esenta si construieste usor puterea de deculpare  de la orice flux de gandire negativa. Cu toate ca poate fi un calvar pentru unele persoane, exercitiul chiar da roade daca il mentii zilnic.

Usor si fara sa iti dai seama, iti va directiona atentia asupra aspectelor pozitive. Pe masura ce continui exercitiul, devii constient  de mai multe dintre atributele pozitive, si acestea devin mai accesibile pentu tine. Si vei interpreta corect coplimentele ce iti sunt adresate.

In mod general pentru o persoana depresiva, dupa un compliment gen, ”camasa iti vine perfect”, acesta se va duce acasa si se va gandi in mod repetat la camasa, care in mod neconstuctiv ii aduce ganduri depresive.”e ceva in neregula cu camasa?” nu! e ceva in neregula cu persoana care poarta camasa. Ei, acest execitiu te ajuta sa devii mai accesibil in ceea ce priveste complimentele. Le vei accepta si vei incepe sa percepi altfel lucrurile. Auto-critica va disparea si noua ta imagine va triumfa in fata depresiei.


Amintiti-va mereu ca: Nu exista nici un beneficiu pentru sanatatea mentala doar in intelegerea modului in care functioneaza exercitiile fizice, la fel cum nu exista nici un beneficiu pentru sanatatea fizica daca nu stim cum sa folosim o banda de alergare.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *