Ulei de morcov pentru creșterea părului. Funcționează cu adevărat?

Distribuie

LifestyleHairStyleUlei de morcov pentru creșterea părului. Funcționează cu adevărat?

Când te gândești la morcovi, sunt șanse să-i adaugi la o salată sau să-i asociezi cu hummus ca gustare. Dar întreaga legumă – de la rădăcini până la semințe – are tone de beneficii pentru sănătate și frumusețe. De fapt, te-ai gândit vreodată să folosești morcovi în rutina ta de păr? Pe lângă îmbunătățirea sănătății ochilor și scăderea colesterolului, morcovii sunt, de asemenea, cheia pentru producerea uleiului de morcov, despre care se știe că ajută la întărirea, hidratarea și stimularea foliculilor de păr.

Deci este uleiul de morcov secretul creșterii părului?

Ești gata să afli tot ce trebuie să știi despre uleiul de morcov pentru păr? Continuați să defilați.

ULEI DE MORCOV PENTRU PĂR

TIP DE INGREDIENT: un nutrient și protector

PRINCIPALELE BENEFICII: Stimulează foliculii de păr, previne căderea părului și vârfurile despicate, întărește fibrele părului și hidratează părul și scalpul

CINE AR TREBUI SĂ-L FOLOSEASCĂ: persoanele cu păr fin și oricine caută să-și întărească, să înmoaie și să-și protejeze părul

CÂT DE DES ÎL PUTEȚI FOLOSI: ar trebui să fie folosit doar de una sau de două ori pe săptămână.

FUNCȚIONEAZĂ BINE CU: Se asortează bine cu uleiurile de semințe de struguri sau de cocos.

NU UTILIZAȚI CU: Nu există ingrediente cunoscute care să interfereze cu acesta.

Ulei de morcov pentru par

Ce este uleiul de morcov pentru păr?

Deci este uleiul de morcov secretul creșterii părului? Am vorbit cu doi tricologi – Bridgette Hill , un tricolog certificat și fondator al Analizei Scalpului Cauze Rădăcină , și Gretchen Friese, un tricolog certificat BosleyMD – pentru sfatul lor cu privire la dacă merită sau nu încercat uleiul de morcov pentru păr.

Uleiul de morcov provine din zdrobirea rădăcinilor sau semințelor morcovului și scufundarea acestora într-un ulei purtător (cum ar fi măsline sau nucă de cocos ). În cea mai mare parte, uleiul esențial este folosit mai ales în Africa, Asia de Vest și Europa ca aliment sau ulei medicinal. Dar nu vă supărați: „Are proprietăți biologice care sunt antimicrobiene și hipotensive, toate fiind grozave pentru scalp”, explică Hill. Cu alte cuvinte, uleiul de morcov va elimina orice bacterie grosolană (care poate provoca mătreața sau împiedică creșterea părului) și ajută la menținerea părului mai puternic.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când este aplicat, uleiul de morcov are și proprietăți regenerative care ajută la stimularea circulației sângelui, care sigilează cuticula părului și întărește fibra capilară, explică Hill. Potrivit lui Friese, aceleași proprietăți de circulație a sângelui pot ajuta la prevenirea căderii părului, la menținerea părului mai sănătos și la încurajarea creșterii părului. „Vitaminele sale (A, B, C și E, precum și fosforul și magneziul) pot avea un efect protector împotriva daunelor exterioare, cum ar fi razele UV și poluarea mediului.”

Beneficiile uleiului de morcov pentru păr

  • Uleiul de morcov oferă tone de beneficii grozave atât pentru părul dvs., cât și pentru scalp. Încurajează creșterea părului, previne căderea părului și formarea vârfurilor despicate și elimină mătreața și scalpul uscat. Mai bine, menține, de asemenea, nivelul de umiditate a părului și a scalpului.
  • Încurajează creșterea părului: Uleiul de morcov poate ajuta părul să crească mai rapid și mai gros prin stimularea sistemului foliculilor de păr, spune Friese. Cu mai puține ruperi și vârfuri despicate, părul va crește mai puternic și va începe să crească din nou.
  • Previne caderea parului si varfurile despicate: prin stimularea circulatiei sangvine, uleiul de morcov sigileaza cuticulele parului si intareste fibra parului, ceea ce previne caderea parului si varfurile despicate.
  • Menține nivelul de umiditate pe păr și scalp: Condiționarea părului cu ulei de morcov poate îmbunătăți textura acestuia, făcându-l mai strălucitor, mai fin și mai moale la atingere, explică Friese.
  • Elimină mătreața și scalpul uscat: Deoarece uleiul de morcov are o mulțime de proprietăți antibacteriene, poate ajuta la protejarea împotriva unei varietăți de bacterii și ciuperci (cum ar fi cele care provoacă mătreața). Folosirea uleiurilor naturale pe scalp poate stimula producerea de ulei sau sebum din propriul corp, spune Friese.

Considerații despre tipul de păr

Uleiul de morcov este excelent pentru oricine caută să-și întărească, să înmoaie și să-și protejeze părul. Cu toate acestea, este important să rețineți că uleiul de morcov nu trebuie utilizat pe toate tipurile de păr. „Deși dovezile sunt anecdotice, pot păta culorile deschise ale părului (cum ar fi argintiul și blondul) și pot veni în formulări care sunt lipicioase și lipicioase, care s-ar putea să nu se geleze bine cu anumite tipuri/texturi de păr”, spune Hill. În plus, Friese sfătuiește că poate decolora și pielea scalpului.

Oricine se ocupă de afecțiuni medicale cronice ale scalpului ar trebui să calce ușor atunci când utilizează orice tip de uleiuri sau produse naturale din plante. „Nu suntem încă clari cu privire la impactul pe termen lung al controlului bacteriilor, ciupercilor și drojdiilor nedorite care contribuie la afecțiunile medicale ale scalpului”, sfătuiește Hill. În aceeași notă, oricine are o alergie la uleiul de morcov nu ar trebui să-l folosească. „Pentru a vă asigura că nu sunteți alergic, faceți un test de plasture pentru a vedea dacă există vreo alergie”, spune Friese.

Cum se folosește uleiul de morcov pentru păr

Dacă doriți să promovați creșterea părului, să vă întăriți părul de la daune cauzate de căldură sau să ajutați la reducerea mătreții sau a scalpului uscat, veți dori să adăugați ulei de morcov în arsenalul dvs. Veștile bune? Poate fi găsit în uleiuri, creme, balsamuri și măști de păr ca agent de hidratare. Dar veți dori să le folosiți doar o dată sau de două ori pe săptămână cel mult, sfătuiește Friese. În plus, multe dintre produsele din ulei de morcov cumpărate din magazin sunt făcute pentru a fi lăsate în păr între spălări sau ca clătire.

În plus, potrivit lui Friese, există o mulțime de modalități DIY de a folosi uleiul de morcov. Dacă magazinul dvs. local nu vinde niciun produs cu acesta, îl puteți folosi pentru a vă face propria mască de păr, clătire sau balsam profund. „Doar diluează 3–4 picături de ulei esențial de morcov în 2–4 linguri de ulei de cocos (sau alt ulei purtător, cum ar fi sâmburele de struguri),” spune ea.

Ești gata să încorporezi uleiul de morcov în rutina ta? Mai jos sunt câteva opțiuni cu ulei de morcov pentru a putea beneficia de toate beneficiile.

Uleiul de morcov poate ajuta părul să crească?

Uleiul de morcov este un nutrient și protector care stimulează foliculii de păr, previne căderea părului și vârfurile despicate, întărește fibrele părului și hidratează părul și scalpul.

Cine ar putea beneficia cel mai mult uleiul de morcov?

Uleiul de morcov este excelent pentru oricine caută să-și întărească, să înmoaie și să-și protejeze părul. Cu toate acestea, este important să rețineți că uleiul de morcov nu trebuie utilizat pe toate tipurile de păr. „Deși dovezile sunt anecdotice, pot păta culorile deschise ale părului (cum ar fi argintiul și blondul) și pot veni în formulări care sunt lipicioase și lipicioase, care s-ar putea să nu se geleze bine cu anumite tipuri/texturi de păr”, spune Hill.

Cât de des ar trebui să utilizați ulei de morcov în păr?

Uleiul de morcov poate fi găsit în uleiuri, creme, balsamuri și măști de păr ca agent de hidratare. Dar veți dori să le folosiți doar o dată sau de două ori pe săptămână cel mult, sfătuiește Friese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole