In anotimpul rece si in perioada Sarbatorilor de iarna, ne preocupa in mod special cadourile. Avem acel sentiment de bucurie si dragoste numai cand ne gandim la reactia copiilor cand vor gasi cadourile de la Mos Craciun.

Adauga printre acele cadouri si o carte. Va fi momentul vostru cand ii vei citi prichindelului tau o poveste magica, intr-o seara friguroasa. Practic, toata luna decembrie e destinata nu doar cadourilor, ci si povestilor.

Iata ce carti poti citi copiilor in perioada Sarbatorilor:

„Scrisori de la Mos Craciun” de J. R. R. Tolkien

scrisori de la mos craciun
Totul a inceput in 1920 cand primul nascul al familiei Tolkien, John, in varsta de 3 anisori, a intrebat cine este Mos Craciun. Mosul, care avea 1920 de primaveri, si-a facut timp sa ii trimita anual scrisori, timp de 23 de ani. Aceasta colectie simpatica de scrisori a fost scrisa de catre Tolkien pentru cei trei copii ai sai si a semnat-o chiar in numele lui Mos Craciun. Este foarte interesanta si asteapta sa fie citita.

„Cum a furat Grinch Craciunul” de Dr. Seuss

grinch
Grinch, tafnosul monstrulet, traieste izolat intr-o pestera din varful muntelui, departe de oamenii cumsecade din Cinesti. Fara alt prieten in afara de cainele Max, Grinch urmareste an de an, inciudat, pregatirile celor din vale pentru marea sarbatoare a Craciunului. Intr-un an morocanosul e hotarat sa-i vina de hac sarbatorii. Insa oricat „se opune“, Craciunul vine, iar monstruletul intelege pana la urma ca nu doar cadourile aduc fericirea si ca bucuria poate veni de unde te astepti mai putin.

„Mos Craciun” de Mauri Kunnas

mos craciun
Aceasta este autentica poveste a lui Mos Craciun. Autorul, originar chiar din Finlanda, Il descrie pe Mos Craciun asa cum nimeni nu la mai descris niciodata. Are pantalonii peticiti de sotia sa, pentru ca adesea si-i agata in ateierul de jucarii. Locuieste alaturi de familiile de spiridusi intr-un sat cu casute rosii. Nu exista nici un drum spre acest satuc misterios.

„Poveste de Craciun” de Charles Dickens

poveste-de-craciun
Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgarie-branza batran si ursuz care ii priveste cu ura pe toti cei din jur. Intr-o noapte de ajun, la fel de inghetata ca inima batranului, primeste trei vizitatori fantomatici. Spritul Craciunului-Trecut, al Craciunului-de-Acum si al Craciunului-ce-o-sa-Vina. Acestia il poarta intr-o calatorie infricosatoare, in urma careia hapsanul se schimba.

„Povestea primelor daruri de Craciun” de Axel Hambraeus

primele daruri de craciun
Cum poti sa ii explici cel mai bine unui copil de ce se ofera cadouri in preajma Sarbatoriloe de iarna? Scriitorul suedez a reusit, pornind de la tema biblica, sa vorbeasca pe intelesul copiilor despre cat de importante sunt bunatatea, compasunea si dorintaa de a-l ajuta pe celalalt.

Ce carti vei cumpara de Craciun pentru copilul tau?

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: