Tradiţii şi obiceiuri de 8 Martie

Distribuie

Free TimeHistoryTradiţii şi obiceiuri de 8 Martie

Data de 8 Martie este o zi specială, dedicată femeilor din întreaga lume. Este o ocazie importantă prin care să le arătăm cât de mult le apreciem și le prețuim.

Idiferent dacă este mama, sora, prietena, soția… Chiar și noi femeile trebuie să ne apreciem pentru puterea noastră inumană de a ne descurca în orice situație.

Tradiţii şi obiceiuri de 8 Martie

  • Fiind asociată cu primăvara, ziua de 8 Martie este legată simbolic de flori. Mai exact, floare internațională a sărbătorii este laleaua.

Această floare reprezintă primăvara, începuturi noi, regăsirea, frumusețea și gingășia. Deci trebuie oferită femeilor de ziua lor, alături de sincere felicitări de 8 Martie.

  • Se spune că în perioada 1-9 martie, românii îşi aleg câte o zi din săptămână, de regulă ziua în care s-au născut, şi după cum va fi aceasta – noroasă, însorită, geroasă, ploioasă, caldă – aşa va fi tot anul celui ce şi-a ales ziua respectivă. Aceste zile sunt aşa-zisele Babe.

Dacă de exemplu data ta de naștere este pe 26, aduni 2 cu 6, iar Baba ta va fi ziua de 8! Îti aduni cifrele pentru a reuși să ajungi la o perioadă între 1 și 9 martie!

  • Se mai spune că este bine să porți în continuare mărțișorul primit cadou de 1 Martie, pentru a avea noroc tot anul.
  • Ar mai exista tradiția care spune că nu trebuie să te cerți cu mama ta sau cu femeie iubită în această zi de sărbătoare pentru că acest lucru ar putea aduce ghinion.

Mesaj pentru femei!

Fiți mereu cu zâmbetul pe buze. Nu există greutate care să doboare o femeie, și chiar dacă uneori simțim că ne fuge pământul de sub picioare, mereu ne vom ridica din propria cenușă, ca mitologica pasăre Pheonix. Puterea de a fi fericite se află în noi! Puterea de a mai face încă un pas, se află în noi! Puterea de a iubi care este mai presus de orice, se află în noi! Închideți ochii pentru o clipă și gândițivă că totul începe de la noi, femeile! La mulți ani femeie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole