Suflete, tie de ce ti-e dor?

Distribuie

Free TimeBooksSuflete, tie de ce ti-e dor?
Și vine un moment când îți este dor … De momente, de oameni, dar mai ales de tine !
Ți-e dor de tine în anumite momente și în preajma unor anumiți oameni.
Ți-e dor de momente în care te-ai simțit apreciat fără să faci nimic special, de momente în care ai fost înconjurat de oameni minunați, fără să le ceri asta, ci din propria lor inițiativă, ți-e dor locurile și de oamenii care te linișteau, de momentele-cheie, momentele-surpriză.
Ți-e dor de momentele de singurătate în doi, de momentele împărțite cu oameni cu sufletul cald, de momente care nu se vor mai repeta.
Ți-e dor de oameni ce fac lucruri mărunte care-ți schimbă ziua, ți-e dor de oameni care sunt lângă tine necondiționat, de cei care știu când nu ești bine, de oameni care te înțeleg numai din priviri, care știu când trebuie să tacă și să asculte, de oameni care te liniștesc doar cu prezența, de oameni care dau sens unor locuri și unor lucruri neînsemnate.
Ți-e dor de prietenii necondiționate, bazate pe încredere, respect, afecțiune, de prieteni sinceri, gata să fie lângă tine în orice moment, de prieteni care nu te judecă după propriile principii, ci încearcă să le înțeleagă pe ale tale.
Ți-e dor de oameni prietenoşi, deschiși și calzi, de oameni ce știu să se facă plăcuți, de oameni de la care ai ce învăța.
Ți-e dor de oameni care te cunosc la fel de bine cum te cunoști tu, care știu ce trebuie să spună și când trebuie să o spună.
Ți-e dor de tine, de ce erai când erai cu prieteni minunați, în locuri minunate. Ți-e dor de tine vesel, bucuros, fericit, împlinit … Ți-e dor de tine copilăros, îndrăzneț, jucăuş, distractiv. Ți-e dor de tine liniștit, onest, ambițios.
Ți-e dor de tine cum erai ieri, cum erai într-un anumit moment, lângă o anumită persoană.
Ți-e dor de tine copil, fără griji și nevoi, de jocurile copilăriei, de prieteni și bunici, ți-e dor de vacanțele de vară, de băile în iaz și picnicuri cu mulți copii. Ți-e dor de vacanțele de iarnă, de colinde și săniuş, de serbările școlare și cântece pentru ziua mamei. Ți-e dor mâna caldă și ochii blânzi ai bunicului, de gogoșile și sarmalele bunicii.
Ți-e dor de tine îndrăgostit pentru prima oară, de prima strângere de mână și primul sărut. De prima beție cu prietenii și prima țigară. De zilele onomastice ale colegilor de clasă și de jocurile ce-au făcut acele aniversări de neuitat.
Ți-e dor de tine în prima zi de liceu, tremurând speriat de mulțimea de copii pe care nu i-ai mai întâlnit niciodată. Dor de fiecare moment petrecut cu colegii și prima relație serioasă. De excursii și certuri. De sfârșitul liceului și banchetul.
Ți-e dor de primul an de facultate și de tine la preselecțiile balului. De prima sesiune. Prima restanță. De proiectele extrașcolare și de profesoara ce ți-a plăcut cel mai mult. Ți-e dor de tine în ziua absolvirii facultății și de stresul dinaintea prezentării lucrării de licență.
Ți-e dor de tine și de entuziasmul tău din prima zi de muncă. De primul salariu și primul concediu. De nunta prietenei cele mai bune și primul copil botezat. De copii și de nepoți.
Aproape toți am trecut prin aceleași momente-cheie în viață, fiecare în felul lui, prețuind fiecare dintre noi clipe sau oamenii ce la momentul respectiv ne-au marcat frumos.
Suflete, ție de ce ți-e dor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole