Stiinta frumusetii

Distribuie

LifestyleFashionStiinta frumusetii

Știm cu toții că oamenii superbi primesc tratament preferențial. Este un fapt nu prea frumos al vieții atribuit mult timp efectului halo. Un tip de părtinire cognitivă sau discrepanță de judecată în care impresia noastră de persoană dictează presupunerile pe care le facem despre acel individ.

De exemplu, oamenii vor acuza mai ușor o persoană neatractivă pentru o crimă decât una atractivă. Acum există dovezi că frumusețea, inteligența și alte caracteristici pozitive pot merge mână în mână.

Psihologii evolutivi au deschis o linie tentantă de anchetă asupra altor întrebări vechi precum vârsta si frumusețea. Au observat că bărbații și femeile par mai preocupati ca niciodată atât de atractivitate cât și de imperfecțiunile fizice percepute.

Acest lucru are sens, având în vedere că alte cercetări arată cum companiile care angajează persoane atractive se bucură de venituri mai mari. Publicul ar trebui mai degrabă să se ocupe de un funcționar cu aspect bun, decât de unul mai puțin atrăgător vizual. Această preferință pentru atractivitate poate fi găsită pe domenii, inclusiv în politică, în mass-media și în domeniul juridic.

Cum definesc oamenii frumusețea?

Stiinta frumusetii

Nu este de mirare că o femeie drăguță va avea tendința de a fi favorizată față de ceilalți pentru o deschidere râvnită la locurile de muncă. Și există câteva standarde universale de frumusețe în întreaga lume. Simetria feței și a corpului sunt trăsături preferate, de exemplu, cum sunt pielea fina și tinerețea.

Bărbații heterosexuali își doresc mai mult femeile cu figuri în formă de clepsidră, precum și caracteristici feminine. Aceste caracteristici sunt considerate markeri ai sănătății și fertilității. Cu toate acestea, pentru femei, privirile merg foarte departe.

În timp ce femeile heterosexuale caută, de asemenea, simetrie în trăsăturile partenerilor de sex masculin, precum și înălțimea, în general acestea apreciază statutul și resursele cel puțin la fel de mult, concentrându-se pe întrebarea dacă un bărbat le va ajuta sa isi crească și să-și sprijine viitorii copii.

Semnele frumuseții

Stiinta frumusetii

Iată o listă scurtă a ceea ce bărbații și femeile tind să prefere atunci când vine vorba de frumusețe.

  • Simetrie totală, simetria perfectă – cum ar fi distanța dintre ochi sau distanța de la ochi la gură – semnifică frumusețe.
  • Raport între talie și șold – este preferată o talie subțire și șolduri curbate la femei, deoarece indică fertilitatea și un mediu sănătos pentru nașterea copiilor.
  • Partea stângă – oamenii găsesc partea stângă a feței mai atractiva.
  • Fața copilaroasa – femeile care arată asemănătoare cu copiii – cu ochii de bumbac, de exemplu – sunt preferate de bărbați.
  • Omul inalt – femeile preferă bărbații înalți, deoarece înălțimea poate semnala starea și puterea; adevărul este că oamenii mai înalți câștigă de fapt mai mult.
  • În interiorul Ochilor – inelul membrelor este cercul din jurul irisului. Acest inel se estompează în timp, si proeminența sa indică tinerețea.
  • Curba lombară – o coloană vertebrală curbată semnifică, de asemenea, sănătatea și fertilitatea.
  • Piele curată – milioane de dolari sunt cheltuiți pentru obținerea pielii perfecte, un alt semnal al importanței aspectului tineresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole