Sfaturi esențiale pentru a proteja părul de deteriorarea la căldură

Distribuie

LifestyleHairStyleSfaturi esențiale pentru a proteja părul de deteriorarea la căldură

Părul tău este format din proteine, ​​keratină și legături de hidrogen. Când utilizați instrumente cu încălzire, acestea modifică structura acestor legături de hidrogen și sfârșesc prin a modifica textura, elasticitatea și strălucirea părului tău natural.

Astfel, obțineți stilul dorit.

Cu toate acestea, utilizarea regulată a acestor instrumente cu încălzire și de coafură se desprinde de straturile proteinei de cheratină și de uleiurile naturale prezente în părul dvs. și le expune la rupere.

Sfaturi esențiale pentru a proteja părul de deteriorarea la căldură

Cum să vă protejați părul de deteriorarea căldurii?

Practic nu este posibilă reducerea completă a căldurii, dar luarea câtorva măsuri de precauție înainte și după utilizarea instrumentelor de coafare poate fi de mare valoare pentru a vă proteja părul de deteriorarea căldurii .

Să începem –

Minimizați daunele chiar de la duș

Căldura nu se eliberează întotdeauna doar de instrumentele de styling, folosirea apei excesiv de fierbinte în timpul unui duș îți poate deteriora foliculii de păr și șterge umiditatea naturală din păr, ceea ce duce la căderea părului.

Așadar, utilizarea apei călduțe pentru spălarea părului este ideală pentru prevenirea pierderilor.

Protejează-ți părul înaintea de toate

Înainte de a folosi orice instrument de coafare, pulverizați întotdeauna protecția termică împotriva părului.

Acționează ca un scut pentru a vă proteja părul de efectele adverse ale căldurii. În timp ce cumpărați produse de protecție la căldură (spray-uri sau creme), asigurați-vă că conțin silicon în ele.

Siliconul construiește un strat protector în jurul părului și ocolește impacturile directe ale căldurii.

Sfaturi esențiale pentru a proteja părul de deteriorarea la căldură

Găsiți un instrument cu o temperatură reglabilă

Când vine vorba de setarea temperaturii potrivite pentru părul dvs., aceeași cantitate de căldură nu poate funcționa la fiecare tip de păr.

Părul dens are nevoie de setări „medii” până la „înalte” pentru a obține un stil adecvat, în timp ce părul ondulat are nevoie de reglaj termic „scăzut”.

Pentru părul fin, nu trebuie să depășești reglarea de căldură „medie”, sau firele fine și-ar pierde puterea și ar rezulta ruperea.

Din fericire, în aceste zile, instrumentele de coafură sunt adaptate cu un mecanism reglabil și automat de control al temperaturii care previne supraîncălzirea și reglează temperatura adecvată pentru părul tău.

Sfaturi esențiale pentru a proteja părul de deteriorarea la căldură

Împărțiți părul în secțiuni mici în timp ce uscați părul prin suflare

Împărțiți întotdeauna părul în secțiuni mici și uscați fiecare secțiune folosind o perie rotundă.

În general, secțiunile mai mici de păr au nevoie de mai puțină căldură și timp pentru a se usca sau pentru a-l coafa, în timp ce bucățile mai mari de păr necesită mai multă temperatură și timp.

În plus, nu uitați să mențineți uscătorul în mișcare tot timpul și să nu vă concentrați prea mult timp pe o anumită secțiune.

Accesați instrumente „air-dry”

Deși, știm că a permite părului să se usuce în mod natural este cea mai bună practică, dar utilizarea modului „air-dry” este o opțiune alternativă pentru a usca parul fără a folosi căldură.

Puteți investi într-un uscător profesionist cu un mod „aer rece” sau „air-dry”, care vă ajută să vă faceți treaba părului păstrând căldura.

Restaurați umiditatea

Folosirea frecvent a instrumentelor de încălzire înseamnă că îți modifici adesea structura naturală a părului.

Așadar, pentru a repara părul deteriorat de căldură , încercați să includeți ingrediente hidratante în regimul dvs. de îngrijire a părului.

Hidratați-vă părul o dată sau de două ori pe săptămână și folosiți șampoane și balsamuri cu ulei de argan sau lapte de cocos pentru a le îmbogăți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole