Scurta istorie a lacurilor de unghii

Distribuie

LifestyleManicureScurta istorie a lacurilor de unghii

Va intrebati vreodata cand a aparut primul concept de unghii vopsite? Folosim foarte multe produse cosmetice de ingrijire si igiena, pentru maini, fata, par, zi de zi, dar foarte multe dintre noi nu avem idee cand au aparut.

Lacurile de unghii provin din China, exista dovezi privind utilizarea lacurilor si purtarea unghiilor colorate mai devreme de 3000 i.Hr.. Aceste produse erau facute pe baza naturala si vegetala continand albus de ou, gelatina si ceara de albine.

Lacuri de unghii!

​Formula s-a schimbat in timp, intr-un mod semnificativ dar a ramas la indeplinirea aceluiasi scop. Lacul de unghii era folosit de clasele sociale mari, pentru a se distinge de cei saraci. Culorile gold si silver reprezentau bani si bogatie, apoi mai tarziu aceste culori metalice au inceput sa fie inlocuite de culori precum rosu.
Nu era o diferenta intre cum se purtau unghiile atunci si cum le purtam acum.

Cu timpul, experimentele facute, au condus la folosirea uleirilor, a pulberilor si a pastelor pentru colorarea unghiilor. Ne putem imagina ca aceste produse ar fi semanat cu un ruj. Lasau urme si patau iar durata acestor produse nu a tinut mult. Apoi usor usor s-a ajuns la obtinerea lacului de unghii modern, asa cum il folosim si astazi.

Oje!

Deci, cum a ajuns lacul de unghii asa cum este astazi? S-au facut o multime de progrese in dezvoltarea unei asa zise vopsele de unghii, apoi s-a apelat si la vopseaua auto. In 1900 companii precum Cutex si Revlon, au modificat formula vopselei auto pentru a crea un lac de unghii modern si rezistent.

In 1981, Essie Weingarten a scos o colectie de nuante in materie de unghii, pe atunci neobisnuite si asa a inceput sa se schimbe industria cosmeticelor. Trei dintre aceste nuante Blanc, Bordeaux, and Baby’s Breath, poate va sunt familiare inca. Este greu sa ne imaginam ca nuante precum albul, rozul pal si culoarea vinului pe atunci erau culori neobisnuite, chiar si in anii ’80. Spectrul de curcubeu de care ne bucuram astazi s-a dezvoltat destul de recent.

În 1983, Joan Rivers (pe atunci gazda a Show-ului Tonight) a mentionat de noua nuanta scoasa de Essie Weingarten- rosu aprins. Acel moment a fost de lansare pentru Essie, in lumea buna. A scos brandul Essie’s Jelly Apple, care a devenit foarte popular, iar Essie foarte faimoasa, pana si Regina Elisabeta ii purta nuantele cu mandrie.

De atunci au mai existat doua progrese majore in scoaterea nuantelor lacurilor de unghii. Adaugarea culorii albastru, verde, si a altor nuante pastelate.

Hard Candy si Urban Decay au castigat popularitate in anii ’90 pentru culorile lor de unghii neasteptate. Dintr-o data, toata lumea purta menta verde si albastru.

Ce mai urmeaza sa apara in materie de lacuri de unghii? Indiferent de nuante, speram sa apara formule naturale, fara prea multe chimicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole