Șamponul cu cafeină ajută cu adevărat la creșterea părului?

Distribuie

LifestyleHairStyleȘamponul cu cafeină ajută cu adevărat la creșterea părului?

Beneficiile cafeinei pentru îngrijirea pielii sunt cunoscute pe scară largă – ajută la iluminarea pielii și reducerea ridurilor. Cu toate acestea, este și un ingredient antiinflamator care oferă și o serie de beneficii pentru îngrijirea părului. Șampoanele infuzate cu cafeină, în special, sunt în creștere și pretind că ajută la stimularea creșterii părului. Dar chiar funcționează?

Meet the Experts

  • Philip B. este un stilist celebru, principalul specialist în îngrijirea părului de la Hollywood și fondatorul produselor premiate Philip B. pentru păr și corp.
  • Ava Shamban , MD, este un dermatolog certificat din Los Angeles și fondatorul  Ava M ,  Skin Five și  The Box de Dr. Ava .

 

Beneficiile șamponului cu cafeină pentru păr

Cafeina este un stimulent natural al sistemului nervos central, cel mai frecvent provenit din boabele de cafea, dar poate fi găsită și în anumite tipuri de ceai și boabe de cacao.

Cercetările au arătat că, atunci când sunt aplicate local, șampoanele cu cafeină pot pătrunde în piele și pot ajunge la bulbul de păr, permițându-le să influențeze sănătatea părului și a scalpului.  De exemplu, într-un studiu, aplicarea șamponului cu cafeină a dus la pătrunderea cafeinei atât în ​​pielea scalpului, cât și în foliculii de păr după doar două minute.

Cele mai multe studii care implică produse cu cafeină pe scalp sunt legate de creșterea părului, dar majoritatea au găsit și câteva beneficii suplimentare.

Proprietăți vasodilatatoare: șampoanele care asigură absorbția locală a cafeinei oferă scalpului proprietăți vasodilatatoare sau de deschidere a vaselor de sânge. Totuși, concentrația de cafeină trebuie să fie suficient de mică pentru a acționa ca un vasodilatator, ținând fluxul deschis pentru a nu stimula efectul opus, care este cel al unui vasoconstrictor, sau limitând fluxul sanguin. Masarea șamponului sau a tratamentului cu cafeină în scalp ajută la creșterea fluxului sanguin.

Crește oxigenul și nutriția foliculilor de păr: șamponul cu cafeină aduce oxigen și nutriție foliculilor unde bulbul de păr crește proteina de keratina. „Pe măsură ce pătrunde în scalp, ajută la stimularea circulației, ceea ce crește sănătatea atât a scalpului, cât și a foliculului. Cofeina este ca un antrenament pentru scalpul și firele noastre”, împărtășește Philip B.

Poate ajuta la promovarea unei noi creșteri a părului: mai multe studii au sugerat că șampoanele cu cafeină pot ajuta la promovarea creșterii părului. Deoarece stimulează firul de păr, ajută la susținerea proteinelor sănătoase de keratina și a celulelor epiteliale care stimulează faza anagenă a creșterii părului, explică Shamban. Un studiu a constatat că lichidele topice pe bază de cafeină nu trebuie considerate inferioare soluției de minoxidil 5% (ingredientul activ din Rogaine) la bărbații cu alopecie androgenetică. Un alt studiu sugerează că acest lucru se datorează capacității cofeinei de a contracara DHT, un produs secundar al testosteronului despre care se crede că contribuie la căderea părului.

Ajută la recuperarea de la daune UV: scalpul și părul sunt supuse unor daune semnificative ale radiațiilor UV de la soare. Un studiu a constatat că, în timp ce radiațiile UV au indus deteriorarea foliculilor de păr, cofeina locală ar putea ajuta la atenuarea efectelor. 6

Îmbunătățește sănătatea generală și aspectul părului: Aplicată local prin șampon și masată în dermă, cofeina ajută la stimularea firului de păr, spune Shamban. „Stimularea are ca rezultat o rădăcină mai sănătoasă, mai activă și alungită din care poate crește un păr mai gros și mai puternic”, explică ea. În general, Shamban spune că aplicarea regulată a cofeinei în foliculii de păr prin șampon, balsam sau tratament poate ajuta la aspectul, densitatea și elasticitatea părului.

Considerații despre tipul de păr

Potrivit experților noștri, șamponul cu cafeină este sigur pentru toate tipurile de păr. Acest lucru se datorează faptului că vizează în primul rând scalpul și foliculii de păr de sub piele în loc de părul în sine.

În timp ce aproape oricine poate beneficia de efectele șamponului cu cafeină, proprietățile sale de stimulare pot perturba bariera pielii. Cei cu scalp sensibil sau cu afecțiuni ale scalpului ar putea dori să evite utilizarea șampoanelor cu cafeină, deoarece acestea au potențialul de a exacerba iritația.

Ca întotdeauna, trebuie efectuat un mic test de plasture înainte de a utiliza orice produse noi pentru a reduce șansa de a suferi iritații.

Cum se folosește șamponul cu cafeină pentru păr

Experții sunt de acord că șamponul cu cafeină este sigur pentru utilizarea zilnică, ca parte a rutinei obișnuite de curățare a părului; totuși, scalpul trebuie monitorizat îndeaproape pentru iritații. Shamban și Philip B. recomandă masarea activă a șamponului în pielea scalpului atunci când se aplică șampon cu cafeină. „Masarea zonei ajută la spargerea stratului de barieră de sebum pentru a permite cafeinei să pătrundă și să se apuce de lucru”, explică Philip B.. După masarea șamponului în scalp, majoritatea șampoanelor cu cafeină au o perioadă recomandată de timp în care produsul trebuie lăsat pe scalp pentru a asigura absorbția.Asigurați-vă că consultați instrucțiunile și evitați să-l lăsați mai mult timp, deoarece Shamban avertizează că prea multă cofeină poate avea efecte vasoconstrictoare.

De asemenea, este important să citiți întreaga listă de ingrediente, deoarece multe șampoane cu cafeină conțin alte ingrediente care stimulează creșterea părului cu care este posibil să aveți un istoric de iritație.

Ultimul Takeaway

Șampoanele cu cafeină apar peste tot dintr-un motiv: oferă tone de beneficii dovedite pentru păr. Cafeina este un ingredient sigur pentru toate tipurile de păr și poate ajuta la promovarea creșterii părului, la menținerea sănătății scalpului și a foliculilor de păr și la atenuarea efectelor daunelor UV.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești rutina zilnică de spălare și să stimulezi creșterea părului, adaugă șampoane cu cafeină în rutina ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole