Psihologia culorii gri

Griul este trecerea dinspre alb spre negru!

Senzatia pe care o produce este de constanta si monotonie. Nu întamplator, este culoarea drumurilor pe care mergem: clar duce undeva si este stabil. Totusi, prea mult gri e asociat cu stari mentale negative de depresie. Transmite conservatorism.

Este o culoare infinita, solida si practica, care complimenteaza bine orice alta culoare. Desi este purtata de mai toata lumea, nu este numita ca si culoare favorita, fiindca este asociata mental cu depresia si tristetea. Femeile care prefera aceasta culoare pe unghii sunt nelinistite si cu asteptari mari.

psihologia-culorii-griGriul este atemporal , practic si solid.Un costum preferat de culoare gri se poate asorta cu orice culoare.Desi placut si ales adesea in imbracaminte, oamenii il desemneaza rareori drept o culoare favorita, intrucat griul este asociat cu o pierdere sau cu depresia.

Semnificatiile culorii gri sunt: eleganta, respect, subordonare, subtilitate, stabilitate, intelepciune, varsta inaintata, anacronism, plictiseala, decadere, decreptitudine, obtuzitate , incurcatura, poluare, extindere urbana, emotii puternice, echilibru, neutralitate, doliu, formalitate, martie.

Din punct de vedere fiziologic si psihologic ,griul are efecte ca ”nehotararea”.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: