Permanentul revine: tipuri, costuri și cum să vă îngrijiți noile bucle

Distribuie

LifestyleHairStylePermanentul revine: tipuri, costuri și cum să vă îngrijiți noile bucle

Când vine vorba de coafuri retrocedante, permisiunile sunt la fel de iconice pe cât se crede.

Deși în mod obișnuit asociem coafura permanent cu anii ’80, este mult mai mult decât atât, motiv pentru care tratamentul părului este văzut în mare măsură cam învechit.

Dar dacă ați crezut că optiunile sunt limitate la un singur aspect (probabil cel pe care ni-l imaginăm cu toții când auzim cuvântul „permanent”), atunci nu cred că ați aflat ce moderne pot deveni de fapt aceste bucle.

Stim ca, permanentul este tratament chimic care rupe legăturile părului pentru a-i schimba structura, lăsându-vă o nouă textură. Fie că doriți un permanent ondulat, un permanent mai strâns, mai definit sau doar un permanent care să vă ofere puțin volum și textură. Exista astfel de produse prin care să puteți reduce stilul de căldură, există un stil pentru dvs.

Dar, înainte de a cumpăra acel kit de permanent-acasă (vă rugăm să nu faceți asta niciodată), veți dori să citiți mai întâi acest ghid.

Obținerea unui permanent este o idee bună?

Sunteți gata să vă buclați și intenționați să mergeți la un profesionist, atunci da, cu siguranță ete o idee buna.

Cu toată tehnica și abilitățile necesare, diferitele dimensiuni și tipuri de tije și role de permanent, și nenumăratele tipuri de soluții perming (care, pentru înregistrare, sunt formulate cu substanțe chimice intense), există doar prea mulți factori pentru începători. Nu incerca acasa.

Par permanent blond

Sincer, permanentul este chiar provocator pentru unii profesioniști incat să se retragă. Deci, dacă ați găsit pe cineva sau un salon specializat într-un anumit permanent care vă interesează, luați-l în considerare.

Pentru ca efectuarea călătoriei pentru a vă asigura că permanentul se va desfășura așa cum doriți (deoarece, alerta spoiler, permanentele nu sunt ieftine). Cu siguranță nu merită să vă sacrificați părul pentru a economisi câțiva bani.

Există diferite tipuri de permanent?

Pe vremuri, permanentele erau foarte unice, dar astăzi aveți toate tipurile diferite. Cu procese diferite pentru a se potrivi preferințelor dvs. – fie că doriți ceva moale și ondulat, fie mai definit și mai buclat.

Cea mai mare diferență dintre permanentele actuale față de cele clasice din trecut este tehnica. Permanentele moderne sunt legate de personalizare.

În general, tipul de permanent pe care il folosește stilistul dvs. va fi determinat de stilul și tehnica lui personală. Deci, este mai bine să faceți o mică cercetare pentru a vă asigura că sunteți pe aceeași pagină înainte de programare.

Există mult prea multe tipuri pentru a vă documenteta despre fiecare. Dar acestea sunt cu siguranță câteva dintre cele mai populare opțiuni se vor potrivi stilului dvs.

  • În primul rând, aveți permanentul standard, care folosește tije tradiționale din plastic pentru a da părului o buclă mai definită.
  • Apoi, aveți permanentele mai moi, mai libere, pentru a crea mai multă mișcare și textură dacă sunteți cineva cu părul plat, fin sau fără volum.

Dar permanentul nu este doar pentru transformarea părului drept în păr ondulat sau creț. Dacă aveți deja părul creț sau ondulat, puteți obține un relaxant (uneori numit permanent, care înmoaie bucla pentru un finisaj drept) sau un permanent ondulat (când părul este încă creț, dar ați modificat textura sau bucla model).

Ideea pe care încerc să o subliniez este că există un milion de tipuri de permanent, tehnici și nume diferite. Așa că, nu alege doar primul care apare.

Faceți cercetări și găsiți PERMANENTUL care va funcționa cel mai bine pentru dvs. și care aduce rezultatele finale dorite.

Permanentul îți strică părul?

Absolut. Adică, internetul este plin de catastrofe permanente dintr-un motiv. Lucrați cu substanțe chimice suficient de puternice pentru a vă schimba textura părului, motiv pentru care este atât de important să vedeți un profesionist.

Un profesionist cu experiență știe să ia în considerare tipul de păr, textura, porozitatea, tratamentele anterioare, istoricul culorilo. Este foarte mult să ții pasul, motiv pentru care, din nou, este mai bine să fie lăsat pe mâinile unui hairstilist.

Potrivit Kiley Fitzgerald, profesionist la Mare Salon specializat în MareWave, cei cu păr puternic evidențiat (care include decolorarea) sau părul deja deteriorat ar trebui să evite permanentul. Dacă încercați să faceti permanent pe părul deja deteriorat, îl veți deteriora mai mult, spune Fitzgerald.

Par cret

Cât durează un permanent?

În general, durează între patru și șase luni, dar fapt distractiv. Deoarece schimbați efectiv textura părului, un permanent nu dispare – trebuie să il dezvoltați.

Dacă  permanentul dvs. este mult mai moale decât clasicul permanent din anii ’80, părul dvs. va crește frumos fără a fi prea evident.

În caz contrar, probabil că veți dori să reveniți la retușuri în jur de șase luni, dacă doriți să vă mențineți permanentul.

Cât costă un permanent?

Datorită nivelului de dificultate, veți dori să vă asigurați că mergeți la cineva cu o experiență foarte mare în tehnică, așa că pregătiți-vă să achitați niște bani.

Determinată de tipul parului și de salon, prețul la permanentul variază. Vă puteți aștepta uneori până la câteva sute,  în funcție de lungimea și grosimea parului.

Cum îmi pregătesc părul pentru un permanent?

Primul pas, cel mai important în pregătirea pentru un permanent este să programați o consultație cu stilistul dvs.

Programati intalnirea inainte de tratament pentru a afla dacă sunteți chiar un candidat bun. Da aveți decolorat părul, aceasta este o considerație importantă care trebuie adusă la cunoștința stilistului dvs.

Odată ce s-a decis că un permanent va funcționa pentru dvs., Fitzgerald vă sugerează să vă consolidați firele cu tratamente de condiționare care duc la cele mai bune rezultate.

Ce nu ar trebui să faci după permanent?

Acest lucru depinde și de tipul de permanent, dar, în general, nu ar trebui să vă spălați părul cu șampon timp de două până la trei zile.

Practic, doriți să evitați să faceți orice ar putea modifica forma pentru care tocmai ați lucrat atât de mult (și ați plătit atât de mult).

După prima spălare, veți dori, de asemenea, să optați pentru uscare la aer, în funcție de stilul de căldură.

Par in bigudiuri

Cum să-mi păstrez permanentul în buclă?

Sper că nu ați terminat sticla de balsam în timp ce vă pregătiți pentru întâlnire, deoarece veți dori, de asemenea, să utilizați tratamente de condiționare cel puțin o dată pe săptămână pentru a menține integritatea permanentului.

Este, de asemenea, o idee bună să investiți într-o fata de pernă de mătase, dacă nu ați făcut-o deja, sau să dormiți cu o cipica de păr pentru a vă proteja firele de frecare, încurcături și frizz în timp ce dormiți.

Dacă sunteți nou în a avea părul creț, este important să rețineți că buclele nu sunt mai ușor de coafat decât șuvițele mai drepte, dar dacă vă place noua formă și textură, va merita orice timp suplimentar petrecut.

Ultimul cuvânt

Dacă sunteți în căutarea unui mod relativ ușor de a încerca o nouă textură a părului, ar trebui să vă gândiți cu siguranță să mergeți la un permanent.

Rețineți: nu vă puteți crea aceasta coafura acasa (fără excepții!)

Să rezervați o consultație cu un profesionist pentru a vă asigura că sunteți un candidat ideal.

Acestea fiind spuse, există atât de multe tipuri de permanente disponibile astăzi, încât practic ai garanția că vei găsi un stil pe care îl iubești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole