Operatii pregatitoare in vederea executarii pedichiurii

Distribuie

LifestyleManicureOperatii pregatitoare in vederea executarii pedichiurii

Ingrijirea speciala a pielii si a unghiilor de la picioare este foarte importanta, ea avand un caracter igienic, si se refera la taiere si pilirea unghiilor normale, ingrosate, incarnate, inegale sau deformate de la picioare, precum si la indepartarea pielii ingrosatea de pe talpa piciorului.

Aceste ingrijiri sunt absolut necesare si trebuiesc efectuate cu regularitate, deoarece bataturile si colturile, fiind presate de incaltaminte, devin dureroase, provoaca stari de disconfort si nervozitate.

Exercitarea meseriei cere foarta multa rabdare, atentie, si cunoasterea foarte bine a bolilor de piele.

Operatii pregatitoare in vederea executarii pedichiurii

Piciorul nu se trateaza decat in cea mai perfecta stare de curatenie, cu unelte si instrumente dezinfectate, cu o perfecta curatenie la locul de munca, iar lucratorul trebuie sa aibe trusa de pedichiura completa. De aceea inaintea inceperii activitatii, lucratorul este obligat sa respecte urmatoarele:

– Sa poarte haine de protectie (halat)
– Sa aibe unghiile curate si igiena pusa la punct
– Sa verifice curatenia bazinelor si a cabinei de lucru
– Inaintea inceperii lucrului si la terminarea acestuia sa se spele pe maini la fiecare client
– La fiecare client sa schimbe prosopul, sa dezinfecteze sculele si sa spele bazinul de pedichiura.

Examinarea si pregatirea clientei

Pedichiurista are obligatia ca, inaintea inceperii lucrului, sa examineze foarte bine picioarele clientei. In cazul in care se constata ca exista ciuperci, exeme, bataturi cu puroi, negi, unghii incarnate, se va evita inceperea lucrului, iar pedichiurista ii va reconamda clientei sa mearga sa consulte un medic dermatolog.

Inainte de a incepe pedichiura, se procedeaza la inmuierea picioarelor timp de 10-15 minute, in apa calda, in care se poate adauga sapun lichid. Se pot adauga in apa 10g de bicarbonat de sodiu, care are insusirea de a deschide porii, permitand apei sa intre mai usor in epiderma, inmuind tesuturile, descongestionand picioarele umflate si obosite, regland circulatia. In tratamente mai complexe, clienta poate fi lasata la inmuiat si 30 de minute.

  • In cazul in care s-au produs leziuni, dupa scoaterea bataturilor mai profunde, se dezinfecteaza cu spirt sau septol. Ranile care sangereaza pot fi date cu apa oxigenata. Impotriva infectiilor poate fi folosit si rivanol sau penicilina sub forma de pulbere, sau sulfamina. Pe toate ranile pe care s-au folosit medicamente se va pune un pansament steril.
  • In cazul in care clienta are varice, inainte de a efectua baia, se vor bandaja gambele pentru a contracara efectul apei calde care dilata vasele de sange. Tot in acest caz, se va folosi apa ceva mai rece. Impotriva gadilatului se poate masa talpa piciorului, pentru a atenua gadilatul.
  • In cazul in care clienta are basici, se vor taia cu foarfecele (nu jupuite), in asa fel incat sa curga lichidul si pielea sa ramana cat mai intacta. Se dezinfecteaza locul, se panseaza, impiedicand infectarea.
  • In cazul in care s-a format puroi, in urma extragerii unor bataturi sau a unei unghii incarnate, clienta va fi trimisa la medic pentru a evita infectii mai grave, uneori fiind nevoie sa se scoata unghia in intregime.

Masajul: Se sutine laba piciorului cu ambele maini, in timp ce degetele mari efectueaza miscari circulare, presand tesuturile de pe suprafata superioara a labei piciorului. Masajul se executa cu miscari incepand de la degete spre calcai si invers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole