Este interesant faptul ca si la noi in Romania, s-a adaptat si adaugat aceasta ”sarbatoare”. Gurile sunt si pro si contra! Dar sa fim seriosi, nimic nu este mai placut decat sa iti vezi copii cat se bucura de costumele si mastile ce le vor purta in aceasta noapte.
Ce facem in noaptea de Holloween?
Ce altceva putem face, decat sa ne costumam si sa petrecem asemeni copiilor!
Legenda spune ca pentru a se evita eventuale pericole si pentru a nu fi posedati de spirite oamenii nu isi incalzeau casele pentru a nu le face vulnerabile. Daca acestea erau reci spiritele fugeau. Totodata, se deghizau în monstri ieşind pe strazi si facand mult zgomot pentru a le speria.
HALLOWEEN-ul: specific sarbatorii de Halloween este dovleacul cioplit in diverse forme, dar in special sunt personajele infricosatoare.
Halloween-ul este o sarbatoare de origine celtica. Numele de halloween vine de la expresia all hallows’ even, din limba engleza, ceea ce reprezinta numele unei sarbatori crestine numita a tuturor sfintilor.
Influenta a aparut o data cu raspandirea noii religii crestine in Europa. In anul 835, Biserica Romano-Catolica a transformat ziua de 1 noiembrie intr-o sarbatoare crestină.
Sarbatoarea pe care o cunoastem sub numele de Halloween a fost influentata, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. In Imperiul roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la crestini Sarbatoarea Tuturor Sfintilor.