Manicure

Manichiura in lumea ”moderna”!!! Excursie de-a lungul timpului!!!

Istoria manichirii

Exista o multitudine de articole care prezinta istoria aparitiei obiceiului de ingrijire a unghiilor! Acestea dispar usor cu venirea anului 2000 cand incepe sa se raspandeasca masiv extensiile de unghii!

In prezent, datorita dezvoltarii categoriei Design-uri comerciale cu gel lac, liderii industriei de estetica a unghiilor le-a oferit tehnicienilor posibilitatea de a dezvolta o noua nisa a manichiurii.

Manichiura antica

Inca din vremurile biblice, femeile acordau o atentie deosebita ingrijirii mainilor! Astfel, conform obiceiurilor, pentru ceremoniile de nunta, femeile isi desenau pe maini ornamente ce imitau dantela, utilizand henna!

Forma de manichiura care se aseamana mai mult cu cea moderna a aparut in Franta! In 1830, regele Ludovic- Filip a avut o inflamatie la unghia de la degetul inelar si a fost operat cu succes de catre un doctor inventiv. Dupa aceasta experienta, doctorul o creat un set de produse de ingrijire a mainilor.

Pe masura ce a crescut atentia acordata mainilor si in special unghiilor, au inceput sa apara ai multe preparate care sa sporeasca luminiozitatea, stralucirea si culoarea unghiilor.

Primele lacuri care au fost puse la vanzare aveau consistenta unei paste cu care se colorau unghiile, apoi le lustruiau cu pile rudimentare.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *