Lung sau scurt?

Distribuie

LifestyleHairStyleLung sau scurt?

Nu este nimic mai feminin decat „o femeie cu parul lung”. Iti da un aer de eleganta si sarm. Decizia de a-ti schimba look-ul trebuie sa fie a ta, doar a ta. Trebuie sa ai in vedere anumite avantaje si dezavantaje cand vrei sa faci acest pas. Parul scurt este usor de intretinut, usor de uscat dupa spalare, dar are de asemenea si puncte negre, de exemplu, poti fi confundata cu un barbat. Nu e de ras, se poate intampla.

Altfel spus, o schimbare de look poate veni cu o multitudine de schimbari, iti poate spori increderea in tine daca ai curaj sa faci o schimbare radicala, sau te poate demoraliza. Iti poti schimba atitudinea atat in bine cat si in „mai rau” daca tunsoare nu te prinde. Se poate sa te indragostesti de parul scurt si sa te tunzi in fiecare luna. Posibilitati exista atat pro cat si contra.

Hai totusi sa vedem care ar fi avantajele si dezavantajele unei tunsori, unei schimbari de look, chiar daca este sau nu radicala. Iti va schimba oare atitudinea fata de tine si de cei din jurul tau!?

Parul lung

par-lung

Multe femei nu vor sa renunte la parul lung, dar cu toate ca exista nenumarate stiluri in care poti sa iti porti parul lung, trebuie sa iei in considerare faptul ca nu intotdeauna parul lung te poate avantaja.

  • De exemplu persoanele cu parul foarte slab, subtire si putin nu ar trebui sa isi poarte parul mai lung de umeri. Exista nenumarate tunsori, pentru toate tipurile de fete incat sa avantajeze fiecare femeie. Cele care se afla in aceasta categorie trebuie sa inteleaga ca, parul trebuie sa te avantajeze si asta nu se va intampla daca il tii prins toata ziua intr-o coada. Iar daca totusi tii sa ai parul lung, trebuie sa il ingrijesti in cel mai fin mod, el fiind putin si subtire, are tendinta de a se lipi de cap- efectul ca „lins de vaca”. Cred ca multa lume foloseste aceasta expresie. Nu trebuie sa te incapatanezi sa ai parul lung daca nu ai timp sa ii acorzi atentia necesara. O schimbare de look va fi binevenita oricand. Cu cat apreciezi parul si lungimea potrivita pentru tine, cu atat vei fi mai avantajata.
  • Persoanele cu parul lung si foarte mult, cu firul gros, sunt cele mai terorizate cand vine vorba de manevra „pieptant”. Orice femeie viseaza sa aiba parul cat mai des, mai lung, mai stralucitor, dar daca toate astea ar veni la pachet si cu stilizarea lui de la mama natura, totul ar fi nemaipomenit. Acestea sunt femeile norocoase si nu prea. O femeie cu par cat peste masura, poate parea cea mai feminina dintre toate, dar nimeni nu stie ce se intampla dimineata, sau cand trebuie spalat, sau uscat. Si ajungem la acelasi lucru mai de sus. Majoritatea femeilor il prind in coada sau in coc, ca este de unde. O parte din aceste femei isi tund parul un pic mai lung de umeri pentru ca este o povara, mai ales pe timpul veri. Putine sunt persoanele din aceasta categorie, care au curajul sa se tunda scurt. Stilistul tau, va gasi tunsoarea potrivita pentru tine, indifernt daca vrei sa te tunzi scurt sau nu, ce este important sa nu uiti, esti o persoana norocoasa daca ai un par lung si bogat, chiar daca este un chin sa il ingrijesti, dar merita tot efortul. Daca ar fi sa discutam aici de nenumaratele coafuri care se pot face pe un par bogat, nu mai incap litere in articol.
  • Persoanele cu parul mediu ca grosime, cu firul acceptabil, sunt norocoase din mai multe puncte de vedere. Ai sansa sa iti lasi parul cat de cat lung, pentru ca nu intampini mari probleme la intretinere, decat ca se incalceste, dar de asemenea te poti tunde cat de scurt vrei. Poate nu reusesti sa ai aceleasi avantaje cat le are un par gros si mult, dar ai si tu avantajele tale. Mai usor de intretinut si coafuri dupa bunul plac. Daca optezi pentru tunsori scurte, chiar si diferite boburi, aceste coafuri se vor aranja de la sine, si pentru tine va fi un mod usor de a-ti aranja parul.

Parul scurt

par-scurt

Putem discuta aici de toate cele 3 categorii: Parul scurt nu avantajeaza pe oricine. Avand in vedere ca este foarte usor de ingrijit si de multe ori dimineata nu trebuie decat sa faci dus, caci in cateva minute parul este uscat, trebuie sa te gandesti bine daca te avantajeaza.

  • Daca ai parul subtire este o madalitate usoara de a scapa de povara care o porti pe umeri si care iti da dureri de cap cand trebuie sa iti aranjezi parul. Daca alegi o tunsoare cat mai scurta trebuie sa iei decizia aceasta cu stilistul tau personal, el iti va spune daca te va avantaja sau nu tunsoarea aleasa de tine. De cele mai multe ori, o tunsoare scurta iti poate reda increderea in tine, trebuie doar sa inveti sa o porti, iar in caz contrar, nu te tunde. Tundete doar atat cat sa iti fie usor sa iti aranjezi parul si cat sa te avantajeze.
  • La parul mult si gros, nu prea putem spune ca ar avantaja pe cineva tunsoarea scurta, dar nu stii niciodata pana nu incerci, iar ca sa faci o schimbare majora in acest caz, iti trebuie mult, mult, dar mult curaj. De obicei femeile care au mult par nu prea opteaza pentru parul scurt, doar fac o greseala prin a-l subtia, a-l fila. Atunci cand filezi parul scapi de volul, dar aceasta procedura nu este tocmai indicata. Tu iti smti capul mai usor, dar parul tau sufera. Daca te numeri printre acele persoane care au curajul sa faca acest lucru, good for you. Esti o persoana de caracter.
  • Persoanele cu par mediu, trebuie doar sa stie sa isi aleaga tunsoarea. Pot exista persoane pe care o tunsoare scurta sa nu le avantajeze, dar totusi sa incerce si sunt persoane pe care le-ar avantaja, dar nu vor incerca niciodata. Pentru acest tip de par, nu trebuie sa ne facem griji, indiferent de lunghimea parului, exista avantaje mai multe decat dezavantaje.

Parul cret, scrut sau lung?

Nu am pus problema parului cret, dar dupa cum bine stim, majoritatea persoanelor cu parul cret isi doresc par drept si viceversa. Exista mai multe tipuri de par cret, bucle lejere si infoiat, bucle spirala, cretolini frumosi care iti fac capul mare si cretolini afro.

In majoritatea cazurilor lungimea nu depaseste jumatatea spatelui si asta din cauza ca este foarte greu de intretinut. Cealalta ramasita a femeilor cu parul cret il poarta putin mai jos de umeri si foarte putine sunt persoanele crete care sa se tunda scurt. Nu este un dezavantaj faptul ca ai parul cret, iar pentru o tunsoare gen – foarte scurta – ar fi o indrazneala iesita din comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole