Lucruri pe care nu le stiai despre… par

Distribuie

LifestyleHairStyleLucruri pe care nu le stiai despre... par

Mergem la coafor, ne tundem, ne vopsim si ne coafam, dar parul nostru reprezinta mult mai mult decat atat.

Parul nostru elimina toxine, poate indica unde locuim sau chiar ce stil de viata avem.

> Iata adevarul gol golut: Blana si parul sunt in esenta acelasi lucru, constructia lor izvoraste din aceasi proteina numita cheratina.

> Toate mamiferele au par/ blana la un anumit punct in viata, fie ca e vorba de puful unei balene nou-nascute, tepii unui porcusor spinos sau doar de pletele noastre lungi.

> Si insectele poarta par! Chiar daca acesta este microscopic, firele de par au si ele rolul lor pentru insecte.

> Firele de par care se gasesc pe piciorusele paianjenilor sau a greierilor, functioneaza pe post de urechi. Firele de par a insectelor le sesizeaza miscarile din aer.

> Parul uman poate avea de asemenea si alte intrebuintari. Plamanii si pasajele nazale au fire de par numite cili, care ”matura” impuritatile.

> Patologii au descoperit ca cilii nazali continua sa pulseze inca 21h dupa un deces.

> Primii oameni probabil si-au taiat costumele de par de pe corp, probabil s-au infestat cu paraziti purtatori de boli, cum ar fi paduchi, purici si acarieni.

> Cand omenirea a inceput sa isi piarda blana, razele ultraviolete ale soarelui au inceput sa ne deterioreze pielea. Atunci corpul nostru a reactionat prin producerea melaninei, un pigment care absoarbe radiatia solara.

Cu toate descoperirile din ziua de azi, noi oamenii nu ne gandim la par ca la un lucru ce ne protejeaza corpul de multe din bolile purtatoare de om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole