Lista de filme ale actritei Angelina Jolie pana in 1999

Distribuie

Free TimeCinemaLista de filme ale actritei Angelina Jolie pana in 1999

Angelina Jolie (născută ca Angelina Jolie Voight pe 4 iunie 1975) este o actriţă americană de film şi Ambasadorul Bunăvoinţei (în engleză Goodwill Ambassador) pentru Organizaţia UNHCR (Organizaţia Naţiunilor Unite de comisari speciali pentru refugiaţi). Se spune deseori în media că ea ar fi una din cele mai frumoase femei, viaţa ei fiind pentru moment una dintre cele mai mediatizate. A primit trei premii Globul de Aur, două premii ale Organizaţiei Actorilor de Film şi un premiu al Academiei (OSCAR).

Debutul ei pe micile ecrane a avut loc în copilărie, alături de tatăl ei Jon Voight, în 1982 în filmul Lookin’ to Get Out, dar cariera ei de actriţă a început abia zece ani mai târziu în producţia cu buget redus Cyborg 2 (1993). Primul ei rol de succes a fost în filmul Hackers (1995). De asemenea a jucat în George Wallace (1997), un film biografic în jurul căruia au avut loc multe controverse. Mai târziu a jucat în Gia (1998), şi a obţinut un OSCAR pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru drama Girl, Interrupted (1999). Jolie a câştigat renumele internaţional datorită faptului că a jucat rolul unei eroine de jocuri video, şi anume Lara Croft în filmul Lara Croft: Tomb Raider (2001). Ea a mai jucat în Original sin şi Life or something like itLara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. În 2004 a jucat în Taking LivesThe FeverShark TaleAlexander şi Sky Captain and world of tomorrow. A câştigat cei mai mulţi bani cu filmul de acţiune-comedie Mr. & Mrs. Smith (în traducere Domnul şi Doamna Smith) (2005). În (2006) a jucat în The good sheperd şi Beowulf iar în (2007) a jucat în ecranizarea romanului scriitoarei Mariane Pearl, A Mighty Heart.

Cyborg 2 (1993)

Angelina Jolie in Cyborg 2In anul 2074, o corporatie creaza un cyborg feminin aproape uman, care trebuie sa distruga corporatia concurenta. Dar cyborg-ul incepe sa aiba sentimente umane si se indragosteste, periclitand misiunea.

Hackers (1995)

Angelina Jolie in HackersVirus distrugător – Thriller futurist care o prezintă pe fenomenala Angelina Jolie în splendoarea ei timpurie, acest film a fost unul dintre cele mai vizionate în anul 1995. Dade Murphy (Jonny Lee Miller) este un puşti a cărui fascinaţie pentru computere degenerează în manie în momentul în care ajunge să spargă bazele de date ale mai multor bănci de pe Wall Street. Mai mult, talentul nociv al lui Dade, supranumit Zero Cool, este pe cale să provoace un adevărat crah financiar. Serviciul Secret se autosesizează şi îl arestează, dar fiind minor nu poate fi condamnat. Aşa că, drept pedeapsă, i se va interzice să se atingă de vreun computer până va împlini 18 ani. Chiar în ziua în care împlineşte această vârstă, Dade nu pierde timpul şi se întâlneşte cu un grup de hackeri, toţi prieteni la cataramă cu el. Dintre aceştia nu lipsesc dura şi atrăgătoarea Kate, expertă în realitatea virtuală, interpretată de Angelina Jolie într-unul dintre primele sale roluri, Nikon, cel renumit pentru memoria sa fotografică şi specialistul în interceptări telefonice Phantom Phreak, un practicant fervent al celor mai morbide glume în cyberspaţiu, supranumit Cereal Killer, şi încă un hacker precoce.

Mojave Moon (1996)

Angelina Jolie in Mojave MoonPeripeții sub clar de lună – Al McCord (Danny Aiello) isi omoara timpul in restaurantul preferat cand intalneste o tanara si atragatoare femeie, Ellie (Angelina Jolie). Ea cauta un sofer dispus sa o duca din oras pana in desertul Mojave, unde locuieste mama ei, iar Al se ofera sa o conduca. In ciuda faptului ca Ellie se indragosteste de Al, acestuia i se aprind calcaiele dupa mama tinerei (Julie), in ciuda faptului ca iubitul lui Julie da semne ca sta sa explodeze de gelozie. Evenimente ciudate si hilare ii schimba complet viata lui Al, pus in situatia sa gaseasca explicatii pentru toata nebunia care il inconjoara.

Foxfire (1996)

Angelina Jolie in FoxfireAdolescente rebele – Filmul contureaza povestea a patru adolescente de 17 ani ce duc o viata normala, insa se schimba brusc dupa ce o cunosc pe Margret ‘Legs’ Sadovsky . Tinerele formeaza o prietenie neobisnuita dupa ce bat un profesor care le-a hartuit sexual in timpul detentiilor. Ele pun baza unei prietenii solide, dar obiceiurile lor salbatice incep sa iasa de sub control. Sunt supendate timp de 3 saptamani din cauza acuzatiilor nefondate de hartuire sexuala si vatamarea profesorului. Fiind suspendate sunt nevoite sa intre in incinta liceului prin intermediul unei gauri de aerisire. Inapoi la casa unde isi petreceau timpul, Legs decide, pentru a comemora noaptea, sa isi face un tatuaj in forma de flacara pe piept. Pe rand celelalte fete ii cer lui Legs acelasi tatuaj.

Playing God (1997)

Angelina Jolie in Playing GodDoctor pentru mafie – Dupa ce pierde un pacient pe masa de operatie si ramane fara licenta de medic, chirurgul Eugene Sands este angajat de mafiotul Raymond Blossom si de prietena acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole