HairStyle

Iti cunosti textura parului?

Textura parului

Nu este nimic mai important decât textura parului, mai ales cand vine vorba de alegerea unui stil in ceea ce privește coafura si tunsoarea! Nici măcar forma fetei.

Densitatea parului tau si textura pot fi cele ce iti dicteaza stilul, lungimea si chiar tunsoarea.

6 tipuri de texturi ale parului

Exista 6 texturi de baza ale parului:

  1. Subțire
  2. Drept
  3. Ondulat
  4. Aspru
  5. Creț
  6. Gros

Textura parului

Pentru o singura persoana parul poate avea textura dubla sau tripla, de exemplu: par subțire si drept sau par creț aspru si subțire!
Un hair-stylist va știi ce fel de textura are parul tău de la o simpla atingere, dar este bine sa va cunoasteti si dumneavoastră structura parului pentru a știi ce coafura si ce tunsoare sa adaptați.

Pentru a va determina singure textura parului, puteți prinde cu o mâna o secțiune din par, aducand acesta in topul capului, acesta este bine sa fie din fiecare parte a capului si ii dați drumul ușor pentru a vedea cum cade si cum se aseaza!

Daca parul se lipește imediat de scalp, aveți parul fin, daca parul rămâne in unele porțiuni stufos si are tendința de a se înfoia, aveți parul cu fir gros. Oricum altfel s-ar așeza, este calea de mijloc, se încadrează in celelalte tipuri de texturi! Parul blond natural are tendința de a fi subțire iar cel închis la culoare in general poate si mai gros! Nu este lege, dar de cele mai multe ori, acesta este rezultatul.

Textura parului

Parul creț, in general trebuie lăsat cât se poate se lung!
Spun asta deoarce, parul creț are tendința de a se înfoia! Cu cât lungimea creste, acesta se lasa pe spate in greutate.
Nu lasa parul subțire prea lung! Precum parfum creț are nevoie se lungime pentru a se așeza normal si estetic, si parul fin trebuie sa aibe o lungime potrivită pentru a nu se lipi de scalp si a nu părea fără viața!

Bretonul este indicat pentru texturile de par precum cel drept, subțire si gros.
Multe persoane ce nu țin cont de textura parului își doresc breton, dar in cazul celor cu par creț nu este indicat decât daca sunt dispuse sa stea zilnic cu placa pentru al îndrepta! Si cu siguranța trebuie sa fie un breton destul de lung pentru a nu avea neplăcerea de a ne trezi in copilărie, cand încercam foarfeca chiar pe parul nostru!

Produse potrivite pentru parul fin!
Persoanele cu par fin si subțire nu vor putea folosi aceleași produse ce le folosesc femeile cu parul creț.
Pentru parul fin întotdeauna va fi nevoie de ceva pentru volum, poate începe chiar de la șampon, masca pana si produsele de styling. Pudra fixative si chiar șampoane pentru par uscat.

Textura parului

Poti spală parul fin in fiecare zi, iar cel creț o data pe săptămana!
Cu siguranța ai auzit ca nu e bine sa iti speli parul zilnic. Te poti simți liberă sa spargi aceasta regula! Parul fin înseamnă zilnic uleiuri, fixative si tot felul de produse pentru volum, cu siguranța este mult mai bine sa il speli zilnic pentru a îndepărta acestea.

Fa-ti viața mai frumoasa cunoscându-ti textura parului!

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *