Imbratisarea copilului tau vine cu beneficii

Distribuie

InspirationMother 2BeImbratisarea copilului tau vine cu beneficii

Multa lume din jurul tau iti spune ca daca iti imbratisezi copilul ori de cate ori cere, va deveni un rasfatat.

Ca parinte iti iubesti copilul nespus de mult si ii doresti tot binele din lume, dar cand cei din jurul tau, poate mai inaintati in varsta sau cu mai multi copii, incep sa iti spuna ca nu este bine atunci cand ii oferi copilului toata atentia, sau cand il imbratisezi atunci cand are nevoie, automat ai tendinta de a crede ceea ce auzi.

Daca esti acel parinte care crede ca copilul are nevoie mai mult de o imbratisare, ai dreptate, si continua sa il strangi in brate ori de cate ori ai ocazia.

imbratisare-bebe

Studiul publicat in revista Current Biology a fost efectuat la Spitalul de Copii Nationwide in Columbus, Ohio.

Oamenii de stiinta au studiat reactiile a 125 de copii si au concluzionat ca imbratisarile formeaza un sentiment special in creierul copilului. Este necesar pentru stabilirea relatiilor sociale si emotionale, precum si pentru dezvoltarea in timp util a sistemului nervos.

Deoarece sistemul vizual al nou-nascutului este inca imatur, dezvoltarea sa depinde in mare masura de orice atingere si orice  sunet.
Pentru a vedea modul in care nou-nascutii raspund la atingere, cercetatorii au masurat raspunsurile creierele lor.

Tu si bebe!

Cu cat copilul a avut mai mult contact cu parintii lui si cu alte persoane apropiate, cu atat mai mult a reactionat la atingere si vice-versa.
Unul dintre cercetatori, Dr. Nathalie Maitre, spune: „O atingere delicata, in special pielea pe piele, este doar una dintre cele mai importante lucruri pe care parintii le pot face pentru copiii lor.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole