Fii răbdător cu copiii

Distribuie

InspirationMother 2BeFii răbdător cu copiii

A avea nerăbdare cu un copil dăunează relației voastre și oferă un exemplu prost. A învăța să renunți în ciuda mizeriilor, frustrării și greșelilor care vor apărea în mod inevitabil este o abilitate vitală atunci când ai grijă sau ești cu copiii.

Să ne ocupăm de nerăbdare în acest moment

 

Fii răbdător cu copiii

*Respirați adânc. Inspirați și expirați încet pentru a semnaliza corpului să se relaxeze și pentru a restabili echilibrul dacă simțiți tensiuni. Acest lucru vă oferă, de asemenea, câteva momente suplimentare pentru a evalua situația și modul în care veți alege să răspundeți.
*Practicați meditația regulată pentru a învăța cum să vă controlați emoțiile și să vă calmați când aveți nevoie.
*Încercați să inspirați 5 secunde, țineți-vă timp de 5 secunde, apoi expirați timp de 5 secunde. Acesta este un ritm standard general, dar experimentați pentru a vedea ce sincronizare funcționează cel mai bine pentru dvs.

*Îndepărtați-vă un moment, dacă este posibil. A face un pas departe de situație vă permite să vă îndepărtați de situație dacă sunteți îngrijorat că reacția imediată nu va fi una de răbdare. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai echilibrat pentru a face față în următoarele momente.
*Când vă îndepărtați, încercați să numărați încet până la 10 sau să respirați adânc pentru a vă ajuta să vă puteți întoarce mai repede.
*Ați putea încerca, de asemenea, să vă strigați frustrările într-o pernă atunci când v-ați îndepărtat.
*Mențineți supravegherea copiilor chiar și atunci când trebuie să vă îndepărtați. Folosiți un monitor pentru copii sau rugați un alt adult să se uite la ei.

*Cântă ceea ce vrei să spui. Cântatul vă poate face să vă pierdeți răbdarea sau temperamentul mult mai dificil, deoarece poate difuza cu ușurință situația în râs. Puteți spune totuși ce aveți nevoie, cu toate acestea va fi mult mai bine primit și nu veți simți că v-ați pierdut răbdarea la fel de mult.
*Cântatul poate fi o surpriză pentru copii, ceea ce îi va face să fie mai predispuși să fie atenți la ceea ce spuneți.

*Vorbește cu copiii/copilul. Încercați să aveți o conexiune și o înțelegere în fruntea situației. Evitați să le predați și fiți mai degrabă reflectivi decât reactivi.
*Ascultați copiii înainte de a vorbi și vorbiți cu ei mai degrabă decât spre ei.
*Spunerea simplă „copii, îmi pierd răbdarea” poate ajuta, de asemenea, întrucât comunică deschis copiilor cum te simți și îi lasă să răspundă la asta.

*Repetați o mantră. Natura ciclismului mantrelor este liniștitoare și senină, ceea ce vă poate ajuta cu siguranță în situațiile în care simțiți că vă puteți pierde răbdarea. Mantrele vă pot ajuta, de asemenea, să priviți situația în perspectivă.
*Pentru o creștere a răbdării, încercați fraza „Și asta va trece și eu o pot suporta”.
*Pentru a adăuga perspectivă, încercați fraza „Îmi iubesc copiii mai mult decât îmi iubesc. . . ” și includeți orice, cum ar fi farfurii, perete sau grădină etc.

*Pune-te în pielea copilului. Dați-vă un moment pentru a evalua situația din punctul de vedere al copilului. Acest lucru vă va ajuta să aflați care sunt intențiile lor și cum să reacționați într-un mod pe care îl vor înțelege.
*Cu cât practici mai mult acest lucru, cu atât va fi mai ușor să înțelegi perspectiva copilului în viitor. Aceasta înseamnă că vă veți pierde mai puțin răbdarea în situațiile viitoare.

Gestionarea reacțiilor dvs. pe termen lung

 

Fii răbdător cu copiii

*Dă un exemplu bun copilului. Luați în considerare propriul comportament, cuvinte și reacții la situații în care este dificil să vă păstrați răbdarea. Fiecare interacțiune îi va învăța ceva despre comportament, indiferent dacă este bun sau rău.
*De exemplu, țipatul unui copil: dacă le spunem să nu mai țipe nu va avea niciun sens pentru ei și va întări ideea că cel mai bun mod de a face față nerăbdării este cu mai multă nerăbdare.
*Deși a da un exemplu bun tot timpul poate fi dificil și se poate simți ca și cum ai fi modelat deja mai mult decât suficientă răbdare pentru situația dată, nu uitați că, copiii nu merită întotdeauna mai multă răbdare, dar ei au nevoie de ea.

*Abordați simplu orice emoții subiacente față de alte persoane și situații. Nerăbdarea se formează din cauza altor emoții care clocotesc și nu sunt tratate. Scoateți lucrurile în aer liber și comunicați clar, astfel încât problemele exterioare să nu vă afecteze răbdarea față de copii.
*Dacă nu poți face față situației imediat, notează-ți planul de acțiune pe o bucată de hârtie și revizuiește-l imediat ce ai ocazia.

*Practică în viața ta obiceiuri de consolidare a răbdării. Există multe schimbări sănătoase pe care le puteți face în propria viață, care vă vor construi răbdarea naturală și vă vor ajuta să vă păstrați calmul. Să ai grijă de tine și să ai un stil de viață care să reflecte acest lucru va crea o mentalitate sănătoasă și pacientă.
*Dormiți cel puțin 7 până la 8 ore pe noapte. Somnul este crucial atât pentru bunăstarea fizică, cât și pentru cea emoțională, care include și răbdarea. A rămâne treaz până târziu îți răpește energia, bucuria și răbdarea pentru mâine.
*Bea 6 până la 8 pahare de apă în fiecare zi. A fi deshidratat nu ajută niciodată la o stare de spirit deja scăzută. Consumul de apă te va ajuta să gândești clar și să te simți energizat.
*Planificați lucrurile întotdeauna înainte. Planificați cel mai rău scenariu pentru sarcini și zile stresante și păstrați liste, astfel încât să vă simțiți pregătit să abordați ceea ce urmează.

*Modelează răbdarea în toate domeniile vieții tale. Va deveni mai ușor să creezi răbdare față de copii dacă face parte din toate domeniile vieții tale. Pe măsură ce răbdarea devine mai armonioasă în viața ta, va deveni mai ușor să dai un exemplu bun copiilor tăi.
*Practicați răbdarea la locul de muncă dacă interacțiunile cu șeful sau colegii vă împiedică răbdarea. Respirați profund și comunicați clar sentimentele.
*Lucrați cu răbdare și față de partenerul dvs. și de familie. Începeți prin abordarea oricăror probleme de bază, astfel încât toată lumea să se simtă mai răbdătoare unul față de celălalt.

Predarea, educarea copiilor – Abilități utile

 

Fii răbdător cu copiii

*Ajutați copilul să învețe despre autocontrol și satisfacția întârziată. Copiii pot fi în mod natural nerăbdători, ceea ce, la rândul lor, vă poate face nerăbdători, iar ciclul continuă. Învățarea lor despre autocontrol și satisfacția întârziată este o modalitate bună de a insufla valoarea răbdării.
*Eliminarea ispitei este o modalitate bună de a lucra la răbdare. Ascunderea a oricărui lucru este tentant înseamnă că, copiii nu vor mai fi la fel de nerăbdători pentru că nu pot vedea ce vor. Păstrarea lucrurilor departe de vedere funcționează cu siguranță pentru a le ține departe de minte.
*Folosiți o distragere pozitivă pentru a împiedica nerăbdarea lor de la pregătiri. Încercați să cântați un cântec sau să le oferiți un slinky cu care să se joace, să-și păstreze mintea ocupată și să exerseze așteptarea cu răbdare.
*Păstrează-ți calmul, stai liniștit chiar dacă copilul tău aruncă o furie.

*Stabiliți reguli și limite. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți așteptările clare și consecvente, ceea ce va reduce numărul de situații de testare a răbdării în viitor. Regulile și limitele ajută la asigurarea stabilității și structurii copiilor pe care se pot baza.
*A avea reguli și limite înseamnă la fel de mult cât dragostea pentru copii în ceea ce este sigur și adecvat situației, întrucât le oferă ceva la care să lucreze și să trăiască frumos și cursiv.

*Scuzați-vă când simțiți că greșiți. Deși practicarea și lucrul la răbdare vor face o mare diferență, ești totuși om și vei face greșeli din când în când. S-ar putea să alunecați, dar cererea de scuze față de copii și recomandarea de a fi răbdători face situația mult mai valoroasă.
*Cererea de scuze îi va face pe copii să știe că înțelegeți că nu ați gestionat situația așa cum ați putea și că veți încerca să îmbunătățiți situația data viitoare. Aceasta oferă un bun exemplu de a-ți putea cere scuze atunci când greșești pentru ei, ceea ce îi va ajuta să învețe și ei cum să o facă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole