Mother 2Be

Dilema papuceilor

papucei-bebelusi

Cu tot efortul de a intelege mersul, pentru un bebelus, papuceii si ciorapeii sunt niste lucruri de neinteles. Sunt lucruri pe care trebuie sa le exploreze, sa le simta pipaindu-le, incercand sa isi dea seama de rostul lor.

Incercam sa le atragem atentia prin papuci de diferite culori, forme si cu diferite desene. Astfel procedam si cu ciorapeii, imprimati cu diferite personaje din desene animate sau cu diferite jucarioare atasate care au zornaitorori. Multi bebelusi sunt destul de impresionati de acele jucarii zornaitoare, dar nu toti.

papucei-bebelusi

papucei-bebelusi

De ce sunt papucii importanti in dezvoltarea mersului la bebelusi?

Aceasta intrebare vine mereu cu multe altele…

Piciorusele bebelusilor cresc intr-un ritm rapid la varste mici iar pantofii trebuie schimbati, in general, odata la 3-4 luni. Daca pantofii sunt prea stramti, piciorul nu va putea creste si nu se va putea dezvolta cum trebuie.

>Trebuie sa incepi sa te gandesti la prima pereche de pantofi pentru bebelusul tau cand acesta incepe sa se ridice in picioare.

>Evident piciorusele goale sunt mult mai practice pentru bebelus, astfel simte cum trebuie sa calce si invata cum sa paseasca.

> Alege pantofii care respira si sunt usor de intretinut, asigura-te ca alegi piele fina, naturala sau materiale care se aerisesc, ca si panza care poate fi spalata in masina.

>Incearca sa abservi orice pas al bebelusului care este facut cu diversi papucei pentru a-ti da seama cu care se simte mai comfortabil.

>Se recomanda papuceii cu scai, capse sau elastic.

>Tu vei sti cel mai bine ce fel de papuci ii va trebui bebelusului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *