Curiozitati despre manichiura, stiai despre lucrurile astea?

Distribuie

LifestyleManicureCuriozitati despre manichiura, stiai despre lucrurile astea?

Unghiile tale sunt mult mai complexe decât ai putea crede. Nu ne credeți? Verifică aceste 10 curiozități interesante despre unghii care îți vor stârni cu siguranță curiozitatea.

 

1o Curiozități interesante

  1. Unghiile cresc aproximativ 3 – 4 milimetri pe lună. Asta înseamnă o rată de aproximativ 0,1 milimetri pe zi.
  2. Unghiile cresc mai repede în timpul verii. De ce? Există câteva teorii diferite. O teorie este că oamenii absorb mai multe substanțe nutritive în timpul verii; deoarece este mai probabil să se bea mai multă apă într-o zi călduroasă de vară. O altă teorie este că, expunerea la lumina soarelui face ca organismul tău să producă vitamina D, vitaminei D are ca rezultat creșterea unghiilor într-un ritm mai rapid.
  3. Unghiile de la picioare cresc la aproximativ jumătate din rata de creștere a unghiilor de la mâini. De obicei, acestea cresc în jur de 1,6 milimetri pe lună.
  4. Există un nume medical propriu-zis pentru obiceiul de a-ți roade unghiile: Onicofagia. Se estimează că 25-30% dintre copii au obiceiul de a-și roade unghiile.
  5. Părul și unghiile tale sunt alcătuite din aceeași proteină. Amândouă sunt alcătuite din Keratină; cu toate acestea, unghiile sunt mult mai rezistente decât părul datorită diferenței de aranjare a moleculelor de Keratină: ceea ce conferă unghiilor proprietăți mai rezistente.
  6. Unghiile bărbaților cresc mai repede decât ale femeilor. Unghiile bărbaților cresc de obicei cu peste 3,5 milimetri pe lună.
  7. Unghiile tale nu respiră. Unghiile nu sunt vii; deci nu au nevoie să respire. Cu toate acestea, este recomandat să vă lăsați unghiile să ia pauze între manichiuri pentru a evita unele dintre efectele secundare dăunătoare ale păstrării lacului de unghii/acrilic pentru prea mult timp.
  8. Stresul poate afecta creșterea unghiilor tale. Stresul este un factor care va inhiba creșterea unghiilor tale. Nu vă faceți griji, însă, unghiile dvs. vor crește din nou.
  9. Unghiile au nevoie de sânge pentru a supraviețui. Fluxul de sânge este esențial pentru sănătatea și creșterea unghiilor; deoarece astfel unghiile își primesc nutrienții cheie. De fapt, unghiile tale pot înceta temporar să crească atunci când există o leziune care le împiedică să primească un flux sanguin adecvat.
  10. Unghiile nu pot transpira. Patul unghiilor nu conține glande sudoripare; deci este imposibil ca unghiile să transpire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole