Cum să readuceți la viață părul uscat și fragil

Distribuie

LifestyleHairStyleCum să readuceți la viață părul uscat și fragil

Există multe lucruri care pot avea un efect negativ asupra părului dvs., unele despre care s-ar putea să nu știți nimic, dar din fericire, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți sănătatea și textura părului.

Așadar, având în vedere acest lucru, iată șase sfaturi pentru a vă ajuta să vă reparați părul uscat și lipsit de viață și să-l transformați în păr moale, mătăsos!

1. Măști de păr

Măștile de păr sunt o soluție excelentă pentru părul uscat. Indiferent dacă părul are nevoie de un pic de viață sau are nevoie de o reparație completă de urgență, măștile de păr sunt întotdeauna o opțiune excelentă.

Măștile de păr sunt, de asemenea, sunt grozave deoarece le puteți face singuri cu ingrediente pe care probabil le aveți în bucătărie – ceea ce ar putea fi mai bine!

2. Folosiți șampoane hidratante

Dacă părul dvs. se chinuie cu adevărat, poate avea ceva de-a face cu tipul de șampon pe care îl utilizați.
Evitați șampoanele cu prea multe substanțe chimice și optați în schimb pentru cele hidratante. Când alegeți un șampon, căutați aminoacizii din lista de ingrediente, deoarece acestia sunt o formă de proteine ​​de care părul dvs. are nevoie pentru a fi fericit și sănătos.

3. Nu săriți niciodată balsamul

Poate fi foarte ușor când te grăbești să mergi undeva sau dacă ești într-adevăr obosit, să renunti la folosirea balsamului pe păr. Chiar dacă lăsați balsamul pe par timp de treizeci de secunde, acesta va fi mai bun decât nimic – nu ar trebui să subestimați niciodată importanța balsamului.

Balsamul nu numai că blochează umezeala în păr pentru a-l face mai moale, dar poate ajuta la prevenirea ruperii și deteriorarea părului. În plus, dacă cumpărați un balsam bun, vă va proteja probabil părul si pentru deteriorarea produsa de căldura provenita din ustensilele de styling.

4. Încercați să folosiți ulei de argan sau de nucă de cocos

Dacă un șampon și balsam hidratant bun și măști săptămânale nu sunt suficiente pentru părul dvs., încercați să folosiți puțin ulei de argan sau de nucă de cocos.

5. Evitați soarele și căldura

Acum, cei mai mulți dintre noi suntem probabil conștienți de faptul că folosirea ondulatoarelor și a plăcii de păr nu sunt prea indicate. Dar altceva de care nu suntem conștienți este faptul că și căldura soarelui ne poate deteriora părul. Razele UV nu numai că vă pot deteriora părul, dar pot afecta și culoarea.

6. Nu vă spălați excesiv părul

Oricât de bun poate fi un șampon și balsam pentru părul tău, spălarea părului prea des este extrem de proastă pentru părul tău. Știu, știu, nimănui nu-i place să aibă părul murdar și gras – nu arată frumos și nu se simte bine.

Cu toate acestea, uleiul pe care scalpul îl produce este foarte bun pentru a-ți păstra părul sănătos, dar, în mod constant, spalarea părului de aceste uleiuri îți poate usca părul cu adevărat și poate fi mai fragil și predispus la rupere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole