Cum să îți faci un pieptene de lemn?

Distribuie

LifestyleHairStyleCum să îți faci un pieptene de lemn?

Cum să faci un pieptene de lemn? Îți arătăm totul în cinci pași simpli!

Partea încoronată trebuie să fie întotdeauna curată și întinsă în mod corespunzător, este necesar să avem un pieptene în buzunarele noastre. Deoarece dimensiunea obișnuită a pieptenilor este de obicei mică,  îi pierdem de-a lungul drumului. Este bine de știut că putem face proprii piepteni la domiciliu, prin reciclare din lemnele ce ne sunt la îndemână.

pieptene-lemn

De ce ai nevoie:

  • lemn de nuc;
  • fierestrău cu lamă subțire;
  • șmirghel de diferite grade;
  • curele de șlefuit sau discuri;
  • lipici.

Cum se face un pieptene din lemn:

  1. Alegeți un lemn tare!
    Există o mulțime de lemne de esență tare, care pot fi folosite pentru a face un pieptene. Cel mai folosit tip este amestecul de nuc și inimă purpurie, sau nuc și mahon. În cazul în care aceste tipuri de lemn nu sunt disponibile în zona dvs., puteți căuta următoarele alternative: arțar, lemn de trandafir sau lemn de tec.
  2. Formați lemnul tare și faceți dinții acestuia la distanță!
    Formați lemnul în funcție de dimensiunea și forma de pieptene de lemn pe care doriți să îl faceți. De asemenea, faceți spațierea dinților în funcție de preferințele dvs. Pentru a putea avea dinți perfecți, folosiți un ferăstrău de masă cu lamă subțire sau un ferăstrău de coasere.
  3. Ocupați-vă de dinții pieptenului!
    Pentru a fi capabili să jonglați cu dinții pieptănului aveți nevoie de o șlefuire bună. Șmirgheluiți transversal peste dinții pieptănului. Pentru a realiza un pieptene repartizat uniform, unii ar folosi cuie sau șuruburi pentru a ajunge cu șmirghelul în locurile greu accesibile.
  4. Veti avea nevoie de un mâner!
    Aproape ați terminat cu pieptenele dvs., deci este bine să lipiți pieptenelui un mâner. Utilizați un adeziv universal care poate lipi lemnul; le puteți găsi cu ușurință în librării. După aplicarea lipiciului, lăsați-l puțin timp înainte de a trece la pasul final.
  5. Curățați colțurile și lustruiți pieptenele.
    Utilizați diferite grade de șmirghel pentru a curăța marginile pieptenelui. Dacă doriți să fixați curățarea, aveți posibilitatea să utilizați fie o foaie de hârtie, fie un șmirghel. Verificați dacă pieptenele este bun și, puteți începe să îl lustruiți pentru al face mai vintage și mai elegant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole