Ingrijirea unghiilor

Ingalbenirea unghiilor si petele sunt incomode si iti dau o stare de agitatie. Descopera pentru unghiile tale cateva tratamente pentru albire, simple si utile. Dale unghiilor tale o sansa. Nu le ascunde in buzunare sau in manusi!

Inmoaie unghiile cu pasta de dinti! Aceasta contine mai multe ingrediente active, dar trebuie sa stiti ca fiecare pasta de dinti are proprietatile ei. Trebuie sa fie o pasta de dinti pentru albire dar totusi usor acida. Altfel ne va deteriora unghiile.

  • Se dizolva pasta de dinti intr-un pahar de apa, apoi se inmoaie unghiile curatate in prealabil si le tinem pentru 5 minute. Ne clatim mainile cu apa calduta si le uscam intr-un prosop. Putem face acest lucru de 2 ori pe saptamana.Ingrijirea unghiilor

Creati o pasta de peroxid! O pasta facuta din peroxidul de hidrogen si bicarbonatul de sodiu, poate fi foarte eficienta in indepartarea petelor de pe unghii.

  • Se amesteca in jumatate de cana de apa calduta, o lingurita de peroxid cu o lingura de bicarbonat de sodiu. Tinem unghiile in solutie timp de 10 minute sau pana cand petele dispar. Apoi ne spalam mainile si folosim o crema hidratanta pentru ca apa va fi dura cu pielea noastra.

Amesteca suc de lamaie si apa cu sapun! Acidul din lamaie ne va ajuta la dizolvarea particolelor de pe unghii iar sapunul la indepartarea acestora.

  • Amestecam o cana de apa cu jumatate de cana de zeama de lamaie si aproximativ doua liguri de sapun lichid. Tinem unghiile timp de 5 minute in mixtura, apoi le clatim cu apa si este bine sa folosim o crema hidratanta.Ingrijirea unghiilor

Folositi otet alb diluat!  Otetul este un alt acid mai slab, dar capabil sa deposedeze particolele care se prezinta sub forma de pete, pe suprafata unghiilor.

  • Se toarna o cana de apa calda intr-un vazonas si se adauga 1 lingura de otet. Se poate folosi orice fel de otet, dar cel mai indicat ar fi cel alb. Se tin unghiile inmuiate timp de 8 minute, apoi clatiti cu apa calduta. La final aplicam o lotiune hidratanta.

Suc de lamaie si pasta de bicarbonat! Prin combinarea sucului de lamaie cu bicarbonatul de sodiu, putem forma o pasta, chiar puternica, de curatare pentru unghiile noastre.

  • Se amesteca o lingura de suc de lamaie cu 2 pana la 3 linguri de bicarbonat. Se amesteca intr-un bol de plastic sau de sticla pana se formeaza o pasta. Aplicati pasta pe unghii cu o discheta demachianta si lasati sa actioneze de la 10 la 15 minute. Apoi indepartati pasta cu apa si sapun.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: