Cum să eliminați vopseaua de păr de pe pielea dvs.?

Distribuie

LifestyleHairStyleCum să eliminați vopseaua de păr de pe pielea dvs.?

Indiferent dacă vă colorați părul acasă sau vizitați un colorist profesionist la un salon, unele vopsele de păr pot ajunge inevitabil pe pielea dvs., fie că este vorba de frunte, urechi, gât sau în altă parte. „Pigmentul din vopseaua de păr este conceput pentru a pătrunde prin cuticula exterioară a părului și a rămâne acolo, perfuzând o culoare de lungă durată în firul de păr”.

Obținerea vopselei pe piele este, în cea mai mare parte, enervantă și inestetică, și în cazuri rare, „poate provoca iritații grave ale pielii sau alergii”. Regimul dvs. de îngrijire a pielii poate fi, de asemenea, un vinovat: „În timp ce toate tipurile de piele sunt la fel de expuse riscului de colorare a vopselei, dacă utilizați retinoizi topici sau produse precum acizi alfa sau beta-hidroxi, pielea poate fi mai predispusă la iritarea vopselei deoarece va pătrunde mai ușor în pielea exfoliată. ”

Din fericire, există modalități ușoare de a elimina (și de a preveni!) petele de vopsea de pe pielea ta. „Cu cât puteți îndepărta mai repede vopseaua de păr de pe piele, cu atât mai bine”. Acest lucru împiedică colorarea să se așeze mai departe în piele. Înainte de următoarea retușare a culorii părului , studiați sfaturile experților noștri pentru a scăpa de petele de vopsire a părului în anumite zone:

Cum să eliminați vopseaua de păr de pe pielea dvs.?

Cum să scapi de petele de vopsea de pe față și de-a lungul liniei părului

„Recomand un simplu demachiant și apă fără săpun ”, cum ar fi clasicul Dove Beauty Bar . Orice tip de ulei – cum ar fi uleiul de cocos, uleiul pentru bebeluși sau uleiul de argan – poate funcționa și ca un produs de curățare pentru a îndepărta vopseaua de păr. Unele mărci de frumusețe oferă, de asemenea, produse realizate special pentru a îndepărta petele de vopsea de păr de pe piele, cum ar fi șervețelele umede . Sunt blande cu pielea, dar extrem de eficiente pentru îndepărtarea petelor de pe față, gât și mâini.

Poti sa te uiti, de asemenea, la produsele cu ingrediente hemically exfoliante, cum ar fi acidul glicolic sau acidul salicilic. Aceste ingrediente vă vor ajuta să eliminați celulele pielii colorate și să le scoateți la suprafață. Acestea fiind spuse recomandă cu tărie să nu încercați să îndepărtați vopseaua de pe față cu un exfoliant pentru față : „Pot provoca iritații și pot leza pielea”.

Dacă toate celelalte nu reușesc, „puteți încerca să folosiți alcool”. „Aplicați-l pe o dischetă de bumbac sau folosiți un tampon de vată cu alcool pre-umezit și frecați ușor de zona afectată, având grijă să nu lezați pielea.” Dacă nu aveți alcool de frecare în dvs., puteți utiliza peroxid de hidrogen. Se știe că îndepărtează tot felul de pete, dar este, de asemenea, sigur de utilizat pe piele în concentrații scăzute (3% sau mai mici).

Cum să eliminați vopseaua de păr de pe scalp

Îndepărtarea vopselei de pe scalp poate fi dificilă, deoarece doriți să evitați să scoateți culoarea proaspătă din părul nou vopsit. În acest scop, puteți încerca un exfoliant delicat al scalpului sau un șampon cu ingrediente exfoliante ușoare odată ce pielea dvs. s-a odihnit după vopsire pentru a evita iritarea.

Dacă optați pentru un produs care conține un hidroxi acid, cum ar fi șamponul terapeutic Neutrogena/ sau cu acid salicilic, asigurați-vă că vă limitați utilizarea la o dată sau de două ori pe săptămână pentru a preveni estomparea culorii.

Cum să scapi de petele de vopsea de pe mâini și unghii

Mâinile dvs. sunt mai obișnuite cu uzura decât fața și pielea capului, astfel încât să puteți folosi metode mai riguroase pentru a scăpa de petele de vopsea de pe mâini. O metodă eficientă: Spălarea mâinilor cu un amestec de săpun de vase și bicarbonat de sodiu. Deoarece săpunul de vase conține ingrediente puternice de curățare, asigurați-vă că îl clătiți bine și urmați cu o cremă hidratantă pentru mâini .

Dacă petele încăpățânate de vopsea sunt încă prezente după spălare, curățarea mâinilor sau a corpului cu acetona pentru lacurile de unghii și chiar și igienizantele pentru mâini sunt, de asemenea, modalități excelente de a ajuta la eliminarea urmelor de vopsea de pe mâini.

Cum să preveniți petele de vopsire a părului în primul rând

  • Protejați pielea cu un produs de îngrijire a pielii ocluziv înainte de a aplica vopseaua. Neteziți-l pe zonele de vopsire a pielii cel mai probabil care vin în contact direct, cum ar fi linia părului, vârfurile și partea din spate a urechilor și partea din spate a gâtului. „Un unguent ocluziv precum vaselina face treaba”. Nu aveți la dispoziție vreo vaselină? Nici o problema. „Aplic un pic de ulei de cocos în jurul liniei părului înainte de a aplica culoarea pentru a opri orice colorare înainte ca aceasta să se întâmple”. „Puteți folosi și un balsam în jurul liniei părului.” Un balsam de buze solid și clar, care alunecă ușor.
  • Fiți atenți la coloranții mai întunecați. Ferrara spune să fie deosebit de atentă atunci când aplică nuanțe maro închis și negru, deoarece acestea se colorează mai încăpățânate și evident.
  • Ștergeți vopseaua în timp ce vopsiți. Indiferent dacă vă vopsiți părul acasă sau vă pregătiți în salon, dacă observați vopsea rătăcită pe piele sau pe linia părului, ștergeți-l cu un prosop umed pentru a preveni apariția petelor.
  • Poarta manusi! Dacă nu doriți ca mâinile să se potrivească cu părul dvs., asigurați-vă întotdeauna că purtați mănuși de protecție pe tot parcursul procesului.

Tratați bine pielea după îndepărtarea vopselei

Produsele de curățare și alcoolul vă pot leza pielea mai mult decât vopseaua pe care încercați să o îndepărtați. „Mai ales după ce ați folosit alcool pe piele, este important să reparați bariera pielii cu o cremă hidratantă ”. „Recomand un produs pe bază de petrolatum, deoarece formează un sigiliu protector asupra pielii, iar cea mai nouă generație a acestor creme hidratante vine în formulări ușoare de loțiune care nu vă vor lăsa să vă simțiți gras.”

Dacă vopseaua nu a dispărut complet, nu vă faceți griji – pielea dvs. nu va fi nuanțată atât timp cât va fi părul. „Vestea bună este că, în timp, pe măsură ce celulele pielii se transformă în mod natural, pielea va elimina singură pigmentul în decurs de una până la două săptămâni ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole