Compunere despre toamna in Octombrie!

Distribuie

Free TimeCitateCompunere despre toamna in Octombrie!

Octombrie si mireasma toamnei!

Luna bostaneilor si a miresmelor proaspete a fructelor si a legumelor. Acea luna a toamnei cu zicale si versuri precum: ” A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva,
Cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta.” –Nichita Stanescu

Nu stiu ce spirit confera toamna oamenilor in general, dar in mintea mea se petrec o multime de idei si filme de toamna, in culori calde si vibrante. Aramiul frunzelor ce cad plapand din copaci imi trezeste sentimentul de revelatie. De bucurie ca acest anotimp da nastere unei noi ”epoci”- cea de gheata! Anunta iarna care ne incalzeste sufletele.

Toamna este anotimpul perfectiunii in definire. Este anotimpul care ne inspira senzatia de moarte- renastere. Anotimpul imbelsugat de toate bunatatile terestre.

Toamna imi ineaca sufletul in fum/ Toamna-mi poarta-n suflet roiuri de frunzare 

Se pare ca toamna, pentru majoritatea oamenilor, este un anotimp trist, dat fiind faptul ca ne duce cu gandul spre moarte, spre sfarsitul unui ciclu de viata. Asimilam ploia cu plansul si avem impresia ca acest anotimp imbraca culori funebre. Poate pe unele persoane le induce intr-o stare de depresie si de angoasa… Insa acest anotimp pare a fi cel mai complex tocmai pentru ca in aceasta perioada, omul intruneste in el toate starile sufletesi posibile, trecand de la bunastarea pe care o are in zilele calduroase, la stare de liniste, de relaxare.

In inima acetui anotimp se simte freamatul zglobiu al inimii care murmura sub bruma. Se simte amorteala izbitoare a dulcelui sentiment de gol imens in suflet, dar care la randul lui este urmat de caldura emanata din lemnele ce ard in sobe.

Ploile toamnei… ploile toamnei ne scutura de toata caldura acumulata peste vara. De impresia zburdalnica a vacantei si de bronzul ce ni-l confera razele soarelui. Ploaia nu este decat incercarea toamnei de a curata pamantul de arsura soarelui de vara. Cum am scris mai sus si acum citez ” Insa acest anotimp pare a fi cel mai complex tocmai pentru ca in aceasta perioada, omul intruneste in el toate starile sufletesi posibile, trecand de la bunastarea pe care o are in zilele calduroase, la stare de liniste, de relaxare pe care ne-o da ploaia mai putin calda in zilele de octombrie, chiar si depresie si furtuna sufleteasca indusa de ploile torentiale.

Exista persoane ca mine care se bucura de fiecare strop de ploaie ce se asterne pe pamant lasand impresia unui pamant inchis la culoare si dornic de dans in preajma frunzelor cazute din copaci.

Nu se compara nici un alt anotimp cu toamna. Nici un alt anotimp nu are culorile indraznete si virtutile complexe si spirtuale. Nu au nici macar acele ploi ce ne curata sufletele.

Toamna inseamna prospetime si curatarea sufletelor de greutatile acumulate de anotimpul calduros!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole