Ce stii despre istoria tatuajelor?

Distribuie

LifestyleFashionCe stii despre istoria tatuajelor?

Tatuajele sunt arte antice și au făcut parte din civilizația umană de foarte mult timp. Este posibil să nu știți acest fapt, dar inițial tatuajele au fost folosite ca act de exprimare.

Tatuajul este arta penetrării pigmentului în piele, care are o culoare diferită de cea a pielii. Prin acest proces, sunt desenate diverse modele, forme și imagini artistice. Aici si acum, suntem pe cale să ne informăm despre modul în care au apărut tatuajele.

Când au apărut tatuajele?

Revenind la istorie și răsfoind documentele arheologice, s-a descoperit că tatuajul se practică din cele mai vechi timpuri.

În unele situri preistorice din Portugalia, Scandinavia și Franța, arheologii au descoperit instrumente folosite în mod explicit pentru tatuare din cele mai vechi timpuri.

Cercetări ulterioare au dovedit că dispozitivele au aproximativ 12.000 de ani. Dovada tatuajelor făcând parte din civilizația umană antică este mumia lui Otzi, care a fost găsită în Alpi. Se spune că acest lucru este mandatat din mileniul al V-lea sau al IV-lea î.Hr.

Cum sunt create tatuajele?

In primul rand trebuie să știți că pielea umană are câteva straturi. Atunci când optezi pentru a-ți face un tatuaj, acesta se realizează pe al doilea strat al pielii.

Acest al doilea strat se numește dermă, unde este depus pigmentul sau cerneala. Deoarece derma nu se schimba niciodată ca epiderma, tatuajul rămâne intact. Pentru un tatuaj colorat, o varietate de cerneală este injectată în pielea ta.

Artiștii de tatuaje creează o varietate de modele sau imagini prin aceste cerneluri infuzate în dermul pielii tale.

Pentru a crea un tatuaj, acul este injectat de mai multe ori în derm. În metoda tradițională, acest proces a fost realizat manual, dar în vremurile curente, există instrumente.

Aceste instrumente sunt destinate doar tatuării, iar artiștii tatuatori o numesc o armă sau simplu mașină de tatuaje.

Odată ce acul pătrunde în piele, cerneala intră. Există trei tipuri de ace, dar artiștii tatuatori folosesc în jur de 20 până la 25 de ace de dimensiuni diferite.

Acest lucru este făcut pentru a aduce cele mai rafinate detalii în tatuaj. Puteți obține un tatuaj strălucitor dacă cunoașteți cel mai bun magazin de tatuaje din cartierul dvs.

Istoria tatuajelor din întreaga lume

Aflați cum a evoluat arta tatuajului de-a lungul anilor în diferite regiuni geografice:

1. China

Diferite părți ale lumii au dovedit existența tatuajelor în diferite epoci. Țările asiatice precum China au dezvăluit și istoria simbolurilor prin mumiile dezgropate din provincia Xinjiang.

Printre aceste mumii, există unele care datează din 2100 î.Hr., în timp ce altele datează din 550 î.Hr. Tatuajul a fost extrem de stigmatizat și a fost cunoscut ca un act barbar în China antică.

Dacă vei avea vreodată ocazia să parcurgi literatura clasică chineză, vei vedea că bandiții și eroii populari aveau tatuaje pe atunci. Infractorii condamnați aveau simboluri desenate pe fața lor în China antică. A fost un semn de avertizare pentru alte persoane că această persoană este un infractor.

2. Egiptul

Egiptul a fost centrul descoperirii mumiilor cu tatuaje desenate peste tot. Studiile și descoperirile făcute pe mumiile egiptene au relevat faptul că aceste mumii tatuate datează din anul 2000 î.Hr.

Unele teorii sugerează că aceste tatuaje sunt realizate pentru decorare. Dimpotrivă, există teorii care contrazic această credință și sugerează că tatuajele au făcut parte din tratamentul medical antic.

Există, de asemenea, câteva teorii conform cărora tatuajul a fost permis doar pentru femei. Această teorie s-a schimbat atunci când s-a descoperit că bărbații nubieni aveau tatuaje și au existat între 300 și 400 î.Hr.

3. Samoa

Tatuajul este o parte integrantă a culturii samoane și a făcut parte din tradiția lor de mai bine de o mie de ani.

Istoria culturii samoane a dezvăluit că și ea face parte din cultura socială. Ceea ce cunoașteți ca tatuaj în engleza modernă a fost cunoscut cândva ca Tatau în samoa.

De mai bine de 2000 de ani, vechea practică de a da și primi tatuaje este încă vie în Samoa. În această perioadă, instrumentele și tehnicile nu s-au schimbat deloc. Persoanele samoane folosesc în continuare instrumente și tehnici antice pentru a-și da și obține un tatuaj.

Această tehnică străveche a constat în două unelte principale, coajă de broască țestoasă și dinți de mistreț. A fost nevoie de câteva săptămâni pentru a completa un simbol tradițional, dar samoanele îl iubesc așa.

4. Grecia Antică și Roma

Grecia antică și Roma au înregistrat și câteva teorii recent dezvoltate care dovedesc existența tatuajelor încă din secolul al V-lea î.Hr.

Tatuajele erau un mijloc pentru a marca prizonierii de război, criminali și sclavi. De exemplu, atenienii au tatuat bufnițe pe samieni după ce i-au învins.

În Roma antică, soldații și producătorii de arme au fost cunoscuți că au tatuaje pe corp. Această practică a durat până în secolul IX î.Hr. Mai târziu, la Roma, sclavii și cei care au plătit impozite au fost marcați cu tatuaje.

Astăzi, tatuajul modern este ceea ce obținem la saloanele de tatuaje. Pentru a face parte din această practică culturală de lungă durată, trebuie să vă dedicați acestei arte si să vă faceți un tatuaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole