Ce spun unghiile tale despre sănătatea ta? Lucruri la care trebuie să fii atent.

Distribuie

LifestyleCe spun unghiile tale despre sănătatea ta? Lucruri la care trebuie să...

Unghiile tale îți pot da indicații despre starea ta de sănătate.

Deși această idee pare ciudată, este totuși adevărată.

Unghiile vă pot spune ce este în neregulă cu sănătatea dumneavoastră, în funcție de liniile neobișnuite și de plasarea lor pe unghii.

Există diverse afecțiuni de sănătate care se pot manifesta și în unghiile tale. Deci, fără alte prelungiri, să aruncăm o privire la 5 dintre ele:

1. MELANOM SAU ALUNIȚE

Apare sub formă de decolorare a unghiilor și, de obicei, apare ca linii care pot curge de la cuticule la vârfuri și pot fi melanom canceros sau alunițe benigne.

Aceste modificări sunt mai îngrijorătoare dacă afectează o singură unghie, mai degrabă decât toate unghiile.

Liniile maro care intră în cuticulă ar putea fi un indiciu al melanomului, în timp ce liniile care se opresc înaintea cuticulei pot fi cauzate de alunițe.

2. BOALA DE RINICHI

Modificările drastice ale unghiilor pot fi un indiciu al unei boli renale acute. Petele laterale pe unghii pot indica un simptom al bolilor renale.

Un alt simptom sunt unghiile aspre cu creste. Aceste unghii pot fi concave și în formă de lingură și pot indica deficit de fier și anemie.

3. PSORIAZIS

Este o afecțiune obișnuită a pielii care provoacă pete roșii uscate solzoase pe piele, dar afectează și unghiile de la mâini și de la picioare.

Alte simptome ale psoriazisului sunt:

  • Îngroșarea pielii de sub unghii poate smulge unghiile din patul unghial. Aceasta începe de obicei la vârful unghiilor și se extinde spre cuticulă.
  • Gropi și tăieturi pe placa unghială.
  • Zona palidă de lângă unghii devine roșie, ceea ce ar putea fi cauzat de capilare congestionate.

4. ARTRITA

Simptomele artritei pe unghii sunt mici chisturi care cresc în jurul cuticulei. Acestea sunt necanceroase.

5. STRESUL

Unghiile sunt strâns legate de păr. La fel ca după o perioadă prelungită de stres, începi să-ți pierzi părul, sau devine mai subțire.

Unghiile tale prezintă, de asemenea, unele simptome de stres. De obicei, stresul va face să apară linii laterale pe unghii.

OPȚIUNI DE MANICHIURĂ

Cu toate acestea, aceste condiții de sănătate și efectul lor asupra unghiilor tale nu ar trebui să te demotiveze să ai grijă de unghiile tale așa cum obișnuiai cu o manichiură obișnuită, deoarece fetele trebuie să facă ceea ce fetele trebuie să facă întotdeauna.

Există modalități mai bune de a-ți face unghiile să arate îngrijite și prezentabile, precum o manichiură cu gel, care durează 2 sau 3 săptămâni, spre deosebire de manichiura obișnuită, care durează doar o săptămână maximum. În timp ce manichiura obișnuită se poate ciobi foarte repede, manichiura cu gel rămâne fără așchii timp de săptămâni.

O alternativă ieftină și promițătoare la manichiura cu gel este manichiura cu bandă de gel care se poate face acasă folosind benzi de unghii cu gel și un adeziv. De obicei durează 2 săptămâni, ceea ce este bine pentru că îți poți schimba culoarea și stilul unghiilor la fiecare două săptămâni.

 

CONCLUZIE

Ce spun unghiile despre sănătatea ta?

 

Există efecte ale stărilor de sănătate asupra unghiilor, dar, cu toate acestea, noi, fetele, putem folosi manichiura cu bandă de gel pentru a arăta elegant, indiferent. Ele ajută la menținerea frumuseții, astfel încât să știi ce să faci când unghiile tale își pierd atingerea fermecătoare!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole