Care sunt pasii esentiali de ingrijire corecta a cuticulelor?

Distribuie

LifestyleManicureCare sunt pasii esentiali de ingrijire corecta a cuticulelor?

Cuticulele au rolul de a proteja baza unghiei de infectii, actionand ca un instrument protector.

Opinia generala indica ”taierea cuticulelor interzisa”. In general acestea se observa mai mult la unele persoane si mai putin la altele, in functie de tipul de piele. Hidratarea este cea mai benefica si mai eficienta solutie pentru mentinerea frumusetii cuticulelor. Cremele de maini si uleiurile pentru cuticule protejeaza mainile de agentii externi (detergenti, expunerea la cald/frig, substante nocive).

cuticule-deteriorate
Cuticule deteriorate

Indepartarea cuticulelor se face partial. Astfel, tehnicianul va indeparta acele parti ale cuticulelor care sunt casante sau care prezinta leziuni. In aceste cazuri se vor folosi instrumente corespunzatoare, precum si modalitati inofensive de lucru, care sa imbunatateasca aspectul unghiilor, fara sa dauneze sanatatii lor.

Indepartarea cuticulelor se poate face cu o solutie speciala. Aceasta inmoaie si exfoliaza cuticulele, facandu-le usor de indepartat cu betisorul din lemn de portocal. Este important sa retinem ca aceste solutii sunt chimice si trebuie respectat timpul de aplicare indicat pe prospect.

cuticule-deteriorate

Exista si cazuri in care eliminarea cuticulelor trebuie facuta si prin taiere. Astfel vor fi indepartate doar acele portiuni de cuticule care sunt casante.

Nu folositi produse pe baza de formaldehida sau acetona, acestea duc la uscarea excesiva a cuticulelor. Utilizati ulei de cuticule. Uleiul de argan este unul din cele mai bune tratamente de lunga durata pentru ingrijirea unghiilor. Previne: 

cuticule-deteriorate

-deteriorarea timpurie a unghiilor,
-ruperea acestora,
-deteriorarea texturii unghiilor,
-elimina petele,
-tine la distata ciupercile,
-hidrateaza unghiile si
-previne deshidratarea cuticulelor.
-ajuta la diminuarea inflamatiilor si a iritatiilor.

Uleiul de argan confera si rezistenta lacului de unghii. Acesta mai are rolul de a curata si a proteja foarte bine unghiile. Proprietatile sale impiedica exfolierea ojei sau craparea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole