instrumente-coafor

Pentru exercitarea meseriei de coafor, se folosesc în timpul lucrului ustensile şi aparate special concepute în acest sens. Fiecare dintre ele necesită, pe lângă o manipulare atentă, respectarea anumitor reguli tehnice menite să asigure reuşita lucrărilor solicitate de clienţi, precum şi menţinerea lor în perfectă stare de curăţenie şi funcţionare.

  • Foarfecă;
  • Brici cu lamă;
  • Pieptene;
  • Foarfecă filat;
  • Maşina -> acestea sunt instrumentele folosite in realizarea tunsorilor.

~BRICIUL~

Este alcatuit din două părţi: lama şi mânerul. Se întrebuinţează atât la executarea rasului facial cât şi la cel capilar, la curăţirea fazonului şi la executarea unor tunsori. În ultimul timp briciul clasic, a cărui lamă era confecţionată din oţel de foarte bună calitate, dar care necesită ascuţire şi întreţinere mai anevoioasă, a fost aproape în totalitate înlocuit cu briciul cu lama care are avantajul ca este mai uşor de întretinut deoarece, lama, care intră în contact direct cu epiderma clientului, este înlocuită după fiecare utilizare şi nu necesită ascuţire, aceasta făcând ca acest instrument sa fie mai practic şi mai igienic.

~PIEPTENELE~

Este cea mai des utilizată ustensilă folosită de coafor, fie că este vorba de tuns părul, de executarea unui uscat, la finisarea frizurii sau la pieptănarea părului după şi înainte de spălat Datorită acestui lucru pieptenii ce se folosesc la executarea lucrărilor de coafură trebuie să îndeplinească anumite condiţii: să aibe suprafaţa netedă, să nu zgârie, să nu aibe dinţii ascuţiti şi tăioşi, să nu electrizeze părul şi să nu se înmoaie la căldură. După întrebuinţare piaptănul se spală şi se dezinfectează.

~FOARFECELE~

Acest instrument se foloseşte în mai multe scopuri, datorită acestui fapt există mai multe tipuri de foarfeci care au însă câteva elemente comune: lamele, mânerul de susţinere şi articulaţia, ele diferă însă din construcţie în funcţie de operaţiile la care sunt folosite: -foarfecă de filat, -foarfecă sasson, etc. La fel ca şi celelalte ustensile, şi foarfecile se dezinfectează după fiecare utilizare.

~PERIILE~

In functie de operaţiile la care sunt folosite periile utilizate în salonul de coafură sunt de diferite forme şi dimensiuni: -perii plate, folosite la pieptănat şi descâlcit părul şi la îndepărtat mătreaţa; -perii rotative folosite la aranjarea frizurilor; -peria de ceafă folosită în timpul executării tunsorilor pentru îndepărtarea părului tuns.

~PUDRIERA~

Este un recipient din material plastic, metal sau sticlă, prevăzut cu capac, se foloseste pentru păstrarea în condiţii igienice a pudrei.

Ti-a placut articolul? Recomanda-l: