Manicure

Armonia culorilor pentru arta manichiurii

teoria-culorii-in-manichiura-1

Dintre cele mai importante instrumente pe care tehnicienii le folosesc in arta manichiurii, cele mai puternice sunt culorile. Cunoasterea unor notiuni ce tin de teoria culorilor, ajuta la crearea unui anumit impact vizual, mai ales prin combinarea si utilizarea eficienta aacestora.

Rosu
Culoarea rosie este cea mai activa. Aceasta este bogata, intensa, foerbinte si luminoasa. Ea simbolizeaza dragoste pasionala, putere, foc sau razboi. Nuantele aprinse ale acestei culori sunt incitante iar cele inchise confera seriozitate si sobrietate. Culoarea rosie formeaza lideri de succes.

Portocaliu
Culoarea portocaliu este calda. usoara si sexy. Stimuleaza starea emotionala, creaza un sentiment de bunatate si veselie. Simbolizeaza bucurie, sarbatoare, noblete. Dezlantuie emotiile, ridica stima de sine, este un excelent antidepresiv, promoveaza buna dispozitie. Nuantele pastelate precum caisa sau piersica, reduc consumul nervos.

Galben
Culoarea galbena este calda, stralucitoare, emana lumina si bucurie. Aceasta provoaca senzatii placute si simbolizeaza miscare, voie buna si dinamism. Culoarea galben contribuie la activarea activitatii mentale. Este culoarea optimismului.. Galbenul ramane in minte o perioada indelungata. In combinatii cu alte culori poate provoca emotii opuse. De exemplu nuantele de verzui-galbui si galben spre gri caracterizeaza gelozia, ipocrizia si provoaca distanta.

Verde
Culoarea verde este calma, curata, blanda, linistitoare, vie. Are un efect calmant. Simbolizeaza pace, liniste, dragoste, mantuire, viata, dezvoltare, armonie. Acestea ne conecteaza cu natura si ne ajuta sa ne apropiem unul de celalalt.

Bleu
Culoarea bleu este deschisa, rece, calma, usor pasiva. Ea simbolizeaza puritate, inteligenta, coerenta si sensibilitate. In cazul in care culoarea bleu este prea aprinsa, aceasta poate provoca lene si apatie.

Albastru
Culoarea albastru este foarte intensa si in acelasi timp foarte rece. Este sobra, misterioasa, curata. Primul sentiment pe care il transmite este vigilenta. Este o culoare cu efect de calmare. Aceasta favorizeaza relaxarea fizica si mentala. Creaza o atmosfera de siguranta si incredere.

Violet
Culoarea violet este rece, profunda, calma, misterioasa si expresiva. Simbolizeaza intelepciune, maturitate, inteligenta suprema. Violetul este suprimat usor de alte culori. El le confera hainelor un aspect solemn, festi, de lux. In majotitatea cazurilor culoarea violet provoaca melancolie. Este legata de arta, sensibilitate, idei mari, intuitie si misticism. Favorizeaza inspiratia, starneste compasiune. Este o culoare maestruoasa.

Maro
Este culoarea oamenilor conservatori care nu vor sa schimbe nimic. Simbolizeaza pamant, casa, siguranta, rezistenta si stabilitate.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *