Inspiratie

Afla usor multiplicarea, unghiul si lungimea necesara folosind degetele mainilor

unghiurile pe degete

Exista multe modalitati prin care sa retii usor multiplicarea/inmultirea numerelor, dar trebuie sa o alegem pe cea mai usoara.

Inmultirea cu numerele 6, 7 , 8 si 9

De obicei copiii isi amintesc foarte usor multiplicarea numerelor mici, dar au dificultati incepand cu numere 6, 7, 8 si 9. Pentru a va ajuta copilul si pentru a-i usura modalitatea de invatare, foloseste acest truc.

Intoarce palmele spre fata, numara degetele, vor fi tot timpul 10 :)! De exemplu: pentru a imnulti 7 cu 8 conectati/atingeti degetul cu numarul 7 de la mana stanga cu degetul numarul 8 de la mana dreapta. Degetele care raman in partea de jos se calculeaza ca fiind de ordinul zecilor- deci avem 5.

Degetele care raman in partea de sus, trebuiesc multiplicate intre ele – acestea sunt de ordinul unitatilor – in cazul nostru inmultim 3 cu 2. Prin urmare 7 x 8 = 56

Acest lucru va ajuta in rezolvarea inmultirilor cu numerele 6, 7 si 8.

inmultirea numerelor

Pentru a inmulti cu 9, puneti mainile cu palmele in jos pe o masa. Acum, pentru a inmulti orice numar cu 9, indoiti doar degetul corespunzator. Degetele dinaintea lui 9 sunt de ordinul zecilor, cele de dupa de ordinul unitatilor. De exemplu, pentru a inmulti 7 cu 9, indoiti degetul 7. 6 degete raman inainte si 3 dupa. Avem raspunsul: 7 × 9 = 63.

inmultirea numerelor 2

Determina lungimea cu ajutorul degetelor

Daca trebuie sa masurati un obiect dar nu aveti nimic la indemana, puteti folosi degetele pe post de rigla. In functie de proportiile medii umane, distanta dintre varful degetului mare si cel aratator este de aproximativ 18 cm, iar distanta dintre degetul mare si degetul mic este de aproximativ 20 de cm.

Cu siguranta aceasta metoda nu este in totalitate corecta, deoarece fiecare dintre noi avem marimile diferite, dar cu toate acestea putem face o medie.

lungimea in cm

Afla unghiul corect folosind palma

Intindeti degetele cat de drepte posibil si puneti palma pe o suprafata unde doriti sa determinati unghiul.

Degetul mic trebuie sa se afle in partea de jos, insemnand 0°.
Unghiul dintre degetul mare si degetul mic va fi de 90°.
Unghiurile dintre degetul mic si celelalte degete vor fi de respectiv 30°, 45° și 60°.

unghiurile pe degete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *