În anotimpul rece și în perioada Sărbătorilor de iarnă, ne preocupă în mod special cadourile. Avem acel sentiment de bucurie și dragoste numai când ne gândim la reacția copiilor când vor găsi cadourile de la Moș Crăciun.
Adaugă printre acele cadouri și o carte. Va fi momentul vostru când îi vei citi prichindelului tău o poveste magică, într-o seară friguroasă. Practic, toată lună decembrie este destinată nu doar cadourilor, ci și poveștilor.
Iată ce cărți poți citi copiilor în perioada Sărbătorilor:
”Scrisori de la Moș Crăciun” de J. R. R. Tolkien
Totul a început în 1920 când primul născul al familiei Tolkien, John, în vârstă de 3 anișori, a întrebat cine este Moș Crăciun. Moșul, care avea 1920 de primăveri, și-a făcut timp să îi trimită anual scrisori, timp de 23 de ani. Această colecție simpatică de scrisori a fost scrisă de către Tolkien pentru cei trei copii ai săi și a semnat-o chiar în numele lui Moș Crăciun. Este foarte interesantă și așteaptă să fie citită.
”Cum a furat Grinch Crăciunul” de Dr. Seuss
Grinch, țâfnosul monstruleț, trăiește izolat într-o peșteră din vârful muntelui, departe de oamenii cumsecade din Cinești. Fără alt prieten în afară de câinele Max, Grinch urmărește an de an, înciudat, pregătirile celor din vale pentru marea sărbătoare a Crăciunului. Într-un an morocănosul e hotărât să-i vină de hac sărbătorii. Însă oricât „se opune“, Crăciunul vine, iar monstrulețul întelege până la urmă că nu doar cadourile aduc fericirea și că bucuria poate veni de unde te aștepți mai puțin.
”Moș Crăciun” de Mauri Kunnas
Aceasta este autentica poveste a lui Moș Crăciun. Autorul, originar chiar din Finlanda, îl descrie pe Moș Crăciun așa cum nimeni nu la mai descris niciodată. Are pantalonii peticiți de soția sa, pentru că adesea și-i agăța în ateierul de jucării. Locuiește alături de familiile de spiriduși într-un sat cu casuțe roșii. Nu există nici un drum spre acest sătuc misterios.
”Poveste de Crăciun” de Charles Dickens
Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân și ursuz care îi privește cu ură pe toți cei din jur. Într-o noapte de ajun, la fel de înghețată ca inima bătrânului, primește trei vizitatori fantomatici. Spritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum și al Crăciunului ce o să-Vină. Aceștia îl poartă într-o călătorie înfricoșătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.
”Povestea primelor daruri de Crăciun” de Axel Hambraeus
Cum poți să îi explici cel mai bine unui copil de ce se oferă cadouri în preajma Sărbătorilor de iarnă? Scriitorul suedez a reușit, pornind de la tema biblică, să vorbească pe înțelesul copiilor despre cât de importante sunt bunătatea, compasiunea și dorința de a-l ajuta pe celalalt.
Ce cărți vei cumpăra de Crăciun pentru copilul tău?