9 motive pentru care iubesc toamna

Distribuie

InspirationInspiratie9 motive pentru care iubesc toamna

Există atât de multe plăceri asociate cu toamna, dintre care vreau să vă prezint câteva.

Plimbare

Toamna natura își arată cele mai frumoase culori, trebuie să profiți din plin de ea. Profită de ultimele raze ale soarelui înainte de iarnă și să-ți reîncarci bateriile. Revitalizează-te cu vitamina D!

Este dovedit că a ieși din casă și a nu fi izolat (chiar și într-o duminică când vremea este gri și plouă), ajută la ridicarea moralul. Orice activitate fizică (inclusiv mersul pe jos, în mod ideal cel puțin 30 de minute) crește fluxul sanguin și oxigenează creierul. Prin urmare, stimulează eliberarea de endorfine, care stimulează fericirea.

Așa că faceți plimbări frumoase prin frunzele viu colorate si bucurați-vă de călduraunui pulover mare, larg.

Fă-ți puțin timp pentru tine

Ritmul activităților tinde să scadă toamna: ieșim mai puțin, petrecem mai mult timp acasă și de aceea trebuie să avem mai multă grijă de noi. Acesta este anotimpul ideal pentru a vă acorda timp. Putem citi cărțile pe care le-am tot amânat, pe motivul lipsei de timp.

De asemenea, te poți angaja în meditație pentru a te reorienta asupra ta! De lângă voi să nu lipsească o cană mare de ceai/ciocolată caldă.

Organizează-ți dulapul

Toamna este, de asemenea, perioada ideală pentru schimbarea garderobei de vară, cu cea de iarnă. Ceea ce oferă oportunitatea de a sorta ceea ce nu mai porți și de a face bilanțul a ceea ce ai sau ce mai trebuie cumpărat.

Când dulapurile tale sunt ordonate, fă un bilanț la ceea ce ți-ar putea lipsi și mergi în căutarea unor piese specifice pentru a construi un dulap de durată!

Petrece timp cu cei dragi

Activitati de toamna

Odată cu toamna, sosește si tendința de a ne izola, de a petrece mai mult timp acasă. Chiar dacă vremea este gri și nu mai ieșim să bem pahare pe terasă sau să facem plajă, tot putem creea oportunități de a petrece timp cu prietenii și cei dragi acasă!

Un joc de societate cu prietenii sau un film e o activitate necesara unei vieți colorate in culorile toamnei, să nu mai vorbim de o masăîn familie.

Joaca jocuri

După cum știți, orice activitate fizică și sportivă are efecte pozitive asupra corpului și minții noastre. Printre altele, eliberarea de endorfină are efecte euforice și energizante!

Mai mulți timp petrecut acasăînseamnă timp pentru stretching, mers la sală sau jogging de dimineață.

Important este să te simți bine în corpul tău și să-ți menții sănătatea!

Bea băuturi calde

Este un sentiment profund reconfortant în a-ți încălzi mâinile la o ceașcă din băutura ta caldă preferată!

Senzația pe care ți-o dă acest mic gest atât de des practicat e atât de plăcută, că simți cum prin mâini îți intrăși îți circulă căldura în tot corpul, de parca îți curge toamna prin vene.

Lansează proiectele la care visezi de mult

Activitati de toamna

În loc să deprimați un sfârșit de săptămâna ploioasă, de ce să nu vă lansați, în sfârșit, proiectele la care visați de multă vreme?

Aceste activități sunt ideale pentru a întrerupe rutina (una dintre principalele cauze ale depresiei), așa că începe! Aprofundați o disciplină și deveniți un expert sau începeți o nouă activitate manuală sau un nou sport!

Play-list cu muzică clasică

Terapia prin muzică este o adevărată disciplină cu beneficii dovediteasupra anxietății și stresului. Toamna este anotimpul muzicii clasice!

Cât de plăcut poate fi să stai pe un scaun/ fotoliu, să te uiți pe geam la dansul frunzelor, care se desprind cu drag de crengile copacilor, în timp ce ții in mână o ceașcă cu ceai,și pe fundal asculți muzica ce-ți liniștește sufletul.

Anticipați sezonul sărbătorilor

Dacă și pentru tine sărbătorile de sfârșit de an sunt sinonime cu fericire și euforie, de ce să nu profiți de toamnă pentru a te gândi la Crăciunul ideal și a anticipa pregătirea lui?

E puțin devreme desigur, dar dacă te face fericit să te gândești la asta, nimic nu te împiedică să faci asta.

Puteți, de exemplu, să întocmiți o listă de idei de cadouri pentru cei dragiși gândiți-vă să vă decorați casa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole