LifeHacks

7 Lucruri pe care ar trebui sa le tii in secret

Inspiratie

1. Nu-ti dezvalui planurile ambitioase. Pastreaza-le in tacere pana ce le poti duce la bun sfarsit. Astfel de planuri marete de multe ori au puncte slabe si pot fi prost gandite, pot aparea chestii carora nu le-ai dat importanta. Sunt sanse ca altcineva sa le inteleaga din afara, iar acest lucru nu este in favoarea dumneavoastra, deoarece va poate descuraja sau chiar va incerca sa va depaseasca.

2. Nu impartasiti in mod deliberat informatii cu privire la orice fapte bune sau caritabile ati facut sau doriti sa faceti. Cea mai mare virtute consta in a face ceva bun fara speranta de recunoastere. Oferind informatii despre astfel de lucruri va conduce la aroganta. Daca simtiti nevoia de a evalua aceste lucruri cu adevarat, nu are nici o legatura altruismul ci faceti lucrurile acestea pntru a fi laudat.

3. Nu va dezvaluiti secretele stilului dumneavoastra de viata. Nu merita sa te lauzi cu privire la modul in care ai trecut printro dieta, sau ai depasit obiceiul de a dormi prea mult dimineata, sau te complaci in ceea ce inseamna apetit sexual. Daca ati renuntat la placerile lumesti de dragul scopurilor spirituale, atunci nu are nici un sens sa vorbiti despre asta. Starea emotionala trebuie sa fie armonioasa, iar o astfel de dorinta de a impresiona pe altii este un semn de prost gust.

4. Alte lucruri ce trebuie tinute pentru dumneavoastra sunt actele de curaj si de eroism. Cu totii trecem zilnic prin diferite acte de provocare, atat in lumea exterioara cat si in interiorul nostru.Aceste realizari vor fi rasplatite la momentul oportun, nu trebuie sa devina cunoscute. Nu trebuie sa decizi tu daca acestea sunt demne de recunoastere- trebuie privite ca pe o lectie.

5. Nu va impartasiti sfaturile si gandurile pe care le considerati cunostintele luminate ale dumneavoastra si ale universului, asupra problemelor de viata si de moarte. Este doar interpretarea ta mai degraba, decat adevarul obiectiv. Sunt sanse sa pareti plin de sine in fata multora cand incercati sa ii convingeti de unele greseli. Doar in unele cazuri foarte rare va fi cineva care va beneficia de sfaturile tale, foarte rare.

6. Niciodata nu trebuie sa divulgi conflictele sau problemele din viata si din familia ta. Tine minte: cu cat divulgi mai putine secrete despre familia ta cu atat mai puternici deveniti. Altfel va rezolvati problemele, fara ca cei din jur sa obiecteze. Cu cat va plangeti mai mult de probleme cu atat mai greu le veti rezolva.

7. Nu aduceti in discutii toate lucrurile pe care le auzi de la alte persoane. Acest lucru poate fi interpretat si nu te face mai diferit decat cel care ti le povesteste. Indiferent daca este vorba de cineva cunoscut sau de intamplarile citite in ziar, tinele pentru tine. Cel care iti povesteste lucruri ingrozitoare despre lume, de indata ce ajunge acasa nu este diferit de cel care uita sa se descalte in propria casa.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *