7 etape de trezire spirituală

Distribuie

InspirationInspiratie7 etape de trezire spirituală

Procesul de trezire spirituală este complex, multi-stratificat și diferit pentru toată lumea. În realitate, nu poate fi încadrat în categorii diferite.

Cu toate acestea, odată cu acest lucru, este util să aveți un fel de „hartă” pentru a localiza unde vă aflați acum. Următoarele etape sunt generale. Ei definesc fluxul general al procesului de trezire spirituală:

7 etape de trezire spirituală

Etapa 1 – Nefericirea, deznădejdea și sentimentul pierdut

În această etapă, experimentați Noaptea întunecată a sufletului. Acesta este un moment de confuzie, deconectare, înstrăinare, depresie și mare nefericire in viață.

Căutați ceva, dar nu prea știți ce. Există un gol mare în interiorul tău. Această etapă apare fie spontan, fie datorită unei crize de viață (de exemplu, divorțul, moartea, traumele, boala, schimbările majore de viață).

Etapa 2 – Schimbarea perspectivelor

Începi să percepi realitatea într-un mod total diferit. În această etapă, începeți să vedeți prin minciunile și amăgirile propagate de societate.

Vă simțiți nemulțumit de viață, deranjat de suferința pe care o vedeți și fără speranță pentru relele lumii. Nu mai vezi viața așa cum ai făcut-o odată în starea ta anterioară de neconștientizare.

Etapa 3 – Căutarea de răspunsuri și semnificație

Trebuie să existe un punct către toate acestea, nu?

În această etapă, vă puneți toate întrebările profunde. Sunteți în căutarea scopului vieții, a destinului spiritual și a sensului vieții în sine. Vei începe să te implici în diferite câmpuri metafizice, de auto-ajutor și ezoterice în căutarea răspunsurilor și a adevărului.

Etapa 4 – Găsirea răspunsurilor și experimentarea unor descoperiri

După multe căutări sufletești, veți găsi câțiva profesori, practici sau sisteme de credințe care vă ușurează suferința existențială. (Atenție: în această etapă pot apărea o mulțime de ocoliri spirituale) tiparele se dizolvă și adevăratul tău sine (sufletul) începe să apară.

Este posibil să aveți o serie de experiențe mistice sau scurte momente de satori (iluminare) care vă oferă o privire asupra naturii finale a realității. Acesta este un moment de bucurie, speranță, conexiune și venerație.

Etapa 5 – Deziluzie și senzație pierdută din nou

Viața este despre mișcare. Odată cu procesul de trezire spirituală, există întotdeauna un reflu și un flux. În această etapă, te plictisești și te-ai săturat de profesorii sau practicile tale spirituale. S-ar putea să fiți deziluzionați de fauxul spiritual de acolo și să râvniți pentru ceva mai profund.

Este posibil să fi experimentat chiar și perioade lungi de legătură cu Divinul, doar pentru a te separa din nou (acest lucru este normal). Vă veți simți deranjat și profund supărat de această experiență. În plus, în timp ce este posibil să fi experimentat multe descoperiri mentale/ emoționale/ spirituale, s-ar putea să te simti superficial.

Doriți autenticitate și o spiritualitate profundă, care să vă pătrundă viața și să transforme fiecare parte din voi. Nefericirea și stagnarea pe care o simți te vor motiva să mergi în căutarea a ceva mai mult.

Etapa 6 – Lucrări interioare mai profunde

În această etapă, nu te mai interesează să te apuci de filozofii spirituale sau de practici de suprafață. Durerea care o simti în interior te motivează să faci o muncă interioară profundă.

Puteți deveni un student serios al meditației, al atenției, al ritualului, al lucrărilor interioare ale copilului interior, al lucrurilor din umbră, al corpului sau al altor filozofii transpersonale.

Etapa 7 – Integrare, extindere, bucurie

Integrarea înseamnă să iei lecțiile spirituale pe care le-ai învățat din munca ta interioară și să le aplici în viața ta de zi cu zi. Integrarea se întâmplă atât în ​​mod natural, cât și în mod conștient ca un obicei în practica spirituală profundă.

În această etapă, veți experimenta cele mai profunde și de lungă durată schimbări în interior. Mulți oameni trăiesc experiențe mistice prelungite și perioade de unitate cu Divinul în faza de integrare.

Amintiți-vă că iluminarea sau deplina realizare de sine, nu este niciodată garantată: putem să ne străduim, dar este în cele din urmă un cadou din partea Vieții. Cu toate acestea, pace profundă, dragostea și bucuria apar și sunt resimțite în această etapă.

S-ar putea să vă simțiți pregătiți să fiți un îndrumător spiritual sau un model de rol în comunitatea dvs. și să transmiteți cunoștințele altora.

Viața va deveni mai puțin despre tine și mai mult despre noi. Perspectiva ta se va extinde și vei începe să vezi lucrurile din imaginea de ansamblu. Mai presus de toate, te vei simți conectat, în pace cu tine însuți și profund aliniat cu viața.

Notă: este comun să vă deplasați înainte și înapoi între aceste etape de trezire spirituală. Amintiți-vă că acesta nu este un proces liniar – nu puteți doar să vă deplasați de la A la B la C. Aceasta este o cale complexă și dezordonată, așa că este foarte bine dacă nu arată așa cum am descris.

Procesul tău de trezire spirituală este unic pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole