6 tipuri de relatie care iti pot modela viata

Distribuie

HealthLifeHacks6 tipuri de relatie care iti pot modela viata

6 tipuri de relatie care iti pot modela viata- care este a ta?

Tipuri de relatii

Nu conteaza cat de diferiti si unici suntem, relatiile toate se indreapta spre tiparele de mult evoluate care de cele mai multe ori sunt similare.

Relatia in care exista „sustinerea reciproca”

In aceasta relatie sunt implicati ambii membri. Incep prin a se ajuta reciproc, crescand astfel emotional si mental. Cresterea emotionala face parte din viata noastra, zi de zi. Nu putem avansa fara maturitatea emotionala, iar acest tip de relatie ajuta mult la indeplinirea acestui scop, de a te motiva din punct de vedere emotional. Tipurile acestea de parteneri, intr-o relatie, isi ajuta jumatatea, o imbarbateaza si o motiveaza in realizarea si indeplinirea viselor. Iar atunci cand in relatie, ambii insi sunt pe aceeasi lungime de unda, sustinerea este reciproca. Daca ai parte de o asemenea relatie, esti o persoana norocoasa. Sa incerci sa iti pastrezi relatia pe o durata cat mai lunga, chiar pana la batranete.

Relatia in care persista linistea si confortul

Acest lucru se intampla atunci cand intr-o relatie ambii insi sunt atasati si foarte confortabili unul cu celalalt. Acestia pot sta unul langa celalalt in tacere, fara nici o temere sau ingrijorare. Atingerea acestui tip de relatie este o sarcina foarte dificila, deoarece este nevoie de o multime de timp si efort pe a-i atinge finalul. Imaginati-va ca stati cu partenerul la cina- doar stati, mancati, va serviti paharul de bautura, dar nu vorbiti. Ce credeti despre asta? In cazul in care acestea decurg in mod natural, fara a implica exercitii de orgoliu si tatonare, atunci aveti una dintre cele mai stabile relatii din lume. Ma refer pe plan emotional.

Genul de relatie „comoda”

Aceste relatii sunt nici rele, nici bune. Persoanele implicate intr-o astfel de relatie, intotdeauna au un scop prestabilit. Scopurile pot fi legate de cariera sau de viata sociala. In cel mai rau caz, doar unul dintre parteneri are acest scop, si stie de la bun inceput ca o astfel de relatie nu va merge. Si este constient ca nu va ramane cu prezentul partener pentru totdeauna. Atat timp cat individul si-a atins scopul isi ia coada intre picioare si pleaca. Aceste relatii isi gasesc sfarsitul de indata ce unul dintre parteneri opteaza pentru cariera sa, sau pentru o viata mai buna.

Relatia in faza de experimentare

Acest tip de relatie este in mod fundamental de natura egoista. Se intampla atunci cand o persoana se decide ca trebuie sa se schimbe, si se gandeste ca o relatie cu cineva diferit fata de ceea ce a fost inainte, va face diferenta si va contribui la schimbarea ei. Acea persoana isi citeste partenerul cu care va dori sa fie, il insfaca in carlic si isi incearca norocul de a realiza planul. Va dori sa isi atinga experimentul si aproape 98% din aceste relatii ajung intrun mod oribil pe margine prapastiei. Sunt destructibile si fara sansa de reusita.

Genul de relatie in care tragi de timp

Acesta este unul dintre cele mai grave tipuri de relatie. O relatie ca aceasta ar fi trebuit sa se termine de ani buni, dar cel mai trist lucru este ca astfel de relatii continua si continua. Acesti parteneri se tarasc si se inpotmolesc in asa zisa relatie din care nu pot scapa. Sunt constienti ca o despartire le va rani sentimentele. Durerea si tristetea nu dispar odata cu partenerul, si asa fiecare partener isi duce sentinta cu pasi repezi la cat mai multi ani de monotonie. Totusi ei incearca, evocand motive ca dragostea ce si-o poarta. El/ea stiu ca unul dintre ei nu reprezinta perechea potrivita sau alesul/a, dar lupta in continuare pentru o relatie in care nu vor putea coexista. Exploreaza aceasta monotonie in cuplu din motive sociale si asta o face mult mai chinuitoare. In cele din urma totul se termina. Dar pentru ca totul sa se termine este necesar un timp indelungat in care partenerii se chinuie din rasputeri sa ajunga la un consens, iar la final totul este o explozie. In cazul in care sunteti angajat intr-o asemenea situatie, cea mai buna obtiune este sa renuntati cat mai repede.

Relatia in care predomina „concurenta”

Nici aceasta relatie nu va ajunge la casatorie. Atunci cand doua persoane se iubesc, fac tot posibilul de a se ajuta reciproc sa creasca si sa isi urmeze visele. Intr-o relatie de concurenta, ambii parteneri sunt competitivi si chiar au tendinta de a concura unul impotriva celuilalt. Aceste concurente pot fi legate de serviciu, de banii care se aduc in casa iar daca continua asa vor incepe sa perceapa acest lucru ca rivali iar apoi ca dusmani. Nu are rost sa incepeti o asemenea relaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole