6 moduri de prevenire și remediere a părului deschis care duce spre portocaliu/arămiu!

Distribuie

LifestyleHairStyle6 moduri de prevenire și remediere a părului deschis care duce spre...

Așadar, de curând ai obținut un nou look – dar ai constatat că părul tău s-a transformat într-o culoare brună/portocalie, mai degrabă decât acea nuanță superba pe care ți-ai dorit-o.

Poate fi înfiorător atunci când tonurile calde nedorite încep să se încolăcească în culoarea părului sau înceap să apară după o lucrare de decolorare sau de albire . Părul se poate transforma în aramiu (denumit în ton galben sau portocaliu) când culoarea începe să se estompeze în timp.

De multe ori, aceste nuante apar atunci când procesul de albire sau de decolorare în timpul vopsirii părului nu scapă de tot pigmentul care stă la baza firelor tale. Întrucât tot părul are un anumit grad de tonuri calde subiacente, îndepărtarea culorii tale naturale a părului oferă apoi posibilitatea de a se arăta – ceea ce înseamnă că tonurile calde încep să devină mai evidente în culoarea părului tău.

6 moduri de prevenire și remediere a părului deschis care duce spre portocaliu/arămiu!

Ce trebuie sa faci pentru a-ti mentine culoarea parului vie?

Apelați-vă stilistul pentru un toner sau un luciu.

Cea mai ușoară soluție: „Puteți corecta părul alamat revenind în salon și aplicând un luciu sau un toner pe păr”.

Tonerele de păr sunt folosite pentru a ajuta la neutralizarea oricăror tonuri nedorite reci sau calde și pot include o culoare demi-permanentă sau lucioasa care poate fi aplicata de un colorant profesionist la salonul de coafură pentru cele mai bune rezultate.

„Această soluție simplă, cu un tratament de condiționare și epuizare, face o diferență uriașă.”

2. Șampon cu o formulă violetă între colorațiile profesionale.

Când nu puteți ajunge la salon, unul dintre cele mai populare produse la domiciliu pentru a elimina arama este șamponul albastru sau violet, care depune o nuanță pură de culoare violet pentru a ajuta la anularea oricăror tonuri de portocaliu sau galben.

Întrucât violetul este de culoare opusă celui galben, neutralizează orice ton de galben pentru a elimina orice nuante nedorite în păr.

Este la fel de ușor să schimbi șamponul violet cu șamponul tău obișnuit la fiecare două săptămâni. Să lași samponul în părul tău timp de trei-cinci minute înainte de clătire.

Dupa șamponul violet, asigurați-vă că utilizați și un șampon pentru părul vopsit pentru a vă păstra culoarea.

3. Spălați părul cu apă rece.

Temperatura la care vă spălați părul poate face, în mod surprinzător o diferență considerabilă în păstrarea culorii părului dvs. pentru a lupta împotriva portocaliului.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care culoarea părului se estompează este clătirea părului cu apă fierbinte, care deschide de fapt cuticulul exterior pentru a permite culoarii să se estompeze mai rapid.

„Cea mai bună temperatură pentru a vă clăti părul este cea rece, ca de vară”. După aplicarea șamponului și a balsamului , recomandă clătirea cu apă rece pentru a închide cuticula părului, ceea ce vă poate ajuta să vă păstrați culoarea părului și să preveniți decolorarea.

4. Petreceți mai puțin timp la piscină și la plajă.

„Plajele și bazinele dezgolesc culoarea părului, ducând-o înapoi la tonul portocaliu”. Minimizați-vă cât mai mult timpul la piscină și la plajă (da, chiar dacă pot fi tentante acele zile călduroase de vară!).

Dacă faci înot în apă sărată sau cu clor din piscine, se recomandă utilizarea a unei pălărie sauo  eșarfă. Asigurati-vă că spălati și tratati părul în mod corespunzător  după orice înot.

Un alt sfat: rulați părul sub apă proaspătă și rece înainte de a sări în piscină sau în mare. Deoarece părul tău va fi deja saturat cu apă proaspătă, va absorbi din apă mai puțin clor si mai putina sare.

5. Luați în considerare obținerea unui filtru de duș.

Nu doar apa din piscină conține clor și alte minerale care îți transformă părul în mod portocaliu – poate fi și apa de duș. Mineralele din apa dvs. pot contribui la decolorarea culorilor, ceea ce în cele din urmă vă poate face părul mai predispus să se transforme în portocaliu în timp.

Din fericire, o soluție ușoară pentru această problemă este să folosești un filtru de duș , care să poată cerne toate substanțele chimice dure care provoacă ravagii părului tău (ca să nu mai vorbim de pielea și unghiile tale)!

6. Protejați părul de lumina directă a soarelui.

Razele ultraviolete ale soarelui sunt un alt vinovat pentru nuantelr parului portocalii. „Razele de soare îti decolorează culoarea și luminează părul în timp și scoate la iveală toată această nuanta portocalie”.

Pentru a vă proteja părul de razele dure în lunile de vară, se recomandă produse de protecție solara pentru protecția părului care ajută la blocarea razelor UV pentru a preveni decolorarea prematură a culorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole