4 moduri de a-ți menține părul mai puțin gras

Distribuie

LifestyleHairStyle4 moduri de a-ți menține părul mai puțin gras

Toată lumea își dorește părul moale, fără reziduuri grase.

Unele dintre cele mai iubite produse pentru părul creț conțin cantități mari de uleiuri și unturi pentru a ne asigura că părul nostru primește cele mai bune beneficii nutritive posibile.

În plus față de utilizarea produselor de curățare, a balsamurilor și a cremelor hidratante, există practici pe care multe dintre noi le facem pentru a combate în continuare uscăciunea, care ar putea să nu fie aplicabile tuturor.

Aveți fire fine ?

  • Este părul tău cu porozitate scăzută ?
  • Buclele tale sunt mai rebele?

Aceste aspecte vor afecta modul în care părul tău răspunde la anumite produse și ingrediente.

Suvitele cu porozitate scăzută au un strat intact de cuticulă, ceea ce le face mai puțin tolerante la produsele grele sau la straturile frecvente ale produselor între spălări.

Suvitele fine mențin mai multă mișcare cu produse mai ușoare și mai subțiri, cum ar fi lapte, loțiuni și hidratante lichide sau reîmprospătătoare.

Similar cu firele mai fine, folosirea produselor mai grele pe un model mai ondulat poate face ca părul să fie mai greoi, mai ales atunci când este aplicat prea des și prea aproape de scalp.

Pre-poo

Poate doriți să întrerupeți sesiunile de pre-poo . Dacă vi se pare că șamponul este prea dezlipitor pentru textura dvs., luați în considerare unul mai blând. Este ușor să ne gândim că toate șampoanele au aceleași rezultate la uscare, iar majoritatea au, dar există câteva pietre prețioase care merită căutate.

Masându-vă pielea capului

Uneori, un scalp uscat este rezultatul curățării prea des sau a unui răspuns la un anumit ingredient sau a neutilizării șamponului potrivit pentru nevoile părului și scalpului. Din nou, găsirea produsului de curățare potrivit poate dura timp, mai ales cu părul texturat. Dacă aveți încă un scalp uscat, încercați să utilizați uleiuri purtătoare mai ușoare amestecate cu ulei de mentă, ulei de rozmarin sau ulei de arbore de ceai. Dacă acest lucru nu funcționează, luați în considerare consultarea unui tricholog pentru îndrumare profesională.

Co-spălare

Co-spălarea nu este pentru toată lumea. Părul care este predispus la acumularea relativ rapidă și scalpii uleioși beneficiază de o curățare mai amănunțită pe care spălarea nu o va oferi. Din nou, produsele de curățare blânde sunt esențiale, dar balsamurile de spălare și curățare vă pot exacerba problema grasă.

Schimbați uleiurile

Uneori soluția nu exclude cu totul uleiurile. Dacă utilizați unturi și uleiuri grele, cum ar fi uleiul de ricin și uleiul de măsline pentru a vă sigila capetele, luați în considerare uleiurile mai ușoare, cum ar fi uleiul de migdale dulci și uleiul de jojoba. Amintiți-vă, doriți să vă sigilați scopurile. Nu este întotdeauna necesar să aplicați ulei de-a lungul întregului fir de păr, astfel încât aplicațiile generoase ar putea să nu fie cele mai bune pentru dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole