21 de curiozitati interesante despre graffiti

Distribuie

InspirationCreativitate21 de curiozitati interesante despre graffiti

Indiferent cât de bogat sau de sărac este un oraș, există adesea urme de graffiti pe undeva.

Este atât de comun, încât uneori nici nu-l mai observi!

Dar v-ați oprit vreodată să vă gândiți la istoria graffiti-ului sau la diferitele stiluri?

 

Află aceste 21 de curiozități despre această mișcare mondială!

  1. Se estimează că fiecare contribuabil cheltuiește între 1 și 3 dolari pe an pentru a îndepărta graffiti.
  2. Cuvântul graffiti provine atât din greacă, cât și din italiană. Cuvântul grecesc „graphein„, care înseamnă „a scrie„. Cuvântul italian „graffito„, care înseamnă „o zgârietură„.
  3. Los Angeles curăță peste 30 de milioane de metri pătrați de graffiti pe an.
  4. Mulți artiști de graffiti rămân anonimi pentru a-și proteja identitatea și reputația. Precum și pentru a evita consecințele legale.
  5. Graffiti-ul, așa cum este cunoscut astăzi, a început în Philadelphia la sfârșitul anilor 1960. Inițial, graffiti-ul a fost folosit în principal pentru a face declarații politice și pentru a marca teritoriul bandelor, mai degrabă decât pentru a oferi o valoare artistică.
  6. Există mai multe forme diferite de tagging. Una numită „pissing„, în care se umple un extinctor cu vopsea, ceea ce permite realizarea de tag-uri de până la 6 metri înălțime. Pentru că este un stil atât de dificil, rezultatul este de obicei ondulat și neglijent.
  7. Majoritatea artiștilor de graffiti doresc să fie numiți „scriitori„. Își însoțesc lucrările cu o semnătură unică numită „tag„. Acest lucru este valabil mai ales pentru artiștii graffiti care doresc recunoaștere publică.
  8. În vremurile moderne, materialele de graffiti cel mai des folosite sunt vopseaua spray și markerele.
  9. Banksy este cel mai popular artist de graffiti, cunoscut pentru arta sa cu stenciluri cu teme politice și antirăzboi. Își păstrează anonimatul și își are sediul în Bristol, Anglia, dar lucrările sale pot fi văzute în întreaga lume.
  10. Recordul mondial pentru cea mai lungă scrijelitură de graffiti este de 7.366 de metri și 9 inci. Acesta a fost realizat în Dubai în 2014 de peste 100 de artiști și conținea scene de istorie pentru Emiratele Arabe Unite, cu ocazia sărbătoririi celei de-a 43-a ediții a Zilei Uniunii Emiratelor Arabe Unite.
  11. În timp ce graffiti-ul este în mare parte ilegal oriunde te-ai duce, există aproximativ 1.650 de ziduri de graffiti legale în întreaga lume.
  12. Yarn Bombing” este, din punct de vedere tehnic, o formă de graffiti care a luat naștere în Texas. Aceasta constă în acoperirea obiectelor, structurilor sau copacilor cu materiale decorative tricotate sau croșetate.
  13. Primul exemplu cunoscut de graffiti în „stil modern” se găsește în orașul antic grec Efes. Graffiti-ul prezintă o amprentă de mână care seamănă oarecum cu o inimă, împreună cu o urmă de picior și un număr. Se crede că aceasta indica faptul că în apropiere se afla un bordel.
  14. Un „Heaven spot” este o bucată de graffiti realizată într-o zonă greu accesibilă, cum ar fi un acoperiș sau un pasaj suprateran. Numele are o dublă semnificație – una pentru că este atât de sus încât este spre „ceruri„. Cealaltă semnificație se referă la faptul că, de multe ori, este o provocare serioasă într-un loc periculos, iar în caz de accident, artistul ar putea să moară și să „ajungă în ceruri„.
  15. Scriitorii de graffiti au ceea ce se numește o „carte neagră„, care este un caiet de schițe în care desenează și planifică viitoarele lucrări de graffiti. Scriitorii își folosesc cărțile negre pentru a-și pune la punct stilul și pentru a reține orice idee pe care o au pentru o potențială utilizare viitoare ca piesă de graffiti.
  16. Graffiti era un termen folosit pentru a se referi la inscripțiile și desenele figurative găsite pe pereții ruinelor antice, cum ar fi Pompei sau catacombele romane. Erupția Muntelui Vezuviu a păstrat graffiti-urile din Pompei.
  17. Primele forme de graffiti au fost descoperite în arhitectura romană antică, sub forma unor imagini sculptate pe pereți.
  18. Primul artist cunoscut de graffiti a fost domnul Darryl McCray, cu numele de stradă Cornbread. La sfârșitul anilor 1960, el și un grup de prieteni au început să-și marcheze poreclele pe pereții din Philadelphia, ceea ce a instigat mișcarea modernă de graffiti.
  19. Graffiti bombing este atunci când o piesă de graffiti de mari dimensiuni este afișată într-o perioadă scurtă de timp. Bombardarea trenurilor este o formă obișnuită în care un grup de scriitori acoperă rapid un tren cu graffiti înainte de sosirea autorităților.
  20. Există o diferență între graffiti și arta stradală. În cazul graffiti-ului, scriitorii nu sunt, în general, interesați ca publicul să le înțeleagă opera; în schimb, o folosesc pentru a vorbi cu alți scriitori. Arta stradală este folosită pentru a implica pe toată lumea.
  21. Oamenii care sunt noi în graffiti sunt numiți jucării. Cei cu mai multă experiență și respect în rândul celorlalți scriitori sunt numiți regi sau regine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole