200 de curiozități pe care nu le știai… până acum

Distribuie

InspirationInspiratie200 de curiozități pe care nu le știai... până acum
  1. Un studiu de la Universitatea Harvard arată că a nu avea prieteni poate fi la fel de dăunător ca fumatul. Ambele afectează nivelul unei proteine de coagulare a sângelui.
  2. Pisicile adulte miaună doar la oameni, nu la alte pisici. Pisicile pui miaună mamei lor, dar odată ce îmbătrânes, pisicile nu mai miaună altor pisici.
  3. Roselle, un câine ghid, își conduce stăpânul orb 78 de etaje coborând pe scări. Coborârea a durat aproximativ o oră și amândoi au reușit să iasă în siguranță.
  4. Aceleași cicluri ale creierului care apar atunci când adormi se mai întâmplă și când ești treaz, dar în secțiuni mai mici. Însemnând că părți ale creierului tău „adorm mereu”.
  5. Tupac a fost primul artist din SUA care a avut un album pe locul 1 pe Billboard în timp ce era încă în închisoare. A fost al treilea album al său de studio, intitulat „Me Against the World”.
  6. Autostrada germană nu are limite de viteză, deoarece Germania de Vest le-a văzut ca pe o relicvă nazistă. Această lege a intrat în vigoare în 1972.
  7. Mascota neoficială a lui Dartmouth este un butoi de bere numit „Keggy the Keg”. Creat în 2003, a fost inițial controversat, dar acum face parte din cultura Dartmouth.
  8. Războaiele romano-persane sunt cele mai lungi din istorie, cu o durată de peste 680 de ani. Au început în 54 î.Hr. și s-au încheiat în 628 d.Hr.
  9. Doar primatele, oamenii și oposumii au degetele mari opozabile. Dintre acestea, oposumul este singurul care nu are degetele mici.
  10. Bi-săptămânal are două definiții diferite: de două ori pe săptămână sau o dată la două săptămâni.
  11. Guma de mestecat crește competența mentală și este considerată un ajutor de testare mai bun decât cofeina – dar nimeni nu știe de ce.
  12. Deși în prezent nu există niciun medicament dovedit care să determine pe cineva să spună adevărul, unele țări precum Rusia, Canada și India folosesc așa-zisul ser al adevărului.
  13. Dacă îndreptați cheile mașinii spre cap, acesta mărește raza de semnal a telecomenzii. Acest lucru funcționează folosind creierul pentru a acționa ca un transmițător radio.
  14. Moș Crăciun a primit o licență de pilot de către guvernul SUA în 1927. De asemenea, i-au dat hărți ale căilor aeriene și i-au promis că vor menține luminile pistei aprinse.
  15. Atât Motel 6, cât și Super 8 își iau numele din prețurile inițiale ale camerelor. Motel 6 a început la 6 dolari în 1962, iar Super 8 la 8,88 dolari în 1974.
  16. Hobbitul a fost publicat în două ediții. În prima ediție, Gollum a pariat de bunăvoie inelul său în jocul cu ghicitori.
  17. Când faci exerciții fizice, grăsimile arse se metabolizează pentru a deveni dioxid de carbon, apă și energie. Mai pe înțeles: expirați grăsimea pe care o pierdeți.
  18. Fructele de pădure sunt fructe simple care provin dintr-o floare. Asta înseamnă că ananasul, bananele, pepenii verzi, dovlecii și avocado sunt fructe de pădure.
  19. În Dakota de Sud, puteți obține un permis de conducere la vârsta de 14 ani, cu acordul părinților. După ce împliniți 16 ani, puteți obține permisul definitv.
  20. Păsările sunt cele mai apropiate rude vii ale crocodililor, precum și descendenții dinozaurilor dispăruți cu pene. Acest lucru îi face singurii dinozauri care au supraviețuit.
  21. Primul motel din lume se află în San Luis Obispo, care a fost construit în 1925. Când a fost deschis, a costat 1,25 USD pentru un bungalou cu două camere, cu bucătărie și un garaj privat alăturat.
  22. Jack Daniel (fondatorul whisky-ului) a murit din cauza loviturii cu piciorul într-un seif. Când a dat cu piciorul, și-a rupt degetul de la picior, care s-a infectat. În cele din urmă, a murit din cauza otrăvirii cu sânge.
  23. Proprietarii de plăcuțe de înmatriculare personalizate din Uganda se confruntă cu o creștere a taxelor de peste 300%, care va crește taxa de la 1.498 USD la 5.992 USD.
  24. Moartea Neagră (ciuma) a ucis atât de mulți oameni în secolul al XIV-lea, încât populația mondială nu și-a revenit la nivelurile de dinaintea ciumei până în secolul al XVII- lea .
  25. IKEA este un acronim care înseamnă: Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd, care este de fapt numele fondatorului, ferma în care a crescut și orașul natal.
  26. Scoția a fost una dintre puținele țări capabile să reziste cucerirea de către romani în secolul I d.Hr.
  27. Hanna-Barbera a trimis The Flintstones la televiziuni timp de 8 săptămâni înainte de a fi preluat în sfârșit. A devenit primul spectacol animat difuzat în timpul orelor de audiență maximă.
  28. Există 10.000 de buncăre nucleare subterane în Beijing, construite în timpul Războiului Rece. Au fost vândute ulterior ca imobile și sunt locuite în prezent de 1 milion de oameni.
  29. Cercetătorii au descoperit că folosirea aței dentare vă poate ajuta memoria. Folosirea atei dentare previne afectiunile gingiilor, care previn rigidizarea vaselor de sange, care cauzeaza probleme de memorie.
  30. Un fulger poate atinge 53.540 de grade Fahrenheit. Este de 5 ori mai fierbinte decât suprafața soarelui, care are 10.340 de grade Fahrenheit.
  31. Samsung înseamnă „trei stele” în coreeană. Acest nume a fost ales de fondator pentru că dorea ca compania să fie puternică și veșnică, precum stelele de pe cer.
  32. Cupele (paharele roșii din plastic) Red Solo sunt un suvenir comun în Statele Unite. Noutatea vine din faptul că cupele sunt folosite în multe scene de petrecere în filme.
  33. Angajații de la MillerCoors primesc trei cutii gratuite de bere în fiecare lună, pe lângă faptul că au acces la bere și cidru la locație după o zi de lucru.
  34. Cea mai mare cădere fără parașută a avut loc în 1972, la 33.333 ft. Victima, Vesna Vulović, a fost în spital timp de 16 luni după cădere.
  35. Cel mai scump obiect virtual este „Club NEVERDIE” din Universul Entropia, care valorează 635.000 USD. A fost cumpărat inițial cu 10.000 de dolari.
  36. În New Delhi, dacă un copac se îmbolnăvește, este trimisă o ambulanță pentru a-l trata. Această lege a intrat în vigoare în 2009 și necesită patru persoane pentru a face treaba.
  37. Din 1937 până în 1953, Today Show de la NBC a avut o co-gazdă cimpanzeu pe nume J. Fred Muggs. Se estimează că a adus în rețea în jur de 100 de milioane de dolari.
  38. Dwayne Johnson a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cele mai multe selfie-uri făcute în 3 minute. A făcut 105 selfie-uri cu fanii la premiera filmului său pentru San Andreas.
  39. Ben & Jerry’s are un cimitir online pentru cele 10 arome de înghețată pe care nu le mai folosesc. Fiecare are o fotografie, durată de viață și epitaf.
  40. În versiunea olandeză a Sesame Street , în loc de Big Bird, au o pasăre albastră pe nume Pino. Mai târziu a fost stabilit ca vărul lui Big Bird.
  41. Numărul de stele de pe steagul UE nu reprezintă nimic. 12 stele au fost alese ca număr fără asociere politică și ca simbol al unității.
  42. Rusia are cei mai mulți sateliți artificiali pe orbită, cu 1.324. Există un total de 2.271, iar SUA se află pe locul doi, la 658.
  43. Cinematografele obțin aproximativ 85% din profit din standurile de concesiune. Acest lucru se datorează faptului că veniturile din bilete trebuie împărțite cu distribuitorii de filme.
  44. Pitbullii se clasează printre cei mai afectuoși și mai puțin agresivi câini. Pitbullii sunt agresivi doar atunci când sunt antrenați forțat ca atare, de obicei pentru lupte ilegale de câini.
  45. Întreaga Biblie a fost tradusă în peste 3.000 de limbi. Printre acestea se numără limbi fictive precum elfiș, klingon și na’vi.
  46. Poliția NYPD a avut un ofițer care a început să-l urmărească pe wrestler-ul Andre the Giant ori de câte ori ieșea să bea. Asta pentru a se asigura că nu se îmbăta și nu va cădea peste nimeni.
  47. A șasea cea mai mare piramidă din lume este un BassPro Shops din piramida Memphis. Cu o înălțime de 32 de etaje, are și cel mai înalt lift de sine stătător din SUA
  48. Norvegia are un termen de prescripție pentru crimă de 25 de ani. Asta înseamnă că dacă crima a avut loc acum mai bine de 25 de ani, ei nu pot fi acuzați.
  49. Italia a construit un întreg tribunal pentru a urmări mafia. Ei au acuzat 474 de membri într-un proces care a durat în perioada 1986-1992. Până în prezent, a fost cel mai mare proces din lume.
  50. Muntele Rushmore a costat mai puțin de un milion de dolari. A fost nevoie de 14 ani pentru a-l construi – din 1927 până în 1941 și au avut nevoie de 400 de muncitori.
  51. Singurul fiu al lui Iulius Caesar, Caesarion, a fost ultimul faraon al Egiptului,. Chiar dacă Cleopatra jură că este fiul lui Cezar, Cezar nu l-a recunoscut niciodată oficial.
  52. Batman și Predator există în același univers fictiv. Din 1991, ei au fost prezentați împreună în trei cărți de benzi desenate.
  53. Inventat în 1923, Q-Tips s-a numit inițial Baby Gays, apoi Q-Tip Baby Gays, apoi în cele din urmă, doar Q-Tips. Q înseamnă calitate.
  54. În 1998, David Bowie a lansat un furnizor de internet numit BowieNet. Abonaților li sa oferit conținut exclusiv și un e-mail BowieNet. A fost închis în 2006.
  55. Starea în picioare arde calorii. În medie, o persoană de 150 de lire sterline arde 114 calorii pe oră în timp ce sta în picioare și nu face nimic.
  56. Există un plancton, Dinoflagelates, care, dacă este consumat, îți inversează senzația de cald și frig – precum și halucinațiile. Simptomele pot dura de la săptămâni la ani.
  57. Numele adevărat al lui Snoop Dogg este Cordozar Calvin Broadus Jr. Porecla lui „Snoop Dogg” a venit de la mama lui, care credea că arată ca Snoopy din Peanuts.
  58. Există un oraș în Nebraska numit Monowi cu o populație de unul. Singura rezidentă este o femeie care este primar, barman și bibliotecar.
  59. New Jersey a avut 4 guvernatori într-un interval de 8 zile la începutul anului 2002. Cel mai scurt termen dintre aceștia a fost servit de John Farmer Jr. timp de 90 de minute.
  60. Personajul lui Ron Swanson din Parcuri și recreere se bazează pe o persoană reală – o femeie care lucrează într-o poziție birocratică înaltă și este, de asemenea, antiguvernamentală.
  61. În Anglia secolului al XVIII-lea , a avea un ananas era un simbol al bogăției din cauza taxelor mari de import. Acestea ar fi folosite ca afișaje în loc să fie mâncate.
  62. Un bărbat cu TOC sever și fobie de germeni a încercat să se sinucidă cu o armă la cap. În loc să-l omoare, glonțul ia eliminat boala mintală fără alte daune.
  63. Rusia sovietică avea nevoie de faruri pe coasta lor de nord nelocuită, așa că au construit faruri automate alimentate de reactoare nucleare mici.
  64. Cel mai mare stadion din lume este Stadionul Rungrado 1 mai din Coreea de Nord . Poate găzdui până la 114.000 de spectatori. Se întinde pe 51 de acri și are 197 de picioare înălțime.
  65. Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite spune că definiția oficială a unui sandviș este: „cel puțin 35% carne gătită și nu mai mult de 50% pâine”.
  66. Floarea soarelui poate ajuta la curățarea solului radioactiv. Japonia folosește acest lucru pentru a reabilita Fukushima. Aproape 10.000 de pachete cu semințe de floarea soarelui au fost vândute locuitorilor orașului.
  67. Întreaga populație a lumii ar putea încăpea în Texas, alocând 330 de metri pătrați de persoană. Suprafața Texasului este de aproximativ 262.000 de mile pătrate.
  68. Scoția a vrut să reproducă Partenonul mai mare și mai ieftin în 1826. Acesta nu a fost niciodată finalizat și acum este poreclit „Rușinea Scoției”.
  69. Podul din Londra din 1831 a fost vândut în 1962 când trebuia înlocuit. A fost cumpărat de Lake Havasu City, Arizona , pentru a ajuta turismul.
  70. Aplicând o presiune uniformă asupra unui ou , este aproape imposibil să spargi coaja prin strângerea acesteia.
  71. De când pedeapsa cu moartea a fost restabilită în 1976, statele Washington și New Hampshire au revenit la spânzurare ca metodă disponibilă de execuție.
  72. Selfie-urile provoacă acum mai multe morți decât atacurile de rechin. Se estimează că există 28 de decese legate de selfie-uri pe an, cauza principală fiind înălțimea.
  73. Limba engleză reprezintă 50% din paginile web vizitate, chiar dacă numărul utilizatorilor englezi este de doar 26%. Rusă este a doua cea mai vizitată pagină cu doar 6%.
  74. Mierea și articolele scufundate în miere pot fi păstrate timp de secole. Perioada mare de valabilitate se datorează unei enzime găsite în stomacul albinelor .
  75. Există mai mulți oameni în Marea Britanie decât în Canada, Australia, Norvegia și Islanda la un loc. Populația Marii Britanii este de peste 65 de milioane.
  76. În 1937, un incendiu major a izbucnit la Fox Film Studios din New Jersey. Incendiul a distrus 75% dintre filmele lor, inclusiv majoritatea filmelor lor mute.
  77. Patru crocodili de Nil au fost găsiți în Florida. Sunt al doilea ca mărime crocodil și sunt mai periculoși decât crocodilii și aligatorii nativi din Florida.
  78. Numele real al lui Larry the Cable Guy este Daniel Lawrence Whitney. Accentul său sudic remarcabil este fals – el sa născut și a crescut în vestul mijlociu, nu în sud.
  79. Când Jay-Z avea 12 ani, și-a împușcat fratele mai mare în umăr pentru că i-a furat bijuteriile. Mai târziu a făcut referire la asta într-o melodie intitulată „Trebuie să mă iubești”.
  80. Motto-ul de pe Stema Regală a Regatului Unit este în franceză. Motto-ul este „Dieu et mon droit”, care înseamnă „Dumnezeu și dreptul meu”.
  81. Virmii de carte sunt insecte reale care fac găuri în cărți. O insectă majoră care se hrănește cu cărți este un păduchi de hârtie care se hrănește cu mucegai microscopic din cărțile prost păstrate.
  82. Albinele au de fapt genunchi. Expresia provine din faptul că depozitează acumulări mari de polen în coșuri păroase pe genunchi.
  83. Caracatitele si calmarii au cioc. Ciocul este făcut din cheratina – același material din care sunt făcute ciocul unei păsări și unghiile noastre.
  84. Dacă nu mâncați decât carne de iepure , ați muri din cauza otrăvirii cu proteine. Acesta ar fi un amestec de prea multe proteine și o absență de grăsimi în dietă.
  85. Madagascarul și-a primit numele când Marco Polo l-a scris greșit. Numele a rămas, iar insula a fost botezată cu acest nume în 1500.
  86. Garrett McNamara deține recordul pentru cel mai mare val navigat vreodată, stabilit în 2011 în Nazare, Portugalia. Valul avea 78 de picioare înălțime.
  87. Aproximativ 15% dintre conturile active Twitter sunt roboți sociali. Aceasta înseamnă că există aproape 48 de milioane de conturi care nu sunt controlate de oameni.
  88. Animal Planet a difuzat două documentare false care „demonstrează” existența sirenelor . Atât de mulți oameni au crezut că este real încât guvernul SUA a emis o declarație oficială în acest sens.
  89. Qantas Airways a propulsat odată un zbor interstatal cu ulei de gătit. Acesta a marcat primul zbor comercial din Australia care folosește biocombustibil derivat în mod durabil.
  90. Urșii polari vânează adesea morse încărcând pur și simplu la un grup de ei și mâncându-i pe cei care au fost zdrobiți sau răniți în panica în masă pentru a scăpa. Atacurile directe sunt rare.
  91. Termenul japonez pentru o nuntă cu pușcă este „Dekichatta kekkon”, care se traduce literal prin „oops-we-did-o-marriage”.
  92. În Mississippi, Dine-n-Dash este considerată o infracțiune federală pentru un cec care depășește 25 USD. În California, este doar un furt mărunt.
  93. O picătură de apă este o plantă extrem de otrăvitoare. Dacă te ucide, te poate face să zâmbești după ce mori. Acesta se numește un rânjet sardonic.
  94. Buddha descris în mod obișnuit în statui și imagini este o persoană complet diferită. Adevăratul Buddha era de fapt incredibil de slab din cauza privațiunii de sine.
  95. Deoarece zăpada este compusă din gheață, poate fi clasificată drept mineral. Apa, însă, nu se încadrează în aceeași clasificare și nu este un mineral.
  96. Lacul Superior conține 10% din apa dulce din lume. Are dimensiunea Carolina de Sud și conține 2.900 de mile cubi de apă.
  97. Chiar dacă fumatul a fost interzis în avioane, scrumierele sunt obligatorii în fiecare avion. Aceasta este pentru eliminarea în siguranță în cazul în care cineva încalcă legea.
  98. Acum puteți obține o piatră funerară cu un cod QR. Numiți „Piatre vii”, ei arată pagini cu fotografii, biografii video și comentarii de la cei dragi.
  99. Când Pink Floyd a conceput coperta albumului „Animals”, porcul gonflabil legat de centrală s-a eliberat, determinând aeroportul Heathrow să-și anuleze toate zborurile.
  100. Atât armatele americane, cât și cele sovietice au antrenat delfini. Ele pot fi folosite pentru salvarea înotătorilor navali pierduți și pentru localizarea minelor subacvatice.
  101. MIT, adesea citată drept una dintre cele mai prestigioase universități din lume, pune aproape toate materialele sale de curs online pentru ca oricine să le acceseze gratuit.
  102. În timp ce vânează, armăturile înnebunesc sărind, rotindu-se și răsucindu-se pentru a atrage atenția unui iepure. Acest lucru hipnotizează iepurele până când botul se apropie suficient pentru a ataca.
  103. Există foarte puține dovezi că TSA a oprit vreodată un terorist sau a găsit o bombă adevărată. Când au fost testați, nu au reușit să găsească arme și bombe false în 95% din timp.
  104. Aproximativ 33% dintre pisici nu sunt afectate de catnip. Reacția euforică asociată în mod obișnuit cu catnip este ereditară.
  105. În 1325, două orașe-stat italiene s-au luptat pentru o găleată care a dus la 2.000 de morți. A început când doi soldați au furat o găleată dintr-o fântână din centrul orașului.
  106. Patru dintre primele șapte filme cu cele mai mari încasări din toate timpurile au fost lansate în 2015. Avengers: Age of Ultron , Furious 7 , Jurassic World și Star Wars: The Force Awakens .
  107. Dacă alegătorii Sfântului Împărat Roman nu votau în 30 de zile, li se permitea doar să mănânce pâine și apă și li se interzicea să părăsească orașul.
  108. Daniel Craig a fost un Storm Trooper anonim în Star Wars: The Force Awakens . Inițial, el și-a negat cameo-ul și a susținut că nu s-ar deranja să fie figurant într-un film.
  109. Un cal poate avea aproximativ 15 cai putere. Puterea este de aproximativ 746 de wați. Termenul a fost inventat la sfârșitul secolului al XVIII- lea .
  110. Legea canadiană cere cetățenilor să răspundă la o întrebare de matematică atunci când intră la tombolă. Acest lucru se face pentru a adăuga un anumit aspect de îndemânare la concurs.
  111. În anii 1980, fondatorul Pringles , Fredric Baur, a cerut să fie îngropat într-o cutie Pringles. Copiii lui au onorat cererea.
  112. Vernor’s Ginger Ale este cel mai vechi sifon care se vinde încă. A fost creat de farmacistul din Detroit James Vernor în 1866.
  113. Singura fereastră care se deschide asupra mașinii prezidențiale este fereastra șoferului pentru plata taxelor. De asemenea, nu are găuri ale cheilor și doar Serviciul Secret știe să deschidă ușile.
  114. Ziggy Marley, fiul lui Bob Marley, a scris melodia pentru popularul desen animat pentru copii Arthur când avea 26 de ani.
  115. Dușurile reci au mai multe beneficii pentru sănătate decât dușurile calde sau calde. Acestea includ îmbunătățirea circulației, stimularea pierderii în greutate și ameliorarea depresiei.
  116. Elvis a fost inițial blond. A început să-și vopsească părul în negru pentru un aspect mai atrăgător. Uneori, o retușa el însuși folosind lustru de pantofi.
  117. Grupul de vârfuri de la capătul cozilor stegosauridelor este numit „thagomizer”. Nu au avut un nume distinct până când termenul a fost inventat în 1982 de un caricaturist.
  118. Folia cu bule a fost inventată inițial pentru a fi tapet. Creatorii au încercat să facă tapet din plastic cu un suport de hârtie, dar a ieșit cu un suport din plastic.
  119. Toate puloverele purtate de domnul Rogers la spectacolul său au fost tricotate manual de mama lui. A spus că îi plăcea să le poarte pentru că îl făceau mereu să se gândească la ea.
  120. Peste 290 de oameni au murit urcând pe Muntele Everest din 1922. Cele mai multe morți au loc din cauza avalanșelor și nu toate cadavrele au fost recuperate.
  121. Bannerul original Star-Spangled a fost cusut pe podeaua unei fabrici de bere din Baltimore în 1813 de Mary Pickersgill și fiica ei.
  122. Toată vopseaua de pe Turnul Eiffel cântărește la fel ca zece elefanți . Este revopsit la fiecare șapte ani, fără a fi închis publicului.
  123. Cel mai tânăr Papă din istorie a fost Papa Benedict al IX-lea, care avea 11 ani la momentul alegerilor. De asemenea, este singura persoană care a fost Papă de mai multe ori.
  124. Paul McCartney a fost plătit doar cu 1 lire sterline pentru că a jucat la ceremoniile de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Și-a donat de bunăvoie performanța.
  125. Timp de aproape 60 de ani, Texas nu a avut un steag oficial de stat între 1879 și 1933. În acea perioadă, steagul Lone Star era activ, dar steagul neoficial.
  126. Deși majoritatea cred că este italian, pepperoni este o invenție americană. Prima utilizare a cuvântului datează din 1919.
  127. Se estimează că 50% din tot aurul extras vreodată pe Pământ a provenit dintr-un singur platou din Africa de Sud: Witwatersrand.
  128. În Texas, conform Texas Parks and Wildlife Department, este legal să-l ucizi pe Bigfoot dacă îl găsești. Ar fi considerat un animal neprotejat care nu este vânat.
  129. În 1992, o ladă de transport care conținea 28.000 de rate de cauciuc a căzut peste bord. S-au răspândit în întreaga lume în următorii 20 de ani.
  130. Nimeni nu știe cum au ajuns premiile Oscar să fie numite Oscar. Cea mai veche mențiune a fost în 1932 și a fost oficializată în 1939.
  131. Toți agenții speciali FBI și analiștii de informații noi sunt obligați să viziteze Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite.
  132. Există de 30 de ori mai mulți copaci pe Pământ decât stele în Calea Lactee . Se estimează că există 100 de miliarde de stele și 3 trilioane de copaci.
  133. Cel mai mare număr prim cunoscut are 17.425.170 de cifre. Noul număr prim este 2 înmulțit cu el însuși de 57.885.161 de ori minus 1.
  134. Centurile de castitate medievale sunt un mit. Marea majoritate a exemplelor existente acum au fost făcute în secolele al XVIII-lea și al XIX- lea ca glume.
  135. Se crede că semnul cu degetul mare ar fi provenit de la piloți chinezi. A fost folosit pentru a comunica cu echipajul de la sol înainte de decolare.
  136. 50% dintre apartamentele din Los Angeles nu vin cu frigider. Acest lucru este legal, deoarece frigiderele sunt considerate „facilități” și, prin urmare, proprietarii nu sunt obligați să ofere unul.
  137. Volvo a inventat centura de siguranță în trei puncte, apoi a dat invenția gratuit. Au decis că era o invenție prea importantă pentru a fi păstrată pentru ei înșiși.
  138. Durează mai mult să te îneci în apă sărată decât în apă dulce. Din această cauză, aproximativ 90% din înecări au loc în apă dulce.
  139. Baltimore este cel mai mare oraș independent din SUA, cu o populație de 621.849. Înseamnă că nu face parte din niciun județ.
  140. În 2007, Scoția a cheltuit 125.000 de lire sterline pentru conceperea unui nou slogan național. Înscrierea câștigătoare a fost: „Bine ați venit în Scoția”.
  141. Războiul stelelor inițial a avut premiera pe doar 32 de ecrane din SUA în 1977. Aceasta avea să producă zgomot pe măsură ce lansarea sa extins la mai multe cinematografe.
  142. Primele animale de serviciu au fost stabilite în Germania în timpul Primului Război Mondial. Referințele la animalele de serviciu datează încă de la mijlocul secolului al XVI-lea .
  143. Lira sterlină este cea mai veche monedă din lume, încă folosită la 1.200 de ani. Lira a fost identificată ca un simbol al suveranității britanice.
  144. Când ceaiul a început să fie vândut în pungi, inițial, a fost intenționat să fie scos din pungi de către clienți, dar le-a fost mai ușor să preparați ceaiul încă în pungă.
  145. Wonder Woman are o soră neagră, Nubia. Ea a fost sculptată din lut negru, așa cum Diana a fost sculptată din lut alb.
  146. Din 1497, Regatul Unit și-a tipărit legile pe velin, făcut din piele de vițel sau de capră. Ei continuă să facă acest lucru pentru a păstra tradiția.
  147. În cel de-al Doilea Război Mondial, Germania a încercat să prăbușească economia britanică scăzând milioane de bancnote contrafăcute peste Londra.
  148. Popularizat de piesa lui Shakespeare , mulți oameni cred că ultimele cuvinte ale lui Iulius Caesar au fost: „Și tu, Brutus?” În realitate, el a spus: „Și tu, copilul meu?”
  149. Cel mai lung meci de Cricket Test a durat peste 12 zile între Anglia și Africa de Sud. S-a încheiat doar pentru că echipa engleză ar fi ratat barca acasă.
  150. Din cele 9.000 de magazine Blockbuster care existau la începutul anilor 1990, cel puțin 10 Blockbuster sunt deschise în SUA. Șapte dintre acestea se află în Alaska .
  151. Mâna și urmele din fața tradiției Teatrului Chinezesc au început accidental când actrița de film mut Norma Talmadge a călcat pe ciment umed.
  152. În copilărie, Li a cântat cu echipa națională chineză Wushu pentru președintele Nixon. Nixon i-a cerut să fie bodyguard personal, dar el a refuzat.
  153. Jupiter are 69 de luni. Câteva au 12-37 mile în diametru, dar majoritatea au abia 1 milă în dimensiune. Jupiter însuși este de 317 de ori masa Pământului.
  154. Singura diferență dintre sarea cușer și sarea de masă este dimensiunea granulelor. Sarea Kosher este mai mică și ambele provin din zăcăminte de sare subterane.
  155. Sour Patch Kids sunt de la același producător ca Swedish Fish. Sour Patch Kids roșii sunt aceleași bomboane ca peștele suedez, dar cu zahăr acru.
  156. Cea mai caldă temperatură înregistrată vreodată în statul Washington a fost la Ice Harbor Dam la 118 °F (47,8 °C) pe 5 august 1961.
  157. Kesha a fost figurant în videoclipul lui Katy Perry pentru „I Kissed a Girl”. Katy a avut câțiva dintre prietenii ei în videoclip – printre aceștia, o Kesha pe atunci necunoscută.
  158. Serviciul Poștal și-a primit numele pe baza faptului că inițial au folosit USPS pentru a-și trimite reciproc melodii din cauza programelor conflictuale.
  159. 30 dintre primii 31 de papi au fost uciși. Cei mai mulți dintre ei au fost martirizați, dar nu se cunosc toate cauzele morții lor.
  160. Vulturii de curcan folosesc vărsăturile defensive pentru a scăpa de orice animal deranjant. Își pot propulsa vărsăturile până la 10 picioare.
  161. Armata a folosit sfoară prostească pentru a detecta firele de declanșare în Irak. Înainte de a intra într-o cameră, o pot stropi înăuntru. Dacă atârnă în aer, este posibil să fi dezvăluit un fir.
  162. La un moment dat, 50% dintre CD-urile produse la nivel mondial aveau un logo AOL pe ele. Costul campaniei de marketing a fost de miliarde – și a funcționat.
  163. Un zidar din Ierusalimul anilor 1700 și-a lăsat scara de lemn în urmă după ce a lucrat la o biserică, iar acum nu poate fi mutată fără acordul și permisiunea a șase lideri creștini diferiți.
  164. Grupul Lego este cel mai puternic brand din lume. Există mai multe minifigurine Lego decât oameni pe Pământ.
  165. Thomas Edison a inventat un stilou electric în 1876, care a fost adaptat ulterior pentru a deveni prima mașină de tatuat în 1891.
  166. Termenul științific pentru înghețarea creierului este ganglionevralgia sfenopalatină. Durerea asociată cu aceasta este simțită de receptorii din învelișul exterior al creierului.
  167. Sistemul d.Hr. și î.Hr. nu a fost propus decât în anul 525 d.Hr. de către un călugăr. Cu toate acestea, nu a fost utilizat pe scară largă până în secolul al IX- lea .
  168. China are o serie de tuneluri subterane lungi de 3.000 de mile. Sunt folosite pentru depozitarea și transportul rachetelor balistice intercontinentale mobile.
  169. Oamenii de știință au descoperit rechini care trăiesc într-un vulcan subacvatic activ. Scafandrii nu pot investiga pentru că ar avea arsuri din cauza acidității și căldurii.
  170. Amigdalele pot crește din nou dacă a rămas țesut în urmă în timpul procesului de îndepărtare. Uneori este întâmplător; alteori, este lăsat intenționat.
  171. Vocalul lui SpongeBob și actorul vocal al lui Karen, soția computerului lui Plankton, sunt căsătoriți din 1995.
  172. Lamantinii pot degerături în apă sub 68 de grade Fahrenheit (20 °C). Grăsimea lor nu este concepută pentru a le izola de frig.
  173. Costumul spațial durează 5.000 de ore, costă 1 milion de dolari, cântărește aproximativ 110 de lire sterline și au 11 straturi de material.
  174. Există o statuie a lui Tesla în Silicon Valley care radiază Wi-Fi gratuit. A fost făcut ca un omagiu adus viziunii sale pentru comunicarea fără fir.
  175. Când George Washington a murit, Napoleon Bonaparte al Franței a rostit un elogiu personal și a ordonat o perioadă de doliu de zece zile pentru Franța .
  176. Peste 90% dintre supraviețuitorii atacurilor teroriste de la 11 septembrie au amânat evacuarea pentru a-și salva munca, a închide computerele, a-și schimba pantofii sau a vizita toaleta.
  177. Câteva dintre faptele despre capacele Snapple s-au dovedit a fi depășite, incorecte sau exagerate.
  178. Este o tradiție australiană să mănânci cârnați la secțiile de votare în ziua alegerilor numite Democracy Sausages. Pentru multe comunități, acesta este cel mai mare eveniment de strângere de fonduri al anului.
  179. O femeie a fost aleasă în Camera Reprezentanților cu patru ani înainte ca femeile să câștige chiar dreptul de vot.
  180. În 1943, oficialii americani au impus o interdicție de scurtă durată a pâinii feliate ca măsură de conservare în timpul războiului. A durat mai puțin de 3 luni.
  181. Există o geocache pe Stația Spațială Internațională plasată în 2008. De atunci a fost vizitată de patru ori de alți astronauți.
  182. Greutatea totală a aerului de pe Pământ este de 11 chintilioane de lire sterline.
  183. După lansarea filmului din 1996 „Scream”, care a implicat un ucigaș anonim care îi suna și ucidea victimele, utilizarea ID-ului apelantului s-a triplat în Statele Unite.
  184. Când Barba Neagră a capturat nave, mulți dintre sclavii africani de la bord aveau să devină pirați. Când a murit, aproape o treime din echipajul său total erau foști sclavi.
  185. Scrappy-Doo, considerat pe scară largă a fi unul dintre cele mai urâte personaje din ficțiune, nu a mai apărut într-o producție animată Scooby-Doo din 1988 din cauza reacțiilor publicului.
  186. Există un oraș în zona Oklahoma numită „Hooker”, iar sloganul său este „este o locație, nu o vocație”.
  187. Alexander Hamilton a fost împușcat și rănit mortal de Aaron Burr în același loc în care fiul său fusese ucis cu 3 ani înainte și cu același set de pistoale.
  188. Barry Manilow a scris multe jingle-uri celebre pentru companii precum McDonald’s , State Farm și BandAids.
  189. În Grecia Antică, a arunca un măr unei femei era o declarație simbolică de dragoste, iar a o prinde însemna să arăți acceptarea acelei iubiri.
  190. Din primele 20 de emisiuni TV cele mai vizionate din Statele Unite, 19 au fost Super Bowls , iar celălalt a fost finala din 1983 a M*A*S*H .
  191. Există o poliță de asigurare emisă împotriva răpirii străinilor. Aproximativ 50.000 de polițe au fost vândute, în principal rezidenților din SUA și Anglia.
  192. Rednex, trupa care a remixat și popularizat Cotton Eye Joe , nu este sudică, ci suedeză. Toate au nume de scenă care sună sudic.
  193. Există o companie în Japonia care are școli care te învață cum să fii amuzant. Prima a fost deschisă în 1982. Aproximativ 1.000 de studenți urmează cursul în fiecare an.
  194. Compania de asigurări care susține plățile pentru „Cine vrea să fie milionar” a dat în judecată spectacolul pentru că este prea ușor.
  195. Ciocolata poate ajuta la stoparea cariilor dentare. Mai exact, părți din boabele de cacao pot împiedica și mai mult bacteriile din gură.
  196. Câinii pot fi alergici la oameni – în special, la părul lor. În timp ce este tratat pentru această alergie, poate dura până la 12 luni pentru ca un câine să se recupereze.
  197. Ultimele cuvinte ale Mariei Antoinette i-au fost adresate călăului ei după ce i-a călcat accidental piciorul, spunând: „Iertați-mă, domnule, am vrut să nu o fac”.
  198. Autocolantele cu fructe sunt comestibile, deși la fel ca orice fruct; se recomandă spălarea înainte de a mânca. Adezivul folosit pentru acestea este reglementat de FDA.
  199. 3 inci de gheață poate susține o persoană pe jos. 4 inch poate susține un grup de oameni, un singur fișier. 36 de inchi poate suporta până la 110 de tone de greutate.
  200. Cel mai mic mamifer din lume, un liliac bondar , cântărește aproximativ la fel ca un ban american. Originari din Myanmar și Thailanda, acești lilieci sunt pe cale de dispariție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole