10 obiceiuri unice din întreaga lume pe care oamenii sunt mândri că încă le practică

Distribuie

InspirationInspiratie10 obiceiuri unice din întreaga lume pe care oamenii sunt mândri că...

Tradițiile creează un sentiment de apartenență și sunt un motiv excelent pentru a ne apropia puțin de prietenii noștri, familia și întreaga comunitate în care trăim.

Poate de aceea oamenii încă le practică, indiferent de cât de vechi sau de lipsite de sens par comunităților din exterior.

De asemenea, învățarea tradițiilor ne menține aproape și oarecum implicați în trecutul nostru. Și, de asemenea, cunoșterea trecutul ne ajută să ne formăm propria personalitate și sentimentul identității.

În Grecia, părinții aruncă pe acoperiș dinții de lapte ai copiilor lor.

În SUA și în multe alte țări, copiii mici își țin dinții sub perne, că Zâna Măseluță vine să-i ia, dar populația Greciei are alt obicei.

Când dinții de lapte ale unui copil au căzut, ei iau dinții și împreună cu un părinte îi aruncă pe acoperișul casei. În timp ce copilul aruncă dintele, își pune și o dorință.

De asemenea, se crede că dinții vor aduce noroc întregii gospodării.

În Indonezia, cuplurile căsătorite trebuie să respecte reguli stricte.

În comunitatea Tidong din Indonezia, cuplurilor căsătorite le este interzis să folosească toaleta timp de 3 zile întregi după ce se căsătoresc.

Se crede că nefolosirea acesteia pentru atât de mult timp, va aduce noroc cuplului, care va avea parte de fericire mulți ani de acum înainte.

Pe de altă parte, dacă încalcă această regulă, se crede că norocul lor va fi de scurtă durată.

Pe parcursul acestor 3 zile, alți oameni sunt responsabili să-i vegheze, astfel încât să nu încalce regula. Le dau cantități mici de mâncare și apă, astfel încât nevoia lor de a merge la toaletă să nu apară.

De asemenea, trebuie să se asigure că cuplul nu își va face ușurarea în secret.

În Danemarca, oamenii singuri fac duș cu scorțișoară.

A împlini 25 de ani în Danemarca și a fi necăsătorit, poate fi un moment foarte neplăcut. Asta pentru că prietenii ar putea decide să le facă un duș cu apă celor single și apoi să arunce scorțișoară peste. Apa ajută scorțișoara să se lipească mai bine și, deși aceasta pare o pedeapsă pentru persoanele singure, este de fapt o modalitate amuzantă pentru alții de a se încurca cu prietenii lor.

Tradiția a început cu sute de ani în urmă, când vânzătorii de mirodenii călătoreau prin țară pentru a-și vinde produsele și asta nu le permitea să se căsătorească devreme. În zilele noastre, în Danemarca, vârsta medie a căsătoriei este de 34 de ani, dar obiceiul este încă urmat de unii doar pentru distracție.

În Filipine, oamenii se închină în fața bătrânilor.

Această tradiție se numește „Mano” sau „Pagmamano” și a fost transmisă de la o generație la alta. Când o persoană mai tânără salută o persoană în vârstă, aceasta se înclină în fața lor, își ia mâna și o pune pe frunte. În timpul acestui salut, persoana mai tânără cere, de obicei, binecuvântarea persoanei în vârstă.

Această tradiție nu este folosită de toată lumea, ci ține doar de educația pe care copilul a primit-o acasă.

În Thailanda, se așterne un bufet pentru maimuțe.

În fiecare an, în ultima duminică a lunii noiembrie, oamenii creează un bufet bogat de care se pot bucura doar miile de macaci din zonă. Ceremonia începe cu spectacole date de oameni îmbrăcați în costume de maimuță, iar apoi sunt aduse maimuțele. Există o varietate de fructe și legume pe mese, iar animalele sunt libere să mănânce ce vor.

Oamenii din Thailanda au un mare respect pentru maimuțe și cred că aceste animale le aduc noroc.

În Germania, se sparg lucruri în fața casei mamei viitoarei mirese.

Cu aproximativ o săptămână înainte ca un cuplu să se căsătorească, prietenii, familia și aproape oricine poate apărea la casa părinților miresei și poate începe să spargă lucruri.

Oamenii aruncă, de obicei, lucruri de care nu mai au nevoie, inclusiv farfurii și alte obiecte din porțelan sau ceramică. Nu este acceptat, însă, să se arunce sticlă sau oglinzi, deoarece se crede că aduc ghinion.

După ce această parte se termină, cuplul care va fi căsătorit în curând trebuie să măture toate cioburi împreună. Este important ca ei să facă curățenia împreună, ca semn că pentru tot restul vieții, vor rezolva probleme împreună.

În Bosnia, se sărbătorește începutul primăverii cu omletă.

Pentru a sărbători primăvara, oamenii din Zenica se adună la râul Bosna și creează focuri mari. Pe aceste focuri, pun tigăi masive din fontă, unde gătesc ouă omletă.

Se folosesc sute de ouă, astfel încât să existe suficientă hrană pentru a hrăni pe toți cei care participă la festival. Întreaga procedură începe în zori, iar ouăle simbolizează o nouă viață, cum și venirea primăverii simbolizează un nou început.

În Gloucestershire, oamenii rostogolesc brânză pe un deal.

Ruloul de brânză Cooper’s Hill este o competiție foarte populară care are loc în Gloucester. Se folosește un rulou rotund de brânză Double Gloucester, ce cântărește între 3-4 kilograme. Brânza, care coboară dealul, poate atinge până la 112 km/h, iar oamenii trebuie să coboare și ei un deal de 200 de 182 m, pentru a câștiga. Persoana care ajunge prima la baza dealului câștigă și ia și rulada cu brânză.

Dealul este destul de abrupt și, de-a lungul anilor, au existat multe accidente nefericite. Se crede că competiția a început cu cel puțin 600 de ani în urmă, dar prima dovadă scrisă a acesteia este din 1826.

În Canada, există o competiție de înghețare a părului.

Concursul de înghețare a părului este un eveniment anual la care poate participa oricine. Temperatura exterioară în zonă ajunge la -20 o C (-4 o F), dar concurenții se află în interiorul izvoarelor termale. Primul pas este să scufundați capul în apă fierbinte și să vă asigurați că părul este frumos și umed.

Apoi, țineti capul în afara apei până când tot părul facial, inclusiv sprâncenele și barba, îngheață.

Odată ce părul a înghețat complet, poți suna la clopoțelul care se află chiar lângă piscină, iar personalul se va apropia pentru a face fotografii.

În Mexic, persoana sărbătorită este împinsă cu fața în tort.

Tradiția spune că persoana care își sărbătorește ziua de naștere, are mâinile legate la spate și cei din jur își bagă fața în tort.

Asta pentru ca sărbătoritul/a să aibă prima mușcătură, în timp ce cei din jur scandează „Mordida! Mordida! Mordida!” care înseamnă „Mușcă”.

Chiar și Salma Hayek a luat parte la această tradiție în 2021, în timp ce filma filmul Eternals. Ea a rugat-o pe colega ei, Angelina Jolie, să-și bage fața în tortul de ziua ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole