LifeHacks

10 motive pentru care oamenii inteligenti adora sarcasmul

Oamenii inteligenti adora sarcasmul

Unii spun ca sarcasmul este o modalitate de a face rau altor oameni, un mecanism defensiv al fiintelor umane. Studiile au aratat ca oamenii care iubesc glumele sarcastice sunt inteligenti si elocventi. Iata 10 motive care dovedesc ca sarcasmul este un lucru mare.

Sarcasmul- este o remarca amara sau o badjocura. Desi ironia si subestimarea este prezenta in context, majoritatea persoanelor disting sarcasmul de ironie. In anumite circumstante, sarcasmul a fost catalogat ca o hartuire.

1. Sarcasmul ne ajuta sa vedem oamenii exact asa cum sunt ei.

In conformitate cu psihologii de la Universitatea din Haifa- Israel, intelegerea starii de spirit si a emotiilor altor oameni este legata de capacitatea noastra de a intelege sarcasmul. Asta inseamna ca aceste persoane nu pot fi mintite, acest nivel de intelegere este intr-un fel empatic.

2. Sarcasmul este un semn al marii inteligente.

Studiul arata ca creierul nostru trebuie sa lucreze mai rapid pentru a intelege sarcasmul. Persoanele sarcastice au o minte extrem de rapida si ii ajuta la descifrarea si intelegerea persoanelor din jurul lor.

3. Persoanele sarcastice pot rezolva cu usurinta orice problema.

In cazul in care creierul functioneaza rapid si cu lejeritate, inseamna ca acea pesrsoana este capabila sa vina mai repede cu o solutie la orice problema, decat celelalte persoane. In cazul unei ”apocalipse”, stii cui trebuie sa ii ceri ajutorul.

4. Detin cheia potrivita abilitatii de comunicare, in mainile lor.

Sarcasmul este aproape principala limba in societatea moderna. Oamenii sarcastici sunt intotdeauna in centrul atentiei, nu vor sta niciodata pe margine si nu vor simti plictiseala sau nefericirea.

5. Iubitorii de sarcasm sunt nuci greu de spart.

Oamenii sarcastici sunt suficient de inteligenti pentru nu a pune totul la inima. Ei nu numai ca rezista oricarui pumn, dar sunt in stare sa isi provoace adversarul. Este cam greu sa ne imaginam o astfel de persoana drept victima!

6. Sarcasmul este util pentru sanatatea noastra mintala.

Incapacitatea de a veni cu un raspuns sarcastic, poate fi un apel de trezire a unei boli ale creierului in curs de dezvoltare. Pentru a ramane sanatosi, trebuie sa folosim remarci sarcastice mai des.

7. Un companion sarcastic intotdeauna isi va ajuta familia si prietenii sa devina mai inteligenti.

In mod constant comunicarea cu celalti iubitori de sarcasm, incepe sa influentez creierele celorlalti. Daca mergem la cumparaturi, ne uitam la TV sau facem orice altceva impreuna cu o persoana sarcastica, creierul nostru incepe sa functioneze mai repede decat de obicei, pentru ca trebuie sa inteleaga glumele interlocutorului.

8. Sarcasticii te pot dobori la pamant doar cu un singur cuvant.

Iubitorii de sarcasm, nu au nici un egal intr-un razboi al cuvintelor. Chiar daca vor fi ofensati, se vor descurca in ale cuvintelor, deoarece stim cu totii ca ”un cuvant spus uneori la momentul potrivit, doare mai tare decat pumnii si bastoanele”.

9. Ei te pot insulta si te pot face sa razi in acelasi timp.

Nu am urcat in topul lantului alimentar doar pentru a fi vegetarian, dar pot face o exceptie pentru tine” Este pur si simplu insultant modul meu de a trai sa ar trebui sa spun multumesc?????

10. Au prieteni care ii iubesc cu adevarat.

Sarcasmul poate devenii o provocare pentru o prietenie. Nu toti oamenii pot rezista glumelor sarcastice nesfarsite si remarcilor spirituale. Poate ca este dificil sa fii prieten cu o persoana sarcastica , dar cu siguranta este amuzant. Mai ales in timp cand poti ajunge sa faci schimb de glume sarcastice pe care nimeni nu le va intelege.

Sigur o să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *