10 lucruri pe care trebuie sa i le spui fiicei tale înainte de a implini 13 ani!

Distribuie

InspirationMother 2Be10 lucruri pe care trebuie sa i le spui fiicei tale înainte...

Probabil vă amintiți prima zi a școlii fiicei dvs. ca și cum ar fi fost ieri. Acum, ani mai târziu, fetița este pe punctul de a deveni adolescenta, iar tu te întrebi cand a trecut timpul. Înainte ca fiica dvs. să ajunga la acea varsta a adolescentei „oficial pana in ziua de naștere”, asigurați-vă că veti practica aceste 10 lecții de viață importante.

Creste un copil fericit

10. Esti frumoasa.

Într-o perioadă în care accentul este pus pe imagine, reamintiți-i că, indiferent de culoarea pielii, dimensiunea pantalonilor, culoarea părului sau orice alt aspect al fizicului ei, este frumoasă, așa cum este ea. Adevărata frumusețe vine din încredere și orice altceva, tunsorile, manichiura etc. sunt doar pentru distracție.

9. Te iubesc, exact asa cum ești.

Când vine vorba de copiii tăi, nu poți spune niciodată „te iubesc” suficient. De-a lungul turbulențelor acelor ani de adolescență, este atât de important pentru ea să fie conștientă că va găsi întotdeauna dragoste necondiționată și multa la domiciliu. „Până în ziua de azi, știu că, indiferent de ce am ajuns, nu trebuie să mă îndoiesc de dragostea familiei mele pentru mine”.

8. Rămâi sinceara cu tine.

Aceasta este probabil cea mai importantă lecție pe care mama trebuie sa invete o fata. La doisprezece ani, fiica ta are încă multe de învățat despre ea însăși, dar ea ar trebui să rămână întotdeauna sincera cu ea si sa aibe incredere in tine. Ea nu ar trebui să simtă nevoia de se schimba sau de a schimba vreo parte din ea, pur și simplu trebuie să se iubeasca asa cum este,

7. Și asta va trece.

Cu cât învață mai devreme această lecție, cu atât mai bine. Anii adolescenței fiicei tale sunt obligați să fie plini de destrămări, dramă de prietenie, examene eșuate și toate între ele, dar lumea nu se va termina asupra vreunui lucru. Și, da, timpul va vindeca toate rănile.

6. Amintirile sunt importante.

Când suntem tineri, obținerea celui mai recent telefon, joc video sau geantă poate părea atât de importantă. Dar amintiți-ti fiicei dvs. că amintirile, nu lucrurile, sunt ceea ce își va aminti și va prețui cel mai mult. Amintește-i, de asemenea, să se distreze! Sună atât de simplu, dar este atât de ușor să fii prins în lucrurile mici – arată-i că, indiferent de vârsta ei, ar trebui să râdă, să trăiască în acel moment și să se bucure de viață cât mai mult.

5. Fara resentimente.

Nimeni nu este perfect – nu există nici o certitudine că oamenii nu o vor dezamăgi, supăra sau nu o va răni la un moment dat. Dar viața este pur și simplu prea scurtă pentru a ține mânie. În cele din urmă, indiferent ce a spus sau a făcut persoana respectivă, probabil reflectă mult mai multe despre personalitatea ei, atunci cand se referă la tine. Invatati-o sa inteleaga, sa ierte si sa mearga mai departe.

4. Trebuie sa crezi că poți.

Ar trebui să fii cea mai mare realizare in ochii fiicei tale. Amintește-i că atâta timp cât muncește din greu, poate să realizeze orice. Dar, cel mai important, trebuie să creadă cu adevărat asta pentru ea însăși.

3. Iti apreciez opinia.

Poate că nu ești întotdeauna de acord cu ea, dar ascultă ce are de spus. Ar trebui să știe că vei fi acolo să o asculti chiar și atunci când va simți că nu mai ascultă nimeni altcineva.

2. Unele prietenii nu vor dura pentru totdeauna – și asta e în regulă.

Prieteniile sunt importante și trebuie prețuite. Dar nu toți „cei mai buni prieteni” pe care îi faci vor fi în permanență, și asta e bine. Oamenii se schimbă, lucrurile se întâmplă și prieteniile – chiar și cele mai bune – se pot estompa complet. Dar asta nu face ca locul pe care îl au în viața ta să fie mai puțin important.

Fericirea vine de la tine.

Nu trebuie să astepte nimic de la cel mai bun prieten sau de la altcineva pentru a-și defini fericirea. Da, acei oameni pot – și ar trebui – să ne facă mai fericiți, dar adevărata fericire începe în interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole asemănătoare

Ultimele articole